Αγορά μεταχειρισμένου & Service στο εξουσιοδοτημένο
Αγορά μεταχειρισμένου & Service στο εξουσιοδοτημένο
Αγορά μεταχειρισμένου & Service στο εξουσιοδοτημένο
  • Αγορά μεταχειρισμένου & Service στο εξουσιοδοτημένο
  • Αγορά μεταχειρισμένου & Service στο εξουσιοδοτημένο
  • Αγορά μεταχειρισμένου & Service στο εξουσιοδοτημένο

Αγορά μεταχειρισμένου & Service στο εξουσιοδοτημένο

14992 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 14/10/2022

Ο COVID, η έλλειψη μικροτσίπ κι ο πόλεμος στην Ουκρανία άλλαξαν το χάρτη της αγοράς αυτοκινήτου, αυξάνοντας ραγδαία τη ζήτηση των μεταχειρισμένων. Η πλειοψηφία αυτών των αγοραστών όμως, δεν έκαναν «εκπτώσεις» στο service του αυτοκινήτου τους συνεχίζοντας να επιλέγουν σε συντριπτικό βαθμό συνεργεία του επίσημου δικτύου της μάρκας. Ας δούμε λοιπόν γιατί.

ΚΡΗΤΙΔΗΣ Κ. @ ΣΙΑ Ο.Ε

Γιατί προτίμησε κάποιος μεταχειρισμένο

Την τελευταία διετία, οι συνθήκες και οι ισορροπίες στην αγορά των αυτοκινήτων έχουν αλλάξει ραγδαία. Η πανδημία, οι ελλείψεις ημιαγωγών στην εφοδιαστική αλυσίδα καθώς και ο πόλεμος στην Ουκρανία, είχαν ως συνέπεια τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των καινούργιων αυτοκινήτων, προκαλώντας την αύξηση της ζήτησης των μεταχειρισμένων. Παρόλα αυτά, όσοι αγόρασαν  αυτοκίνητο από «2ο χέρι» επιλέγουν σε συντριπτικό ποσοστό συνεργεία του επίσημου δικτύου της μάρκας.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πόσο αυξήθηκε η ζήτηση στην αγορά μεταχειρισμένων

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, η αύξηση των τιμών στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα έφτασε το 15%, αφού η ζήτησή του αυξήθηκε σχεδόν κατακόρυφα. Η ΕΛΣΤΑΤ δηλώνει πως το διάστημα του Ιανουαρίου-Οκτωβρίου του 2021, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά συνολικά 170.262 αυτοκίνητα στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 97.107 ήταν καινούργια και τα 73.155 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Η μικρή διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους, δείχνει και την έντονη ζήτηση που είχαν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στη χώρα μας, αποτέλεσμα της αύξησης των τιμών των καινούργιων αλλά και των μεγάλων καθυστερήσεών στις παραδόσεις τους.
 

Για το service τους επιλέγουν εξουσιοδοτημένα συνεργεία

Βάζοντας τα παραπάνω σε μία σειρά, πολλοί ενδιαφερόμενοι που αναζήτησαν καινούργιο αυτοκίνητο, κατέληξαν στην αγορά ενός ελαφρώς μεταχειρισμένου, με σχετικά λιγότερα χρήματα και χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν σχεδόν ένα χρόνο (ή και παραπάνω) για να παραλάβουν ένα αυτοκίνητο που έχουν πληρώσει. Αυτή είναι και η μόνη «έκπτωση» που έκαναν οι ψαγμένοι κάτοχοι κυρίως των premium μαρκών, αλλά στο Service χωρίς δεύτερη σκέψη επιλέγουν εξουσιοδοτημένα συνεργεία. Γιατί όμως;

Μεγάλη έρευνα Auto Check. Δηλώστε και Εσείς. Πόσο Ικανοποιημένοι Είστε ;
Το αυτοκίνητο σας είναι ζημιάρικο;
Σας γδέρνουν ζωντανό, όταν πάτε για σέρβις;
H αντιπροσωπεία αθέτησε τις υποσχέσεις της;
Κάντε αναφορά με 1 κλίκ εδώ!

Το αυτοκίνητο σας δεν σπάει, δεν λυγάει;
Οι τιμές που πληρώνετε για σέρβις είναι καλές;
Η αντιπροσωπεία σας εκπλήσσει ευχάριστα;
Επιβραβεύστε την με 1 κλίκ εδώ!

Δείτε πάνω από 5.000 αναφορές (για όλες τις μάρκες αυτοκινήτου) με 1 κλίκ εδώ