Η Α. Ισμαήλος Α.Ε αρωγός στους κατοίκους του Έβρου

1358 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Α. Ισμαήλος Α.Ε., εξουσιοδοτημένος Διανομέας & Επισκευαστής της Mercedes-Benz, γίνεται αρωγός στους κατοίκους 25 χωριών του Βόρειου Έβρου για την προστασία τους από την νόσο Covid-19 με τον συνεργατικό σχηματισμό Time to Act.

Η εταιρία Α. Ισμαήλος Α.Ε. Εξουσιοδοτημένος Διανομέας & Επισκευαστής της Mercedes-Benz σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Ορεστιάδας και τον Δημάρχο κ. Βασίλη Μαυρίδη, προχωρά στην υλοποίηση του συνεργατικού σχηματισμού Time to Act, που σκοπό έχει να συνδράμει στην προστασία των κατοίκων του Βορείου Έβρου από την νόσο Covid-19 (κορωνοϊός), βοηθώντας τους να παραμείνουν ασφαλείς στο σπίτι. 


Το Time to Act λειτουργεί στα πρότυπα του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" και η δράση του είναι εθελοντική, ενώ υλοποιείται στα 25 χωριά που αποτελούν την Δημοτική Ενότητα Τριγώνου και την Δημοτική Ενότητα Κυπρίνου στον Βόρειο Έβρο. Το κόστος της δράσης, θα καλύψει εξ ολοκλήρου η εταιρία Α. Ισμαήλος Α.Ε., η οποία παρέχει προς χρήση και αυτοκίνητα για την κάλυψη των εκτάκτων αναγκών, ενώ τα έξοδα των καυσίμων για τις ανάγκες των καθημερινών μετακινήσεων του προγράμματος χορηγεί η Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ). 

Σημειώνεται ότι σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού των συγκεκριμένων χωριών ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, αφού ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων τους, είναι ένας από τους μεγαλύτερους στην ελληνική επικράτεια. Επιπλέον, τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι ιδιαιτερότητες στη περιοχή καθιστούν δύσκολη την μετακίνηση ορισμένων κατοίκων των χωριών προς την πλησιέστερη πόλη, την Ορεστιάδα, που έχει ολοκληρωμένες υποδομές τροφοδοσίας, υγειονομικών υπηρεσιών, τράπεζες κ.λ.π. Η τροφοδοσία όσων κατοίκων αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης, σε συνδυασμό και με την ανάγκη να παραμείνουν στο σπίτι θα πραγματοποιείται αποκλειστικά από το Time to Act. Ειδική ομάδα εθελοντών, θα εκτελεί καθημερινά το σχέδιο υποστήριξης των κατοίκων που έχουν ανάγκη. Η συνεργασία για τη δομή και τη λειτουργία του, απαιτεί την μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Δημοτική Αρχή προς τους εθελοντές και τα στελέχη της ενέργειας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα χωριά:
  • Δημοτική Ενότητα Τριγώνου - Δίκαια, Δίλοφο, Κριός, Πάλλη, Καναδάς, Άρζος, Μαράσια, Ελαία, Θεραπειό, Κόμαρα, Μηλιά, Ορμένιο, Πεντάλοφος, Πετρωτά, Πλάτη, Πτελέα, Σπήλαιο
  • Δημοτική Ενότητα Κυπρίνου - Κυπρίνος, Γαλήνη, Ζώνη, Μικρή Δοξιπάρα, Χελιδόνα, Φυλάκιο, Αμμόβουνο, Κέραμος
O κ.Πάνος Ισμαήλος ανέφερε σχετικά:  «Γνωρίζουμε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής και σχεδιάσαμε το Time to Act για να είμαστε όσο πιο κοντά στους κατοίκους του Βορείου Έβρου στις δυσκολίες που έχουν προκύψει και στις μετακινήσεις του με βάσει τα πρωτόγνωρα δεδομένα αυτών των ημερών. Το ενδιαφέρον μας για τον συνάνθρωπο αποτελεί εταιρική μας αξία, η οποία προήλθε από τις οικογενειακές αξίες που προσωπικά διδάχθηκα μέσα από την στάση ζωής του πατέρα μου. Η δημιουργία του Time to Act είναι ένας τρόπος να υλοποιήσουμε  αυτήν την εταιρική αξία και να εξωτερικεύσουμε το ενδιαφέρον μας για τον συνάνθρωπο. Για την υλοποίηση της ενέργειας θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ των προτέρων όλους τους εθελοντές, τον συντονιστή της καθημερινής λειτουργίας του Time to Act κ. Μπαχτσεβανίδη, τον διευθυντή του Λυκείου Δικαίων κ. Τσάμογλου και τον Δήμαρχο Ορεστιάδας κ. Μαυρίδη. H εθελοντική εργασία των μελών και η υποστήριξη των φορέων που συνδράμουν στην υλοποίηση αυτής της δράσης, πιστεύουμε ότι θα είναι ο λόγος της επιτυχίας της και εκτιμούμε ότι το εγχείρημα θα συμβάλει στην προσπάθεια των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών να παραμείνουν ασφαλής "μένοντας σπίτι"».