Πως επιλέγεις καταλύτη για το αυτοκίνητο σου; Αfter market η γνήσιο;

7579 Επισκέψεις στο άρθρο

Tι κάνεις όταν διαπιστώσεις ότι χάλασε ο καταλύτης; Πας στην αντιπροσωπεία και βάζεις τον γνήσιο πληρώνοντας ότι σου πουν ή επιλέγεις ένα συνεργείο εξατμίσεων που τοποθετεί after market;

ΖΑΜΠΑΤΗΣ ΝΙΚ. ΘΕΟΔΩΡΟΣ
PLAKA PARKING
Και η πιο σημαντική ερώτηση, θα δουλέψει σωστά το αυτοκίνητο σου η θα έχεις προβλήματα αν δεν βάλεις « το δικό του»; Ένας top expert των εξατμίσεων, ο Νίκος Γκουτσουλας, υπεύθυνος του συνεργείου auto-katalytes.gr & Power Exhaust Goutsoulas καταθέτει γνώμη του βάση της εμπειρίας μου στο χώρο και έχοντας δοκιμάσει σχεδόν όλα τα ανταλλακτικά της αγοράς. Ας δούμε τι μας είπε!

Οι γνήσιοι καταλύτες είναι πιο ακριβοί σε σχέση με τους imitation, με την τιμή του να φτάνει έως και 4 φορές παραπάνω. Εάν βέβαια το οικονομικό δεν είναι πρόβλημα σίγουρα η αξιοπιστία του γνήσιου είναι κάτι που αξίζει.   Καλέστε:  2108821546 /  2108837743
 
Αν ωστόσο επιλέξεις έναν aftermarket καταλύτη δες τι πρέπει να προσέξεις:

1.Αρχικά, ο καταλύτης πρέπει να είναι συμβατός με το όχημα σου. Ανάλογα με την χρονολογία κατασκευής του κινητήρα θα  επιλέξεις τον αντίστοιχο καταλύτη ( euro 2 έως euro 6). Εάν παράδειγμα διαλέξω καταλύτη euro 3 λόγο χαμηλού κόστους και ο κινητήρας είναι euro 5 σίγουρα θα έχω προβλήματα στο άμεσο μέλλον.
 
2.Πρέπει να ρωτήσεις οπωσδήποτε την προέλευση του καταλύτη. Τι μάρκα είναι; έχει έγκριση τύπου; έχει iso;. Έχει εγγύηση; Η αγορά έχει γεμίσει όπως και σε όλα τα προϊόντα από Ασιατικά ανταλλακτικά αμφιβόλου αξίας και ποιότητας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και αξιόπιστα Κινέζικα. Αρκεί να πάρεις την κατάλληλη εγγύηση.                                         
3.Ολοκληρωμένο κομμάτι direct fit η προσαρμογής για ποιο φτηνό; Θα έχει προβλήματα στις κολλήσεις; Όχι δεν χαλάνε οι κολλήσεις αν γίνουν από κάλο τεχνικό. Μπορείς άφοβα να επιλέξεις οικονομικό καταλύτη προσαρμογής και να δουλέψει άψογα όπως και ο γνήσιος. Υπάρχουν universal κομμάτια τα οποία είναι καλύτερα από τα περισσότερα έτοιμα προς τοποθέτηση.
 
4. Το σχήμα και το μέγεθος παίζει ρόλο; Το σχήμα έχει να κάνει με το χώρο που δίνει το αυτοκίνητο για να χωρέσει ο καταλύτης,  το μέγεθος πάλι έχει να κάνει με το χώρο αλλά και τα decibel  που παράγει ο καταλύτης γιατί πέρα από την κατάλυση λειτουργεί και σαν σιγαστήρας. Έχει τύχει παράδειγμα σε πολλά Mercedes να τοποθετηθεί μικρός σε μέγεθος καταλύτης και ο ήχος του αυτοκινήτου στο μαρσάρισμα να είναι απαράδεκτος. Σίγουρα ο τεχνικός θα σε συμβουλέψει αν πρέπει να βάλεις στρογγυλό, πλακέ μικρό μεγάλο η οτιδήποτε άλλο.
 
5.Να διαλέξεις κεραμικό ή μήπως μεταλλικό για να κερδίσεις σε απόδοση; Εμείς προτείνουμε πάντα ότι προτείνει και ο κατασκευαστής. Εάν δηλαδή το αυτοκίνητο κατασκευάστηκε με κεραμικό καταλύτη προτείνουμε το ίδιο.  Μετά τον καταλύτη υπάρχει ένας αισθητήρας (λ) που διαβάζει εάν ο καταλύτης δουλεύει σωστά. Όταν λοιπόν αλλάζουν οι προδιαγραφές διαβάζει σφάλμα με αποτέλεσμα να ανάβει το λαμπάκι του κινητήρα, με ένδειξη χαμηλή απόδοση καταλύτη. Μεταλλικούς βάζουμε κατόπιν συνεννόησης με τον πελάτη τον μηχανικό και την εταιρία παραγωγής - εισαγωγής, αρκεί φυσικά να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα δουλέψουν σωστά.                Καλέστε:  2108821546 /  2108837743

Μα έχω υγραέριο; Πως θα βάλω κεραμικό; Πλέον υπάρχουν καταλύτες κεραμικοί με έγκριση τύπου και iso και για υγραέριο. Μην ξεχνάς ότι τα αυτοκίνητα που έχουν υγραέριο από κατασκευής «φοράνε» κεραμικούς καταλύτες. Το σημαντικό είναι η ρύθμιση του υγραερίου να έχει γίνει σωστά και να ψεκάσει όπως πρέπει.
 
6.Πας σε μηχανικό ή σε ειδικό συνεργείο εξατμίσεων; Η εξειδίκευση υπερτερεί. Σίγουρα κάποιο συνεργείο που ασχολείται μόνο με καταλύτες μπορεί να έχει ένα πλεονέκτημα σε σχέση με ένα γενικό. Άλλωστε συνήθως οι μηχανικοί συνεργάζονται με κάποιο εξειδικευμένο συνεργείο εξατμίσεων για αυτή τη δουλειά.  Αφού κάνεις την έρευνα αγοράς,  εμπιστεύσου τον τεχνικό. Θα σε συμβουλέψει τι ανταλλακτικό να επιλέξεις. Έτσι θα είσαι σίγουρος ότι θα αφήσεις το αυτοκίνητο σου σε «καλά χέρια», ότι θα γίνει η δουλειά σωστά, αξιόπιστα και οικονομικά. Επίσης κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και πάντα χρειάζεται η διάγνωση, η κρίση και η επιλογή του τεχνικού.
 
Λίγα λόγια για την Power Exhaust
 
Η εταιρεία Power Exhaust στην Πλ. Αττικής - Αθήνα δραστηριοποιείται στον χώρο των καταλυτών - εξατμίσεων αυτοκινήτων εδώ και 40 χρόνια με απόλυτα επιτυχημένη πορεία. Συνεργάτες της εταιρίας είναι μόνο οι πιο επώνυμες και επίσημες αντιπροσωπείες καταλυτών - εξατμίσεων στην Ελλάδα. Αφουγκράζοντας τον ρυθμό της εποχής, η εταιρεία μας, έρχεται δυναμικά με ασυναγώνιστες προσφορές, να σας εξυπηρετήσει, παρέχοντας σας σε προνομιακές τιμές και με ειδικές εκπτώσεις, υπηρεσίες που αφορούν, τοποθέτηση καταλυτών και εξατμίσεων αυτοκίνητων. Χρησιμοποιούμε τα πιο εξελιγμένα εργαλεία της αγοράς ( κουρμπαδορους, ανυψωτικά, tig-mig, κτλ) έτσι ώστε η δουλεία μας να γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια του οχήματος και του οδηγού.

Το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό, με 20ετή πείρα, περιμένει να σας εξυπηρετήσει στο κατάστημα της Power Exhaust στην Τροφωνίου 5, Πλατεία Αττικής Αθήνα.
 
Καλέστε:  2108821546 /  2108837743
Δείτε με 1 κλικ: https://auto-katalytes.gr/