Τα μισά αυτοκίνητα 4+ ετών βγάζουν σοβαρή ζημιά

Τα μισά αυτοκίνητα 4+ ετών βγάζουν σοβαρή ζημιά

14784 Επισκέψεις στο άρθρο

- Εγγύηση για να γλιτώσεις το κόστος βλάβης
- 40% των αυτοκινήτων 4-9 ετών χαλάει μια φορά το χρόνο
- Το κόστος της ζημιάς είναι μέσο όρο 400 ευρώ
- Μεγαλύτερη εγγύηση σημαίνει αξιόπιστο αυτοκίνητο

Εγγύηση για να γλιτώσεις το κόστος βλάβης

Αγοράζοντας ένα καινούργιο αυτοκίνητο θα λάβεις και την απαιτούμενη εργοστασιακή του εγγύηση. Αυτή αφορά τα µηχανικά του µέρη, την βαφή και την προστασία κατά της σκουριάς. Η πιο σηµαντική εκ των τριών κύριων εγγυήσεων που δίνουν οι αντιπροσωπείες είναι αυτή για τα µηχανικά µέρη του αυτοκινήτου. Η καθηµερινή καταπόνηση των µερών αυτών, σε συνδυασµό µε την παρουσία πολλών εξαρτηµάτων, αυξάνει την πιθανότητα βλάβης και καθιστά απαραίτητη την εγγύηση, η οποία θα γλιτώσει από σηµαντικά κόστη τον αγοραστή.

40% των αυτοκινήτων 4-9 ετών χαλάει μια φορά το χρόνο με κόστος 400 ευρώ

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έκανε βρετανική εταιρεία που ειδικεύεται στις πωλήσεις αυτοκινήτων, το 40% των αυτοκινήτων ηλικίας από 4 έως 9 έτη είναι σίγουρο ότι θα χαλάσει μια φορά το χρόνο. Μάλιστα το μέσο κόστος της ζημιάς που θα προκληθεί ανέρχεται σε 400 ευρώ περίπου.

Έτσι λοιπόν γίνεται κατανοητό, πόσο σημαντικό είναι η εγγύηση που συνοδεύει κάθε καινούριο αυτοκίνητο να κρατάει πάνω από τέσσερα χρόνια ή γενικότερα να έχει όσο το δυνατόν µεγαλύτερη διάρκεια. Φυσικά και να καλύπτει όσα περισσότερα μέρη, αφού είναι δεδομένο ότι στο πέρασµα του χρόνου αυξάνεται η πιθανότητα εµφάνισης κάποιας βλάβης. Άρα όταν αυτό συμβεί αν έχεις εγγύηση σε ισχύ, θα είσαι καλυμμένος.

Κοινοποίησέ το »

Η εγγύηση δείχνει το τσαγανό της μάρκας

Άλλωστε η εγγύηση είναι ένα κοµµάτι, στο οποίο και οι ίδιες οι εταιρείες δίνουν ιδιαίτερη βαρύτατα, καθώς µε αυτό τον τρόπο δείχνουν πως έχουν «κότσια» και είναι δίπλα σου και παράλληλα δίνουν ένα αίσθηµα ασφάλειας στον αγοραστή.

Φυσικά, όλοι γνωρίζετε όμως, ότι οι εγγυήσεις διαφέρουν από µάρκα σε μάρκα, όσον αφορά στα προσφερόµενα έτη ή αντίστοιχα τα διανυόµενα χιλιόµετρα που απολαµβάνει κάποιος τη δωρεάν εγγύηση, ενώ αρκετές αντιπροσωπείες με στόχο να ενισχύσουν τις after sales υπηρεσίες τους και την αξία των προϊόντων τους προσφέρουν δωρεάν επέκταση της εγγύησης.

Μεγαλύτερη εγγύηση σημαίνει αξιόπιστο αυτοκίνητο

Μια καλή εγγύηση αποδεικνύει και κάτι ακόμα. Πόσο αξιόπιστο είναι ένα μοντέλο. Γιατί όταν μια εταιρεία δίνει μεγάλη εγγύηση ξέρει ότι το αυτοκίνητό της δεν θα βγάλει σοβαρή ζημιά. Αν είχαν αμφιβολίες δεν θα ρίσκαραν μια εγγύηση, ή οποία θα τους ζημίωνε αργότερα..

Από την άλλη, για να διατηρείς την ισχύ της εγγύησης, έχεις και κάποιες υποχρεώσεις. Να τηρείς πιστά το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή. Δηλαδή ο κάτοχος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει καθ΄ όλη τη διάρκεια της εγγύησης όλα τα αναλώσιµα υλικά (λιπαντικά, υγρά, φίλτρα κ.λπ.), τα υλικά τριβής, όπως τα τακάκια και εργασίες συντήρησης που ορίζει το εγχειρίδιο του κατασκευαστή.Με αυτό τον τρόπο απαλλάσσεται από κάθε υποχρέωση για ελαττωματικά µέρη, λόγω αστοχίας υλικού ή λάθος συναρµολόγησης.

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - AFTER SALES