Ηλιο-προστασία και 33% όφελος !

14213 Επισκέψεις στο άρθρο

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πως να προστατευτείτε από τον ήλιο στο αυτοκίνητο, με μεμβράνες, κουκούλες, καλύμματα κ.α., προστατεύοντας ταυτόχρονα και την τσέπη σας! Δείτε τώρα πως!

PERAMAX
PLAKA PARKING
All about ηλιο-προστασία!
 
Το καλοκαίρι είναι μόνο μια ανάσα μακριά και η θερμοκρασία αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Όσο κι αν ανυπομονείς για τις βουτιές στη θάλασσα και τις καλοκαιρινές διακοπές που όσο πάνε και πλησιάζουν, δεν πρέπει να ξεχνάς πως και η προστασία από τον ήλιο είναι πολύ σημαντική τόσο για εσένα όσο και για το αυτοκίνητό σου.
 
Η αλήθεια είναι πως η ζέστη και η υψηλή θερμοκρασία δεν… ταιριάζει στα αυτοκίνητα καθώς δημιουργούν ένα σωρό επιπλέον προβλήματα αλλά και παραπάνω έξοδα, κυρίως όταν έχεις τον κλιματισμό ανοιχτό όλη μέρα. Ας δούμε λοιπόν τα βασικά της ηλιο-προστασίας, όπως για παράδειγμα ποιοι τρόποι υπάρχουν για να προστατέψεις το αυτοκίνητό σου, ποια είναι τα οφέλη για το αυτοκίνητο αλλά και για την υγεία σου και φυσικά, πόσο θα μας κοστίσει όλο αυτό!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα με 1 κλίκ εδώ !
 
Τρόποι προστασίας από τον ήλιο
 
Ευτυχώς υπάρχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές στην αγορά για όσους επιθυμούν να παρέχουν κάποιου είδους ηλιο-προστασία στο αυτοκίνητό τους. Πάμε να δούμε τις βασικές από αυτές.
  • Κουκούλες προστασίας: Ίσως η πιο γρήγορη και οικονομική λύση. Η κουκούλα καλύπτει όλο το αυτοκίνητο οπότε δε χρειάζεται να ανησυχείς μήπως κάποιο σημείο καταστραφεί από τον ήλιο, αλλά μην ξεχάσεις να πλύνεις καλά το αυτοκίνητό σου πριν την τοποθέτησή της καθώς οι κόκκοι σκόνης μπορεί να προκαλέσουν φθορές στην επιφάνειά του.
  • Ηλιακές μεμβράνες: Τοποθετούνται στα τζάμια μόνιμα και προστατεύουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Μπορεί η τοποθέτησή τους να κοστίζει λίγο παραπάνω, αλλά οι μεμβράνες βοηθάνε στη μείωση κατανάλωσης καυσίμου κατά 33% ενώ ταυτόχρονα μειώνεται και η χρήση του κλιματισμού, καθώς προσφέρουν συνεχή προστασία.
  • Καλύμματα καθισμάτων: Η τοποθέτηση καλυμμάτων στα καθίσματα του αυτοκίνητου σου τα προστατεύει από τη φθορά και την αλλοίωση του χρώματος και του υλικού των καθισμάτων που προκαλούνται έπειτα από συνεχή έκθεση στις ακτίνες του ηλίου. Επίσης, η προστασία των καλυμμάτων δεν αφορά μόνο τον ήλιο αλλά και το αλάτι της θάλασσας, τον ιδρώτα και άλλα υγρά και ουσίες που μπορεί να καταστρέψουν τα καθίσματά σου.
  • Χημική προστασία: Η χρήση ειδικών χημικών προϊόντων μπορεί επίσης να προσφέρει κάποια προστασία. Για παράδειγμα, κάποια προϊόντα προστατεύουν το χρώμα του αυτοκινήτου από τη φθορά του ηλίου, ενώ ειδικά σπρέι ή γαλακτώματα φροντίζουν το ταμπλό του αυτοκινήτου σου. Εάν έχεις δερμάτινα καθίσματα, τότε υπάρχουν προϊόντα περιποίησης που τα «ενυδατώνουν» και προστατεύουν από τη φθορά.
Ποια είναι τα οφέλη της ηλιο-προστασίας;
 
Από τους παραπάνω τρόπους προστασίας, η τοποθέτηση των μεμβρανών είναι αναμφισβήτητα η πιο αποτελεσματική καθώς παρέχουν μόνιμη προστασία και έχουν πολλαπλά οφέλη, όπως:
  • Μείωση και προστασία από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες Α και Β.
  • Μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αλλά και της χρήσης του κλιματιστικού.
  • Μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική προστασία για όσους πάσχουν από δερματοπάθειες ή νοσήματα οφθαλμολογικής φύσης.
  • Μεγαλύτερη προστασία για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
  • Αντικλεπτικές ιδιότητες.
  • Προστασία σε περίπτωση ατυχήματος καθώς συγκρατούν τα σπασμένα γυαλιά και αποτρέπουν τραυματισμούς.
  • Γρήγορη και εύκολη απόσβεση
Αυτές είναι oι ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ προτάσεις της αγοράς ! Δείτε με 1 κλίκ..

Όσον αφορά το κόστος…
 
Μπορεί τα πλεονεκτήματα των αντηλιακών μεμβρανών να είναι πολλά και καλά, αλλά πόσο θα σου κοστίσει η αγορά και η εγκατάστασή τους; Συμφέρει να κάνεις αυτή την επένδυση;
 
Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, η τοποθέτηση των αντηλιακών μεμβρανών κοστίζει από 100 μέχρι και 200 ευρώ. Η τιμή φυσικά διαφέρει και εξαρτάται τόσο από τη μάρκα μεμβρανών που θα επιλέξεις και την εταιρεία που αναλαμβάνει την τοποθέτηση όσο και από την εποχή που θέλεις να τις τοποθετήσεις (το καλοκαίρι οι τιμές αυξάνονται λόγω της μεγαλύτερης ζήτησης). Το μέγεθος και ο τύπος του αυτοκινήτου παίζουν επίσης πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς οι τιμές διαφέρουν για τα 3θυρα, το 5θυρα αλλά και για τα SUV. Καλό θα ήταν να επιλέξεις μια επώνυμη εταιρεία αν αποφασίσεις να βάλεις μεμβράνες, καθώς πέρα από την καλύτερη ποιότητα προσφέρουν και εγγύηση εφ` όρου ζωής, σε αντίθεση με τις φθηνές μάρκες που έχουν μέγιστη εγγύηση 3 χρόνια.
 
Γιατί λοιπόν να ξοδέψεις τόσα λεφτά για αντηλιακές μεμβράνες; Το καλύτερο είναι πως η απόσβεση των μεμβρανών γίνεται σε χρόνο ρεκόρ, οπότε θα πάρεις τα λεφτά σου πίσω άμεσα και με το παραπάνω. Ας ξεκινήσουμε από την κατανάλωση καυσίμου. Αναφέραμε προηγουμένως πως η μείωση της κατανάλωσης αγγίζει το 33%, αλλά ακόμα κι αν μειωθεί κατά 20%, δεδομένου πως το αυτοκίνητό σου καταναλώνει κατά μέσο όρο 8 λίτρα/100 χιλιόμετρα, το κέρδος ανέρχεται στα 1,6 λίτρα/100 χιλιόμετρα, δηλαδή περίπου 2 ευρώ. Εάν λοιπόν υποθέσουμε πως το καλοκαίρι ένας οδηγός διανύει περίπου 5.000 χιλιόμετρα, το όφελος φτάνει ήδη τα 100 ευρώ.
 
Ας μην ξεχνάμε και το κέρδος που θα αποκομίσεις από τη μειωμένη χρήση του κλιματιστικού, το οποίο συνήθως δουλεύει χωρίς σταματημό το καλοκαίρι. Δεδομένου πως οι αντηλιακές μεμβράνες είναι μόνιμες και με εγγύηση εφ` όρου ζωής, η εγκατάστασή τους συμφέρει και με το παραπάνω, αρκεί να φροντίζεις πάντα να τηρείς τους κανονισμούς του Κ.Ο.Κ. Εάν παρόλα αυτά προτιμάς κάποια πιο οικονομική και προσωρινή λύση, τότε οι κουκούλες προστασίας ή τα καλύμματα καθισμάτων είναι οι λύσεις για εσένα.

 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

  • Ζαμπάτης

    Ζαμπάτης

    Η εταιρεία Ζαμπάτης διαθέτει υψηλής ποιότητας προϊόντα όπως κρύσταλλα παρμπρίζ και αντηλιακές μεμβράνες για όλα τα μοντέλα αυτοκινήτων, στις ανταγωνιστικότερες τιμές. Οι εγγυημένες τοποθετήσεις των προϊόντων μας προσφέρουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ακόμα και για τις υψηλότερες απαιτήσεις.
     2108321238 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • V - KOOL ATHENS

    V - KOOL ATHENS

    Θα τις βρείτε στην V - KOOL ATHENS! Οι μεμβράνες της έχουν τοποθετηθεί σε περισσότερα από 20 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως και την εμπιστεύονται κορυφαίοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι Mercedes Benz, BMW, Audi, Volvo, Volkswagen, Opel, Renault και Citroen.
     2109637730 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ