Τι κάνουν και ποιά είναι τα καλύτερα Aμορτισέρ αυτοκινήτου;

Τι κάνουν και ποιά είναι τα καλύτερα Aμορτισέρ αυτοκινήτου;

Τι κάνουν και ποιά είναι τα καλύτερα Aμορτισέρ αυτοκινήτου;

10398 Επισκέψεις στο άρθρο

Επηρεάζουν ανάλογα με τις δυνατότητες, την χρήση και την κατάσταση τους, ασφάλεια, άνεση και επιδόσεις. Τα ελέγχουμε ανά 20.000 χλμ, τα αλλάζουμε κάθε 80.000 χλμ και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και δρόμο άνετο! Διαβάστε όσα πρέπει να ξέρετε για τα Αμορτισέρ αυτοκινήτου και 3 προτάσεις από Bilstein, KONI, KYB.

Grammes Restaurant Cafe
PLAKA PARKING

Πάσχουν, στο …κακοτράχαλο των δρόμων, τα αμορτισέρ του αυτοκινήτου

-Επηρεάζουν ασφάλεια, άνεση και επιδόσεις
- Ελέγχουμε ανά 20.000 χλμ - Αλλάζουμε κάθε 80.000 χλμ
- B12 Sportline, σταθερό & σίγουρο χαμήλωμα (ως 50 mm)
- KΟΝΙ: Special ACTIVE με τεχνογνωσία 100 χρόνων!

Τα αμορτισέρ είναι τα εξαρτήματα που προστατεύουν τις διαδρομές των αναρτήσεων όταν το όχημα περνάει από κακής ποιότητας οδόστρωμα. Οι τροχοί του οχήματος συνδέονται με το σύστημα αναρτήσεων, το όποιο αποτελείται από μοχλούς και ελατήρια και απορροφά τα έντονα τραντάγματα από τις λακκούβες για την καλύτερη προστασία του οχήματος.

Μερικές φορές, όταν περνάμε συχνά από οδόστρωμα κακής ποιότητας, οι αναρτήσεις ενεργοποιούνται εκτεταμένα με αποτέλεσμα να επηρεάζουν τα ελατήρια. Εκείνα, προκαλούν συνεχή κίνηση των ίδιων των τροχών, μειώνοντας την οδηγική άνεση και υποβαθμίζοντας το κράτημα του οχήματος.

Τα αμορτισέρ είναι τα όργανα που φροντίζουν να μετριάζουν τις υπερβολικές διακυμάνσεις, καθιστώντας το όχημα ασφαλές και ευχάριστο στην οδήγηση.

Όταν τα αμορτισέρ φθείρονται από την εκτεταμένη χρήση και δεν λειτουργούν εξίσου αποτελεσματικά , τα ελαστικά του οχήματος ενδέχεται να χάσουν την πρόσφυση τους προκαλώντας ζητήματα ασφάλειας (μειωμένος έλεγχος και απόκριση του οχήματος).

Για την μέγιστη ασφάλεια του οχήματος άλλα και τη δική σας, συνιστάται έλεγχος των αμορτισέρ των οχημάτων κάθε 20.000 χλμ. και πλήρης αντικατάσταση κάθε 80.000 χλμ.

Πως ακριβώς λειτουργούν τα αμορτισέρ;

Ο μηχανισμός των αμορτισέρ βασίζεται στην τριβή που προκαλείται από το πέρασμα ενός υγρού μέσα από κάποιες βαθμονομημένες οπές. Η βασική δομή των αμορτισέρ, περιλαμβάνει έναν κύλινδρο γεμάτο με λάδι από τη μια και ένα έμβολο, από την άλλη, που ολισθαίνει μέσα σε αυτόν: η μία πλευρά είναι συνδεδεμένη με το αυτοκίνητο, η άλλη με τον τροχό.

Στο έμβολο υπάρχουν οπές, εξοπλισμένες με βαλβίδα, μέσω της οποίας το υγρό “φιλτράρει” με μεγαλύτερη ή μικρότερη ροή (ανάλογα με τις ρυθμίσεις του κατασκευαστή) φρενάροντας περισσότερο ή λιγότερο την κίνηση του ίδιου του τροχού. Αυτός ο τύπος αμορτισέρ λέγεται “ελαιοδυναμικός”.

Ο τύπος του λαδιού που υιοθετείται και η βαθμονόμηση των οπών καθορίζουν το επίπεδο της ακαμψίας.

Τα πιο εξελιγμένα αμορτισέρ προβλέπουν, εκτός από το λάδι και αέριο μέσα στον κύλινδρο: πρόκειται για άζωτο, το οποίο συμπιέζεται σε δέκα ατμόσφαιρες και περιέχεται σε ένα ξεχωριστό θάλαμο.

Η παρουσία του επιτρέπει την λειτουργία της συσκευής πολύ πιο απαλά και με ακρίβεια, και είναι κατάλληλο για σπόρ αυτοκίνητα ή αυτοκίνητα πολυτελείας. Αυτός ο τύπος ονομάζεται “ελαιοπνευματικός”.

Για να δούμε τώρα 3 αμορτισέρ, από “επώνυμα” Brands, που συνδυάζουν ασφάλεια, άνεση και επιδόσεις.


 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Υψηλής ποιότητας αμορτισέρ από KΟΝΙ: Special ACTIVE

Κορυφαίο αμορτισέρ από Koni: SPECIAL ACTIVE. Υψηλής απόδοσης που προσφέρει άνεση, ασφάλεια και επιδόσεις.

Κορυφαίο αμορτισέρ από Koni: SPECIAL ACTIVE. Υψηλής απόδοσης που προσφέρει άνεση, ασφάλεια και επιδόσεις.

    Η KONI είναι μια διεθνής εταιρεία που ασχολείται σχεδόν έναν αιώνα με την κατασκευή αμορτισέρ για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα. Αυτή τη φορά, φέρνει ένα υψηλής ποιότητας αμορτισέρ σχεδιασμένο στο να προσφέρει άνεση, ασφάλεια άλλα και επιδόσεις.

    Το Special ACTIVE αξιοποιεί την πιο πρόσφατη γενιά της κατοχυρωμένης με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίας επιλογής συχνότητας ενώ είναι κατασκευασμένο έτσι ώστε να ελέγχει τις μεγάλες κινήσεις του αμαξώματος και τις δυνάμεις κατά την διάρκεια της στροφής.

    Εκτός, λοιπόν, από το να προσφέρει υψηλά επίπεδα ασφάλειας και απόδοσης, το  Special ACTIVE χαρίζει άνεση στο αμάξι σας, εξομαλύνοντας τους δύσβατους δρόμους και προσφέροντας υψηλή προστασία στο σύστημα αναρτήσεων.

    Μάλιστα, εξαιτίας της εξελιγμένης τεχνολογίας KONI Frequency Selective Damping, το Special ACTIVE μπορεί να μεταβάλλεται για να αποδίδει καλύτερα στο οδόστρωμα στο οποίο βρίσκεται, βρίσκοντας την κατάλληλη ισορροπία ανάμεσα σε άνεση και επιδόσεις.
     

    Αμορτισέρ και σπόρ οδήγηση – Ultra SR από KYB

    Αμορτισέρ για σπορ οδήγηση από την KYB. Το Ultra SR προσφέρει ευστάθεια οδήγησης και στιβαρό κράτημα.

    Αμορτισέρ για σπορ οδήγηση από την KYB. Το Ultra SR προσφέρει ευστάθεια οδήγησης και στιβαρό κράτημα.

      Πρόκειται για αμορτισέρ μονού και διπλού σωλήνα υψηλής πίεσης αερίου που μπορεί να τοποθετηθεί σε κάθε τύπου επιβατικού αυτοκίνητου καθώς και LCV.

      Η ΚΥΒ κυκλοφορεί το ULTRA SR, ένα αμορτισέρ που ταιριάζει σε οχήματα και οδηγούς που αναζητούν πιο
      σπορ οδήγηση
      και προσφέρει εξαιρετική ευστάθεια οδήγησης και μέγιστα επίπεδα ασφάλειας.

      Το αμορτισέρ της εταιρείας επιτρέπει σταθερότερο κράτημα στον δρόμο και στις στροφές, καθώς η σκληρότερη δύναμη απόσβεσης αναβαθμίζει συνολικά την οδηγική συμπεριφορά του οχήματος εξασφαλίζοντας πως η σπορ οδήγηση θα είναι πάντα υπεύθυνη και ασφαλής.

      Μάλιστα, όταν το αμορτισέρ εξοπλίζεται σε κάποιο όχημα στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ελαστικά χαμηλού προφίλ ή ελαστικά που περιλαμβάνουν ατσάλινο σύρμα, βελτιώνεται συνολικά η απόδοση και εξαλείφεται πλήρως ο αφρισμός.
       

      B12 Sportline από Bilstein με δυνατότητες εξατομίκευσης!

      Το B12 Sportline από Bilstein προσαρμόζεται ανάλογα με το όχημα σας, προσφέροντας σταθερό χαμήλωμα  μέχρι και 50 mm.

      Το B12 Sportline από Bilstein προσαρμόζεται ανάλογα με το όχημα σας, προσφέροντας σταθερό χαμήλωμα μέχρι και 50 mm.

        Με σήμα κατατεθέν του το βελτιωμένο και άνετο χειρισμό , το B12 Sportline είναι η πρόταση της Bilstein για την αναβάθμιση του συστήματος ανάρτησης σας. Με δυνατότητα εξατομίκευσης ανάλογα τον τύπο του οχήματος που διαθέτεις, το B12 αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα πιο υποσχόμενα αμορτισέρ της αγοράς.

        Το B12 προσφέρει σταθερό άλλα και σίγουρο χαμήλωμα (έως και 50 mm), για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε κάθε τύπου σπορ διάθεσης που μπορεί να κρύβετε.

        Ταυτόχρονα, διατηρεί τις αρχικές αναλογίες των εργοστασιακών αναρτήσεων με αποτέλεσμα να μην  επηρεάζεται η απόσταση του εδάφους, χωρίς να τρίβεται το κάτω μέρος του οχήματος στον δρόμο.

        Συνδυάζοντας την άνεση άλλα και τις επιδόσεις, το B12 αποτελεί μια ιδανική λύση για ανανέωση του συστήματος αναρτήσεως σας, για να δώσετε ένα πιο σπορ προφίλ στο όχημα σας.
         

        Κοινοποίησέ το »
        Σχολίασέ το »

        προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - TUNING - ΒΕΛΤΙΩΣΗ

        προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ