Με μια βάση για κινητό τηλέφωνο και ένα καλώδιο φόρτισης USB, το smartphone και το tablet σου είναι καιρός να γίνει και προέκταση του αυτοκινήτου σου.

Με μια βάση για κινητό τηλέφωνο και ένα καλώδιο φόρτισης USB, το smartphone και το tablet σου είναι καιρός να γίνει και προέκταση του αυτοκινήτου σου.

Τα apps που χρειάζεσαι στο αυτοκίνητό σου

8983 Επισκέψεις στο άρθρο

Θα κάνουν την οδήγηση και τη σχέση σου με το αυτοκίνητο πιο εύκολη. Θα σε κατευθύνουν στο ταξίδι, θα σε ενημερώσουν για κάποια βλάβη. Δες 5 εφαρμογές που πρέπει να «κατεβάσεις».

mousakian 102021
Καλογερόπουλος Παύλος Σ.

 

Κοινοποίησέ το »

-Google Maps για να μην χάνεσαι
-Εφαρμογές της μάρκας για να έχεις πάντα την μαμά δίπλα σου
-Κάνε διαγνωστικό το κινητό σοτ για να ξέρεις τι γίνεται

Εσύ ποιες άλλες εφαρμογές χρησιμοποιείς σχετικά με το αυτοκίνητο;

Λαμβάνοντας υπόψη μας ότι τα smartphones και τα tablet έχουν γίνει προέκταση των χεριών μας και αναμφισβήτητα μας έχουν διευκολύνει αρκετά στην καθημερινότητά μας. Μέσα από τις χιλιάδες εφαρμογές υπάρχουν αρκετές που σχετίζονται με το αυτοκίνητό μας.  Με μια βάση για κινητό τηλέφωνο και ένα καλώδιο φόρτισης USB, το smartphone και το tablet σου είναι καιρός να γίνει και προέκταση του αυτοκινήτου σου.

Ας τις δούμε πιο αναλυτικά

Πας πλέον παντού χωρίς να χάνεσαι
Είτε έχεις Android είτε iOS λειτουργικό, υπάρχουν πολλές εφαρμογές πλοήγησης που όχι μόνο σου «λένε» πως και πότε θα φτάσεις στον προορισμό σου αλλά και τι πρόκειται να συναντήσεις στον δρόμο σου. Η πιο διαδεδομένη -και κατά την άποψή μας κορυφαία- εφαρμογή πλοήγησης είναι η εφαρμογή Google Maps η οποία και προσφέρεται χωρίς κάποιο κόστος και διακρίνεται για τους πληρέστατους και ενημερωμένους χάρτες της, αλλά και την ευκολία που επιδεικνύει. Μέσω αυτής, μπορείς να σχεδιάσεις την διαδρομή σου όπως ακριβώς επιθυμείς και να λάβεις ακριβείς οδηγίες ηχητικά (και στα ελληνικά) για το πώς θα φτάσεις εκεί, ενώ μπορείς να δεις και την κίνηση που θα συναντήσεις στο δρόμο.

O κατασκευαστής είναι πάντα δίπλα σου
Στο χορό των εφαρμογών έχουν μπει και οι ίδιες οι εταιρείες οι οποίες έχουν αναθέσει σε προγραμματιστές να φτιάξουν εφαρμογές οι οποίες αφορούν είτε σε όλη την γκάμα των αυτοκινήτων της είτε σε συγκεκριμένα μοντέλα. Πλέον οι περισσότερες εταιρείες διαθέτουν τέτοιες εφαρμογές για Android και iOS από τις οποίες μπορείς να βρεις το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων επισκευαστών, το manual του αυτοκινήτου σου, να δεις προσφορές, να λάβεις υπενθυμίσεις για service και γενικές πληροφορίες που αφορούν το όχημά σου (ανακλήσεις κλπ).

Κάνε διαγνωστικό το κινητό σου
Υπάρχουν εφαρμογές που συνδέονται με τον εγκέφαλο (ECU) του αυτοκινήτου. Η πιο γνωστή και ευρέως διαδεδομένη είναι η Torque Lite για Android και EOBD Facile για iOS. Μέσω αυτής αλλά και ενός Bluetooth αντάπτορα για OBD (κόστος 15 ευρώ περίπου), συνδέεις τον εγκέφαλο με το κινητό σου και λαμβάνεις δεδομένα για την κατάσταση λειτουργίας του, για τυχόν προβλήματα και επεξήγηση των κωδικών τους. Μπορείς επίσης να κάνεις μετρήσεις επιδόσεών του

Κρατάς και πρακτικά
Υπάρχουν πολλές εφαρμογές για τα δύο βασικότερα λειτουργικά συστήματα, που μπορείς να εισάγεις τα δεδομένα από τους ανεφοδιασμούς, τα σέρβις, την αντικατάσταση ελαστικών κλπ και σου προσφέρουν μια πληρέστατη ενημέρωση σχετικά με το κόστος τον χρόνο και τα γενικά έξοδα του αυτοκινήτου σου.