Το φίλτρο λαδιού προστατεύει τον κινητήρα του αυτοκίνητου από μολύνσεις και μικρόβια, που θα τον βλάψουν. `Αρα η λειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας.

Το φίλτρο λαδιού προστατεύει τον κινητήρα του αυτοκίνητου από μολύνσεις και μικρόβια, που θα τον βλάψουν. `Αρα η λειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας.

Οι Top Experts της αγοράς συστήνουν ότι το φίλτρο λαδιού θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 7-10 χιλιάδες χλμ.

Οι Top Experts της αγοράς συστήνουν ότι το φίλτρο λαδιού θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 7-10 χιλιάδες χλμ.

 • Το φίλτρο λαδιού προστατεύει τον κινητήρα του αυτοκίνητου από μολύνσεις και μικρόβια, που θα τον βλάψουν. `Αρα η λειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας.
 • Οι Top Experts της αγοράς συστήνουν ότι το φίλτρο λαδιού θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 7-10 χιλιάδες χλμ.

Πρόβλημα με το φίλτρο λαδιού; Πως θα το καταλάβεις

4719 Επισκέψεις στο άρθρο

Πολλές φορές το φίλτρο λαδιού μπορεί να χαλαρώσει από την θέση του, προκαλώντας προβλήματα στον κινητήρα! Γιατί όμως συμβαίνει αυτό, πως θα το καταλάβεις έγκαιρα και τι μπορείς να κάνεις για να το αποτρέψεις;

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΜΥΛΩΝΑ Ε. - ΝΤΡΙΜΕΡΗΣ Ε. Ο.Ε.
ΓΚΟΓΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Οι Top Experts της αγοράς συστήνουν ότι το φίλτρο λαδιού θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 7-10 χιλιάδες χλμ.

Οι Top Experts της αγοράς συστήνουν ότι το φίλτρο λαδιού θα πρέπει να αντικαθίσταται κάθε 7-10 χιλιάδες χλμ.

Κοινοποίησέ το »

- χαλαρό, λόγω κακής τοποθέτησης
-θα δεις κηλίδα λαδιού κάτω από το αυτοκίνητο
-πέφτει συχνά η στάθμη του λιπαντικού
-η πίεση λαδιού είναι χαμηλή
Eλέγχεις την στάθμη του λιπαντικού σε τακτικά διαστήματα ή όποτε
το πάς για service;

Σίγουρα γνωρίζεις ότι το λιπαντικό του κινητήρα σου φροντίζει για την υγεία και την ομαλή λειτουργία του. Αλλά τι διατηρεί το λάδι καθαρό κατά τη διάρκεια αυτών των χιλιομέτρων μεταξύ των αλλαγών λαδιών; Το φίλτρο λαδιού φυσικά!

Το φίλτρο λαδιού αποτρέπει την είσοδο των υπολειμμάτων του λαδιού να μπουν μέσα στο κινητήρα. Βοηθά επίσης στη ρύθμιση της πίεσης λαδιού για να διασφαλιστεί ότι όλα τα εξαρτήματα λιπαίνονται σωστά.

Εάν το φίλτρο λαδιού είναι χαλαρό, μπορεί να προκληθεί διαρροή λαδιού. Επειδή η αντλία λαδιού σπρώχνει συνεχώς λάδι σε όλο τον κινητήρα — και επομένως μέσω του φίλτρου λαδιού — μπορεί να χαθεί σημαντική ποσότητα λαδιού λόγω σπασμένης τσιμούχας στεγανοποίησης ή ακατάλληλα σφραγισμένου φίλτρου. Η σοβαρότητα της διαρροής θα εξαρτηθεί από το πόσο χαλαρό είναι το φίλτρο.

Πως θα καταλάβεις την διαρροή

Κηλίδα λαδιού κάτω από το αυτοκίνητο
Μπορεί να είναι μόνο μερικές σταγόνες λάδι ή μια αρκετά μεγάλη ...λίμνη. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να φταίει το φίλτρο λαδιού . Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να πάτε άμεσα σε ένα συνεργείο.

Σημείωση: Ελέγχεις πάντα τη στάθμη του λαδιού εάν παρατηρήσεις διαρροή. Η οδήγηση ενός οχήματος χωρίς λάδια ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λάδια μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στον κινητήρα.

Πέφτει συχνά η στάθμη του λιπαντικού
Εάν πρέπει να γεμίσεις λάδι του κινητήρα σου περισσότερες από μία ή δύο φορές μεταξύ των αλλαγών λαδιού, μπορεί να υπάρχει διαρροή. Οι έμπειροι τεχνικοί μπορούν να επιθεωρήσουν το φίλτρο λαδιού και να προσδιορίσουν αν αυτό φταίει για την απώλεια.

Χαμηλή πίεση λαδιού
Πρόσεξε την προειδοποιητική λυχνία λαδιού κινητήρα. Εάν το φίλτρο λαδιού είναι χαλαρό και παρουσιάζει διαρροή, μπορεί να προκαλέσει απώλεια πίεσης λαδιού. Όταν ένα όχημα έχει διαρρεύσει όλο το λάδι κινητήρα, η αντλία λαδιού δεν έχει υγρό για κυκλοφορία, προκαλώντας ανεπανόρθωτη ζημιά στο κινητήρα.

Χαλαρώνει συχνά το φίλτρο λαδιού; Γιατί;

Δεν είναι σωστά σφιγμένο
Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά θα εκπλαγείς από το πόσο συχνά χαλαρώνουν τα φίλτρα λαδιού απλώς και μόνο επειδή δεν σφίχτηκαν σωστά. Τα περισσότερα φίλτρα λαδιού μπορούν να εγκατασταθούν και να ασφαλιστούν επαρκώς με το χέρι. Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα φίλτρο που είναι στερεωμένο μπορεί να χαλαρώσει λόγω των κραδασμών του κινητήρα με την πάροδο του χρόνου.

Από την άλλη, αν είναι πολύ σφιχτό πάλι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. Η υπερβολική σύσφιξη ενός φίλτρου λαδιού μπορεί να συνθλίψει τη φλάντζα του ή το περίβλημα, προκαλώντας σπάσιμο και τελικά διαρροή.

Προβληματική φλάντζα
Μία φλάντζα που είναι κομμένη ή φθαρμένη σημαίνει ότι το φίλτρο λαδιού δεν θα σφραγιστεί σωστά. Οι φλάντζες πρέπει να τοποθετούνται επίπεδες μέσα στη βάση του φίλτρου λαδιού ή γύρω από το περίβλημα, χωρίς σημάδια φθοράς. Ακόμα κι αν το φίλτρο λαδιού είναι σε καλή κατάσταση, η φλάντζα μπορεί να το καταστρέψει εάν υπάρξει διαρροή.

Χρησιμοποιείς λάθος τύπο και μέγεθος
Ένα χαλαρό φίλτρο λαδιού μπορεί απλώς να προκύψει από λάθος τύπο φίλτρου που έχει προσαρτηθεί στον κινητήρα. Δεν κατασκευάζονται όλα τα φίλτρα με τον ίδιο τρόπο ή δεν έχουν σχεδιαστεί για να εφαρμόζουν στους κινητήρες με τον ίδιο τρόπο. Ομοίως, ένα φίλτρο λαδιού που είναι πολύ μεγάλο ή πολύ μικρό για τη βάση του κινητήρα μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση.

Οι ειδικοί ξέρουν
Είτε είσαι σίγουρος, είτε όχι, καλό είναι ότι σχετίζεται με αλλαγή λαδιών και του φίλτρου να τα αφήνεις στα σίγουρα χέρια των μηχανικών σου συνεργείου σου. Αυτοί ξέρουν ποιο λιπαντικό είναι κατάλληλο για τον κινητήρα του αυτοκινήτου σου και φυσικό ποιο τύπο λαδιού να τοποθετήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • BOSS LUBRICANTS

  BOSS LUBRICANTS

  Boss Lubricants: Λιπαντικά άριστης απόδοσης και υψηλών επιδόσεων για κάθε είδους κινητήρα υπερκαλύπτοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές των μεγαλύτερων κατασκευαστών.
   2221055842 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAND OIL

  GAND OIL

  Η Gandoil δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της καλής συντήρησης οχημάτων και ειδικότερα στον κλάδο κατασκευής λιπαντικών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών λιπαντικών, που εξασφαλίζουν άριστη απόδοση & υψηλές επιδόσεις για κάθε είδους κινητήρα. 
   2104815123 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • G-ENERGY

  G-ENERGY

  Η G-Energy παράγει υψηλής ποιότητας λιπαντικά για όλες τις ανάγκες και όλους τους τύπους οχημάτων. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ευρώπη σύμφωνα με το σύστημα ποιότητας ISO και τα πρότυπα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • FLOR OIL

  FLOR OIL

  FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
   2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DYNAMIC KOTE

  DYNAMIC KOTE

  Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
   2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • MOTUS DXR

  MOTUS DXR

  Τα λιπαντικά DXR συντίθενται από πρωτογενή, υψηλής ποιότητας βασικό λάδι, ώστε να διατηρούν ιξώδες σταθερό κάτω από δύσκολες συνθήκες λειτουργείας των κινητήρων και των λοιπών εξαρτημάτων των οχημάτων. 
   13451 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ