Δωρεάν έλεγχος. Σημασία & οφέλη

2686 Επισκέψεις στο άρθρο

Με την ευχή ότι η φετινή Άνοιξη θα είναι καλύτερη από την περσινή, προετοιμαζόμαστε για την επόμενη μέρα (after lock down). Φυσικά μία από τις πρώτες ενέργειες, θα είναι και η επαναφορά του αυτοκινήτου μας σε άριστη κατάσταση, ειδικά αν δεν το χρησιμοποιήσαμε πολύ τους τελευταίους μήνες.

Βλέπετε, η παρατεταμένη ακινησία ίσως να δημιούργησε ή να ανέδειξε μία βλάβη, ή κάτι πιο απλό και σύνηθες όπως το να ξεφορτίστηκε η μπαταρία του. Επιπλέον, μην ξεχνάτε ότι η άνοιξη είναι η εποχή της σκόνης, της γύρης και της λασποβροχής, τα οποία εκτός του ότι προκαλούν αλλεργίες (γι αυτό και η εποχική έξαρση που παρατηρείται στα Συνεργεία για έλεγχο ή αντικατάσταση Φίλτρων καμπίνας), μπορούν να καταστρέψουν και διάφορα εξαρτήματα του αυτοκινήτου, όπως φίλτρα και μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων.

Μα πέρα από τους διάφορους εποχικούς (ή συγκυριακούς) λόγους, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, ότι ένας εξονυχιστικός έλεγχος εξασφαλίζει ότι το αυτοκίνητό σας θα είναι πάντα λειτουργικό και ασφαλές.

Η επιλογή για το καθυστερημένο –λόγω συνθηκών- service ή για τον εαρινό προληπτικό του έλεγχο σε ένα από τα συνεργεία της "μαμάς" εταιρίας, παραμένει μία χρήσιμη ενέργεια με πολλαπλά οφέλη για κάθε κάτοχο αυτοκινήτου.

Άλλωστε, το σύνολο των εξουσιοδοτημένων συνεργείων, όλων των εταιρειών, διαθέτουν συγκεκριμένους δωρεάν ελέγχους ανάλογα με την περίοδο του χρόνου (άρα και την άνοιξη) , αλλά φυσικά και με το ίδιο το αυτοκίνητο, καθώς ποικίλουν, ανάλογα με τον τύπο ή ακόμα και τα χιλιόμετρα του κάθε οχήματος.

Τι ελέγχουν – Τι κερδίζουμε (τα οφέλη)

Η πλειοψηφία των σχετικών δωρεάν ελέγχων, τσεκάρει και αξιολογεί κυρίως τα εξής:

-Σύστημα μετάδοσης. Ο έλεγχος αυτός περιλαμβάνει αναζήτηση για φθορές του συμπλέκτη ή στο κιβώτιο ταχυτήτων που προκλήθηκαν είτε από την ακινητοποίηση, είτε (για όσους είχαν την δυνατότητα μετακίνησης) την υπερχρήση.

- Φρένα. Οι μηχανικοί ελέγχοντας τα φρένα του αυτοκινήτου σας θα διασφαλίσουν ότι είναι πλήρως λειτουργικά, ότι ανταποκρίνονται όλα τα εξαρτήματα που εμπλέκονται στην πέδηση (και τα οποία συμβάλουν στην ασφαλή οδήγηση).

-Υαλοκαθαριστήρες. Η ακινητοποίηση, οι καιρικές συνθήκες και η σκόνη μπορεί να κατέστρεψαν τα μάκτρα των υαλοκαθαριστήρων με αποτέλεσμα να θέλουν αντικατάσταση. Όφελος η ασφαλής μετακίνηση μέσω ποιοτικής ορατότητας (μέρα ή νύχτα, με βροχή ή χωρίς).

- Ηλεκτρονικά συστήματα. Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείται με την χρήση διαγνωστικών μηχανημάτων, τα οποία θα εντοπίσουν τυχόν βλάβες από τα φώτα μέχρι και τις προειδοποιητικές λυχνίες.

- Ιμάντες και Σωληνώσεις. Η φυσιολογική φθορά των ιμάντων και των σωληνώσεων πρέπει να αντιμετωπίζεται εν τη γενέσει της, ώστε ο κάτοχος να γλιτώνει χρήματα και χρόνο από την δημιουργία μιάς σημαντικότερης ή μη αναστρέψιμης βλάβης.

- Φίλτρα. Είτε πρόκειται για φίλτρα αέρα ή καυσίμου, είτε φίλτρα καμπίνας και λαδιών, θα πρέπει να γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος, έτσι ώστε να διαπιστωθεί ότι είναι πλήρως λειτουργικά (και επιτελούν πλήρως τον ρόλο προστασίας για τον οποίο τοποθετήθηκαν).

- Μπαταρία. Η ακινητοποίηση του οχήματος κατά την διάρκεια του lock down μπορεί να έχει ξεφορτίσει (μερικώς ή ολικώς) την μπαταρία. Σίγουρα θα χρειαστεί μία ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση - φόρτιση ή ακόμα και αντικατάσταση (αν αξιολογηθεί πως σύντομα μπορεί να μας «αφήσει στους 5 δρόμους»).

- Υγρά. Το υγρό φρένων ή το αντιψυκτικό, ακόμα και το υγρό καθαρισμού του παρμπριζ είναι πολύ σημαντικά για την εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου. Οι μηχανικοί ενός εξουσιοδοτημένου συνεργείου θα ελέγξουν αν η στάθμη τους είναι αυτή που πρέπει ή για το αν υπάρχει κάποια διαρροή.

- Λιπαντικά. Ο έλεγχος τους απαραίτητος, η σημασία τους γνωστή, ακόμη και σε νέους | οδηγούς. Ο ρόλος τους για την υψηλή απόδοση και μακροζωία του κινητήρα, καταλυτικός..

- Σύστημα Εξάτμισης. Η σωστή λειτουργία του είναι ζωτικής σημασίας για την απόδοση του αυτοκινήτου μα και για την τσέπη του κατόχου καθώς μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη κατανάλωση.

- Φούσκες ημιαξονίων και ψαλίδια. Με τον έλεγχο αυτό εξασφαλίζεται η σταθερότητα, η ποιότητα κύλισης του αυτοκινήτου, η άνετη πρόσφυση και προπάντωv η ασφαλή κι ευθύγραμμη κύλιση του αυτοκινήτου στο δρόμο και υπό οιεσδήποτε συνθήκες

- Ελαστικά. Η ποιότητα και τα χαρακτηριστικά τους διασφαλίζουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την οδική ασφάλεια. Άρα θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν έχουν φθορές (από χρήση, πεζοδρόμια, λακκούβες) και προφανώς ότι έχουν την κατάλληλη πίεση.

-ΚΤΕΟ/ Κ.Ε.Κ. Ο μηχανικός σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο μπορεί να πραγματοποιήσει και έλεγχο των διαφόρων πιστοποιητικών του αυτοκινήτου σας, ώστε να αποφύγετε και τυχόν πρόστιμα, εξαιτίας αμέλειας, παρέλευσης χρονικών προθεσμιών κλπ.

Πολλά λοιπόν τα οφέλη. Ασφάλειας, λειτουργικότητας και εξοικονόμησης. Και όλα ξεκινούν με έλεγχο. Έλεγχο, που προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ! Μοιάζει win-win. Τι λέτε;

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES