Πόσο κοστίζουν τα service σε αυτά τα δημοφιλή μικρομεσαία; Αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την παραπάνω ερώτηση.

Πόσο κοστίζουν τα service σε αυτά τα δημοφιλή μικρομεσαία; Αν θέλετε να αγοράσετε κάποιο από αυτά, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας την παραπάνω ερώτηση.

Citroen C4, Ford Focus, ή Toyota Corolla; Ποιο συμφέρει μετά την αγορά;

6662 Επισκέψεις στο άρθρο

Πριν αγοράσεις συνυπολογίζεις και το …μετά. Μιλάμε για τα service του. Συγκρίνουμε 3 δημοφιλή μικρομεσαία, από διαφορετικές σχολές. Το Focus έχει με διαφορά τα πιο φτηνά service. Η Corolla τα πιο οικονομικά ανταλλακτικά. Το C4 σχεδόν διπλάσιο χιλιομετρικό όριο για service. Εσύ ποιό θα επέλεγες;

ΚΡΗΤΙΔΗΣ Κ. @ ΣΙΑ Ο.Ε

Και μετά την αγορά τι; Πόσο κοστίζουν τα service; Ερώτηση που συχνά αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την τελική επιλογή. Η αγορά ενός καινούργιου αυτοκινήτου γίνεται μια φορά. Η συντήρηση του όμως είναι συνεχής και επιβεβλημένη για να απολαμβάνετε το αυτοκίνητό σας όπως την πρώτη μέρα, αλλά και να διατηρεί ψηλά τη μεταπωλητική του αξία. 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Συντήρηση που ορίζεται από τον κατασκευαστή και αναφέρεται στο εγχειρίδιο του κάθε μοντέλου και φυσικά έχει το ανάλογο κόστος. Συνεπώς, αν θέλετε να κάνετε έξυπνη αγορά, θα πρέπει να τα λάβετε υπ' όψιν.  Όπως επίσης και το επίπεδο των after sales υπηρεσιών. 

Citroen C4, Ford Focus, ή Toyota Corolla; Ποιο συμφέρει μετά την αγορά;

-Και στα 3 η συντήρηση κοστίζει κάτω από 200 ευρώ/ έτος
-Το Focus έχει με διαφορά τα πιο φτηνά service
-H Corolla τα πιο οικονομικά ανταλλακτικά
-Το C4 σχεδόν διπλάσιο χιλιομετρικό όριο για service .    Εσύ ποιό θα επέλεγες;

Γερμανικό, γαλλικό ή ιαπωνικό; 
Αποφασίσαμε λοιπόν να συγκρίνουμε 3 οικογενειακά μοντέλα ως προς το κόστος συντήρησης για μια πενταετία. Για να το κάνουμε ακόμα πιο «πικάντικο» επιλέξαμε έναν εκπρόσωπο από κάθε «σχολή». 

Το γερμανικό Ford Focus, το γαλλικό Citroen C4 και το ιαπωνικό Toyota Corolla. Όλα στις βενζινοκίνητες εκδόσεις τους ή στην υβριδική για την περίπτωση της Corolla. Τι θα συγκρίνουμε λοιπόν; Το κόστος των προγραμματισμένων service για τα πρώτα 5 χρόνια, αλλά και το κόστος των πιο πιθανών ανταλλακτικών που μπορεί να χρειαστείτε για το ίδιο διάστημα.
 

Ford Focus με το πιο προσιτό Service

Το κόστος σέρβις 5ετίας για το Ford Focus είναι μόλις στα 345 ευρώ, ποσό που το καθιστά με μεγάλη διαφορά το πιο προσιτό μικρομεσαίο σε αυτόν τον τομέα.

Το κόστος σέρβις 5ετίας για το Ford Focus είναι μόλις στα 345 ευρώ, ποσό που το καθιστά με μεγάλη διαφορά το πιο προσιτό μικρομεσαίο σε αυτόν τον τομέα.

  Η Ford Motor Ελλάς έχει επενδύσει πολύ στον σχεδιασμό και στην εξυπηρέτηση του κατόχου της μέσω των after sales υπηρεσιών της, ούσα η εταιρεία με τη μεγαλύτερη εργοστασιακή εγγύηση της αγοράς με 8 έτη, κάτι που προφανώς ισχύει και για το Focus. Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν το κόστος σέρβις σε βάθος πενταετίας ανέρχεται μόλις στα 345 ευρώ, ποσό που το καθιστά με μεγάλη διαφορά το πιο προσιτό μικρομεσαίο σε αυτόν τον τομέα. Βέβαια να τονίσουμε πως η περιοδικότητα των προγραμματισμένων επισκέψεων είναι κάθε δύο έτη ή 30.000 χιλιόμετρα, ωστόσο κάθε χρόνο ή 15.000 χλμ. προβλέπεται ένας ενδιάμεσος έλεγχος. 

  Πόσο κοστίζει το service των υπόλοιπων;

  Η ιδιαιτερότητα του Focus να κάνει service ανά δύο έτη του εξασφαλίζει την πρωτιά και με διαφορά. Ωστόσο ας δούμε τι ισχύει για τους άλλους. Δεύτερο πιο προσιτό αποδεικνύεται η Toyota Corolla, καθώς το συνολικό κόστος πενταετίας ανέρχεται στα 762 ευρώ. Με μικρή διαφορά ακολουθεί και το Citroen C4 καθώς το συνολικό ποσό που θα καταβάλετε δεν ξεπερνά τα 800 ευρώ για 5 χρόνια.
   

  Citroen C4 για πολλά χιλιόμετρα

  Αν κάνετε πάνω από 20.000 χλμ. ετησίως, σε βάθος χρόνου το service του C4 αποδεικνύεται το πιο οικονομικό.

  Αν κάνετε πάνω από 20.000 χλμ. ετησίως, σε βάθος χρόνου το service του C4 αποδεικνύεται το πιο οικονομικό.

   Έχει μεγάλη σημασία να γνωρίζετε πως το service του αυτοκινήτου σας έχει χρονικό και χιλιομετρικό όριο. Τι σημαίνει αυτό; Πως ο κάθε κατασκευαστής έχει προκαθορίσει συγκεκριμένο αριθμό χιλιομέτρων στον οποίο πρέπει να γίνονται οι εργασίες συντήρησης. Δηλαδή ακόμα και αν κάνετε αυτά τα χιλιόμετρα μέσα σε ένα μήνα, τότε θα πρέπει να πάτε το αυτοκίνητό σας για service. 

   Το μεγαλύτερο λοιπόν ετήσιο όριο χιλιομέτρων το διαθέτει το Citroen C4, καθώς το εργοστάσιο δίνει περιθώριο 25.000 χλμ. ανά έτος, όταν η Corolla δίνει από 15 χιλιάδες και το Focus 30.000, αλλά ανά δύο έτη. Το σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι αν κάνετε πάνω από 20.000 χλμ. το χρόνο, τότε σε μια πενταετία με το C4 θα κάνετε λιγότερες επισκέψεις για εργασίες συντήρησης, άρα και λιγότερα έξοδα…
    

   Toyota Corolla με τα πιο οικονομικά ανταλλακτικά

   H Toyota Corolla έχει τα πιο οικονομικά ανταλλακτικά. Τουλάχιστον όσον αφορά αυτά που είναι πιο πιθανόν να χρειαστείτε τα πρώτα 5 χρόνια.

   H Toyota Corolla έχει τα πιο οικονομικά ανταλλακτικά. Τουλάχιστον όσον αφορά αυτά που είναι πιο πιθανόν να χρειαστείτε τα πρώτα 5 χρόνια.

    Είπαμε από την αρχή πως δεν θα περιοριστούμε στο κόστος των service, αλλά θα εξετάσουμε και τα ανταλλακτικά που είναι πιο πιθανό να χρειαστείτε σε μια πενταετία. Έτσι θα δούμε το κόστος για τα τακάκια, τις δισκόπλακες, την μπαταρία και το δίσκο-πλατώ. Στις τιμές που ζητήσαμε από τις εταιρείες, το πιο οικονομικό μοντέλο αποδεικνύεται η Toyota Corolla, που για όλα τα παραπάνω θα χρειαστεί να πληρώσετε 415 ευρώ. Ωστόσο να διευκρινίσουμε δύο πράγματα. Πρώτον ως υβριδικό δεν έχει δίσκο-πλατώ γιατί φέρει αυτόματο κιβώτιο τύπου CVT, ενώ επίσης στις τελικές τιμές δεν υπάρχει χρέωση για τα εργατικά, γι αυτό όπως θα δείτε στον πίνακά μας υπάρχει και σύνολο με το κόστος  χωρίς το δίσκο-συμπλέκτη, ώστε να είναι πιο δίκαιη η σύγκριση. Εξάλλου πλέον δύσκολα θα χρειαστεί αλλαγή μέσα σε μια 5ετία. Πάντως και στο κόστος των ανταλλακτικών το Focus αποδεικνύεται ιδιαίτερα οικονομικό με συνολικό κόστος 751 ευρώ, με αυτό του Citroen C4 να ανέρχεται στα 1.048 ευρώ.

    Πίνακας εργασιών - τιμών

    Citroen C4 1,2 130 PS Ford Focus 1,0 125 PS mhybrid Toyota Corolla HSD 116 PS
    Εργασίες Κόστος Εργασίες Κόστος Εργασίες Κόστος
    1ος χρόνος ή 25.000 χλμ.   1ος χρόνος ή 15.000 χλ
    αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιού, αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας/ έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 110     αλλαγή λαδιών, φίλτρο λαδιού, αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας/ έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 117
    2ος χρόνος ή 50.000 χλμ.    2ος χρόνος ή 30.000 χλμ. 
    αλλαγή λαδιών , αντικατάσταση φίλτρου λαδιού, καμπίνας, αέρα, υγρά φρένων, μπουζί  / έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 196 αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιού, αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας / έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 127 αλλαγή λαδιών , αντικατάσταση φίλτρου λαδιού, καμπίνας, αέρα, υγρά φρένων, μπουζί  / έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 191
    3ος χρόνος ή  75.000 χλμ.   3ος χρόνος ή  45.000 χλμ.
    αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιού, αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας/ έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 10     αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιού, αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας/ έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 117
    4ος χρόνος ή  100.000 χλμ.   4ος χρόνος ή  60.000 χλμ.
    αλλαγή λαδιών, αντικατάσταση φίλτρου λαδιού, καμπίνας, αέρα, υγρά φρένων, μπουζί, ιμάντας / έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 368 αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιού, αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας, μπουζί, φίλτρο αέρα / έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 218 αλλαγή λαδιών , αντικατάσταση φίλτρο λαδιού, καμπίνας, αέρα, υγρά φρένων, μπουζί  / έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 220
    5ος χρόνος ή 125.000 χλμ.   5ος χρόνος ή 75.000 χλμ.
    αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιού, αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας/ έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 115     αλλαγή λαδιών, φίλτρου λαδιού, αντικατάσταση φίλτρου καμπίνας/ έλεγχοι σύμφωνα με το πρόγραμμα συντήρησης 117
    Σύνολο 5ετίας (τιμές με ΦΠΑ) 799 Σύνολο 5ετίας (τιμές με ΦΠΑ) 345 Σύνολο 5ετίας (τιμές με ΦΠΑ) 762
    * Συνολική αξία service (περιλαμβάνονται το κόστος ανταλλακτικών, η εργασία και ο ΦΠΑ)
    Κόστος Αναλωσίμων (ΜΕ κόστος εργασίας) Κόστος Αναλωσίμων (ΜΕ κόστος εργασίας) Κόστος Αναλωσίμων (ΧΩΡΙΣ κόστος εργασίας)  
    Τακάκια εμπρός 129 Τακάκια εμπρός-πίσω 133 Τακάκια εμπρός 101
    Τακάκια πίσω 95 Τακάκια πίσω   Τακάκια πίσω 63
    Δίσκο/πλατώ 395 Δίσκο/πλατώ 292 Δίσκο/πλατώ  
    Δισκόπλακες εμπρός 217 Δισκόπλακες εμπρός 171 Δισκόπλακες εμπρός 156
    Μπαταρία 212 Μπαταρία 155 Μπαταρία 95
    Σύνολο 1048 Σύνολο 751 Σύνολο 415
    Σύνολο (χωρίς δίσκο-πλατώ) 653 Σύνολο (χωρίς δίσκο-πλατώ) 459 Σύνολο (χωρίς δίσκο-πλατώ) 415

    Κοινοποίησέ το »
    Σχολίασέ το »

    Μεγάλη έρευνα Auto Check. Δηλώστε και Εσείς. Πόσο Ικανοποιημένοι Είστε ;
    Το αυτοκίνητο σας είναι ζημιάρικο;
    Σας γδέρνουν ζωντανό, όταν πάτε για σέρβις;
    H αντιπροσωπεία αθέτησε τις υποσχέσεις της;
    Κάντε αναφορά με 1 κλίκ εδώ!

    Το αυτοκίνητο σας δεν σπάει, δεν λυγάει;
    Οι τιμές που πληρώνετε για σέρβις είναι καλές;
    Η αντιπροσωπεία σας εκπλήσσει ευχάριστα;
    Επιβραβεύστε την με 1 κλίκ εδώ!

    Δείτε πάνω από 5.000 αναφορές (για όλες τις μάρκες αυτοκινήτου) με 1 κλίκ εδώ