Τι κάνει ένας σιγαστήρας εξάτμισης

Τι κάνει ένας σιγαστήρας εξάτμισης

9152 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι σιγαστήρες είναι πραγματικά απαραίτητοι; Η απάντηση είναι ναι, γιατί φροντίζουν ώστε ο κινητήρας του αυτοκινήτου σας να μην είναι ενοχλητικός για εσάς και τους γύρω σας. Δείτε πως λειτουργεί και πως θα επιλέξετε ένα καινούριο.

PERAMAX
PLAKA PARKING

Ο θόρυβος που παράγει ένας κινητήρας είναι φαινομενικά δυνατός και το μεγαλύτερο μέρος του εξέρχεται μέσω της εξάτμισης. Ο θόρυβος είναι πολύ μεγάλος για να είναι άνετος κατά την οδήγηση και ενοχλεί όλους τους υπόλοιπους. Γι' αυτό το λόγο, οι περισσότερες χώρες έχουν νομοθεσία που απαιτεί την τοποθέτηση ενός σιγαστήρα στην εξάτμιση.

Κοινοποίησέ το »


Ο σιγαστήρας είναι μια ογκομετρική φιάλη εγκατεστημένη στο τέλος του συστήματος εξάτμισης. Είναι εγκατεστημένος για να απορροφά τα ηχητικά κύματα που δημιουργούνται κατά τη λειτουργία του κινητήρα. Είναι αναπόσπαστο μέρος ολόκληρου του συστήματος εξάτμισης αυτοκινήτων. Οι περισσότεροι σιγαστήρες είναι φτιαγμένοι με κάποιο είδος ηχομονωτικού υλικού για την απορρόφηση των ηχητικών κυμάτων.

Ο πιο συνηθισμένος τύπος εξάτμισης με σιγαστήρα είναι ένας ευθύς σωλήνας, ο οποίος έχει διάφορες διατρήσεις. Οι διατρήσεις δέχονται την ηχητική ενέργεια, η οποία παραμορφώνεται, μειώνοντας και ακυρώνοντας  έτσι τα ηχητικά κύματα στο κύριο φορτίο εξάτμισης. Τα οφέλη του διάτρητου σωλήνα είναι προφανή. Ο καπνός της εξάτμισης αφήνεται να εξέλθει  σχεδόν χωρίς εμπόδια και οι οπές επιτρέπουν κυρίως στα ηχητικά κύματα να διεισδύσουν και να απορριφθούν.

Πως θα επιλέξετε σιγαστήρα

Θα πρέπει αρχικά να λάβετε υπόψη σας ότι δεν μπαίνουν όλοι οι σιγαστήρες σε κάθε αυτοκίνητο. Κάθε στοιχείο του συστήματος εξάτμισης δημιουργείται για τις παραμέτρους του κάθε κινητήρα κινητήρα. Εάν εγκαταστήσετε κάποιο ακατάλληλο, ενδέχεται να δημιουργηθεί υπερβολική αντίσταση στο σύστημα εξάτμισης με αποτέλεσμα η ισχύς του κινητήρα να μειωθεί αισθητά.

Αναλυτικότερα πριν επιλέξετε θα πρέπει να προσέξετε τα εξής:

- Τον όγκο του κουτιού. Όσο μεγαλύτερο,  τόσο καλύτερη θα είναι η απορρόφηση του θορύβου και η έξοδος των αερίων.
-Ποιότητα κατασκευής.
- Συμβατότητα με το όχημά σας.
 
 

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΑΤΜΙΣΕΙΣ