Βάζοντας μία βελτιωτική εξάτμιση ο κινητήρας του αυοτκινήτου σου μπορέι να αυξήσει αυτόματα τη δύναμη που παράγει.

Βάζοντας μία βελτιωτική εξάτμιση ο κινητήρας του αυοτκινήτου σου μπορέι να αυξήσει αυτόματα τη δύναμη που παράγει.

Η βελτιωμένη εξάτμιση αυξάνει την απόδοση του αυτοκινήτου

8389 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/10/2022

Ένας κάλος τρόπος να ενισχύσεις την απόδοση του κινητήρα του αυτοκινήτου σου είναι να βάλεις μία καινούρια και βελτιωτική εξάτμιση. Δες πως το πετυχαίνει και ποια είναι η καλύτερη επιλογή.

mousakian 102021
BOUDAKA MAHMOUD ABDULWAHAB-MAXMOUT EXHAUST

Βελτιωμένη εξάτμιση και.. για γκάζια!

Κοινοποίησέ το »

-Βελτίωση εξάτμισης για μεγαλύτερη ιπποδύναμη & ροπή
-Ο κινητήρας βγάζει καλύτερο ήχο (βγαλμένο από πίστα)
-Πριν το κάνεις τσεκάρεις το νομικό πλαίσιο (για να μην τρέχεις)
-Με μεταλλικό καταλύτη για καλύτερη απόδοση
Ανοξείδωτος καταλύτης ή μεταλλικός; Ποιον από τους δύο θεωρείς καλύτερο;

Από ποια μέρη αποτελείται η εξάτμιση του αυτοκινήτου;

Η εξάτμιση του αυτοκινήτου αποτελείται από τμήματα που ενώνονται μεταξύ τους, ώστε να μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα στο συνεργείο. Η εξάτμιση ξεκινά από την πολλαπλή που διαθέτει ανάλογο αριθμό σωλήνων με τους κυλίνδρους του κινητήρα. Οι σωλήνες αυτοί ενώνονται και καταλήγουν σε ένα τμήμα. Μετά από εκείνο το σημείο ενώνονται με τον καταλύτη που φιλτράρει τις βλαβερές ουσίες της καύσης του κινητήρα. Σειρά έχει το μεσαίο καζανάκι και το τελικό, με το πρώτο να είναι υπεύθυνο για τη ροή των καυσαερίων και το τελευταίο να περιορίζει το θόρυβο που καταλήγει στο περιβάλλον. 

Ποιος είναι ο ρόλος της;

Ο πρώτος και βασικός λόγος είναι ότι, συνήθως, ο οδηγός ή οι επιβάτες του εκάστοτε μηχανοκίνητου βρίσκονται πολύ κοντά στον κινητήρα και, ως εκ τούτου, πρέπει με κάποιον τρόπο να αποτραπεί το ενδεχόμενο να εισπνεύσουν τα βλαβερά και επικίνδυνα καυσαέρια. Τα καυσαέρια ενός βενζινοκινητήρα, πριν περάσουν από το όποιο σύστημα καθαρισμού τους (βλ. καταλυτικός μετατροπέας), περιέχουν δηλητηριώδες μονοξείδιο του άνθρακα (CO), καρκινογόνους άκαυτους υδρογονάνθρακες (HC), ασφυξιογόνο διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και διάφορες άλλες ενώσεις, σε μικρότερες συγκεντρώσεις.

Η καλύτερη εξαγωγή βελτιώνει την απόδοση

Μία βελτιωτική εξάτμιση απελευθερώνει την -περιορισμένη από τον κατασκευαστή- ροή των καυσαερίων με αποτέλεσμα να μπορεί ο κινητήρας να αυξήσει αυτόματα τη δύναμη που παράγει. Ανάλογα τον κινητήρα του αυτοκινήτου αλλά και το πόσο «φιμωμένος» είναι, ανάλογη είναι η επιπλέον δύναμη που θα αποδώσει. Η δύναμη αυτή μπορεί να εμφανιστεί σε δύο τομείς: στην αύξηση της ιπποδύναμης ή της ροπής που παράγει το μοτέρ. Εκτός από τη βελτίωση του κινητήρα, μία «ελεύθερη» εξάτμιση προσφέρει μία ευχάριστη και έντονη χροιά του ήχου που παράγει, με ανάλογης έντασης μπάσο. Το πόσο έντονη ή διακριτική θα είναι αυτή η ένταση κανονίζεται από τη χωρητικότητα των σιλανσιέ και, κατά συνέπεια, από τις ανάγκες του οδηγού. 

Οι μεταλλικοί καταλύτες βελτιώνουν τις επιδόσεις

Οι καταλύτες αυτοί διαθέτουν μεταλλικό υπόστρωμα που είναι κατασκευασμένο από λεπτά μεταλλικά φύλλα. Τα λεπτά τοιχώματα επιτρέπουν στο υπόστρωμα να καλύπτει μεγαλύτερη επιφάνεια σε σύγκριση με ένα απλό κεραμικό καταλύτη. Η μεγαλύτερη αυτή επιφάνεια ωφελεί την καλύτερη κατάλυση, διότι οι χημικές αντιδράσεις γίνονται στην επιφάνεια.