Χειμώνας χωρίς απρόοπτα

2560 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/12/2020

Τι κάνεις έγκαιρα, αξιόπιστα και οικονομικά ώστε να έχεις το κεφάλι ήσυχο και στις μέρες του χειμώνα με το αυτοκίνητό σου.

 
Πέρα από τον προνοητικό κάτοχο (όπως είστε ή πρέπει να είστε και εσείς) και οι εταιρείες που αντιπροσωπεύουν τις διάφορες μάρκες στην Ελλάδα, φροντίζουν με ειδικά προγράμματα "Χειμερινού ελέγχου"-συντήρησης, να καλύψουν τις ιδιαίτερες εποχικές ανάγκες !

Οι εταιρείες (μάρκες) που ξεχωρίζουν και στους τομείς Ικανοποίησης Κατόχου, έχουν σχεδιάσει ένα ευρύ φάσμα ΔΩΡΕΑΝ ελέγχων (εξαρτημάτων και μερών του αυτοκινήτου σας) με σκοπό την έγκαιρη διάγνωση της καλής λειτουργικής κατάστασης του. Φυσικά με τη βοήθεια σύγχρονου εξοπλισμού (στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο επισκευαστών της). Στόχος, η μείωση του κινδύνου ατυχημάτων εξαιτίας παγωμένου οδοστρώματος, η της πιθανότητας να μείνετε στο δρόμο λόγω βλάβης.

Τι καλύπτει ο ΔΩΡΕΑΝ χειμερινός έλεγχος

Ο Δωρεάν Χειμερινός Έλεγχος συνήθως περιλαμβάνει βασικά μέρη του αυτοκινήτου όπως:
- Στάθμη λιπαντικού, ψυκτικού υγρού, υγρά φρένων, υγρών υδραυλικού τιμονιού. 
- Φίλτρο αέρα & Φίλτρο A/C
- Λειτουργία A/C
- Σύστημα διεύθυνσης & ανάρτησης
- Σύστημα μετάδοσης κίνησης
- Μπαταρία
- Δίσκοι φρένων, τακάκια
- Κατάσταση & Πίεση ελαστικών
- Ηλεκτρονικά συστήματα
- Σύστημα εξάτμισης
- Εξαρτήματα ψύξης
- Φώτα, φλας & υαλοκαθαριστήρες

Παράλληλα, με τον Δωρεάν Χειμερινό Έλεγχο, οι εταιρείες παρέχουν και ειδικές εποχικές προσφορές-εκπτώσεις (σε ανταλλακτικά και εργασίες για συντήρηση ή επισκευή). Αυτές συνήθως έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης (γι αυτό καλό είναι να είστε ενήμεροι και εμείς φροντίζουμε γι αυτό και μέσα από το ειδικό μας siteΑftersales.autotriti.gr ). Eπίσης, πολλές φορές, αφορούν συγκεκριμένης "ηλικίας" μοντέλα.

Αν ο έλεγχος "ζητήσει" ανταλλακτικό

Όπως είπαμε, οι εταιρείες παράλληλα με τους ΔΩΡΕΑΝ ελέγχους τους προσφέρουν και ειδικές εποχικές εκπτώσεις για εργασία, αναλώσιμα και ανταλλακτικά (που πιθανώς να χρειαστούν). Φυσικά, με γνώμονα την διατήρηση στο 100% των προδιαγραφών του κατασκευαστή του αυτοκινήτου σας, προτείνουν γνήσια ανταλλακτικά (για την αξιοπιστία των οποίων εγγυώνται και γραπτώς).

Winter Tip : Αντιψυκτική προστασία

Έρευνες μα και στατιστικά στοιχεία (που  κάθε χρόνο δημοσιεύονται από Ευρωπαικούς συλλόγους αυτοκινητιστών) αποκαλύπτουν συχνά περιστατικά ακινητοποίησης οχημάτων στο δρόμο λόγω βλάβης. Κυριότερη αιτία; Τα προβλήματα στο σύστημα ψύξης. Κατά συνέπεια, αυτή την περίοδο, ο τακτικός έλεγχος του αντιψυκτικού είναι εξίσου σημαντικός με την αλλαγή λαδιών προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα μείνετε στο δρόμο.
Τα πρόσθετα που περιέχονται στο ψυκτικό (υπεύθυνα για την προστασία του συστήματος ψύξης) χάνουν την αποτελεσματικότητά τους με την πάροδο του χρόνου ενώ επιπλέον, με βάση τις χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής σας, υπάρχει κίνδυνος ακόμα και να παγώσει το ψυκτικό !

Αρα μια καλή συμβουλή είναι να αλλάζεται το ψυκτικό υγρό σας, ανά τακτά διαστήματα. Έτσι θα γλιτώσετε μπελάδες και χρήμα από αποφυγή πρόκλησης βλαβών στην αντλία νερού, διάβρωσης στο ψυγείο, απόφραξης στους σωλήνες ή προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα του κινητήρα σας.

Winter Tip : Βαζελίνη ή τάλκ στις τσιμούχες

Περάστε (ή ζητήστε στο Service σας να σας περάσουν) τις λαστιχένιες τσιμούχες στις πόρτες και στο κάλυμμα του πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, με ένα ειδικό στικ περιποίησης. Έτσι, μπορείτε να εμποδίσετε τυχόν φρακαρίσματα και βλάβες τους όταν ο καιρός είναι πολύ κρύος. Ιδανικά προϊόντα για αυτό το σκοπό είναι το ταλκ, η γλυκερίνη, η βαζελίνη και η σιλικόνη. Επιπλέον, μην επιχειρήσετε  να ανοίξετε με μεγάλη δύναμη μια πόρτα που έχει φρακάρει λόγω παγώματος, γιατί μπορεί να σχιστεί η λαστιχένια τσιμούχα της και μετά να χρειαστεί να την αντικαταστήσετε.

Tags: AFTER SALES