Συνήθως, η ζωή της μπαταρίας του αυτοκινήτου διαρκεί για περίπου 3-5 χρόνια.
Πως θα παρατείνετε την ζωής της μπαταρίας, χωρίς να δώσετε ούτε 1 ευρώ
7990 Επισκέψεις στο άρθρο
Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να μεγιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας. Με αυτές τις συμβουλές, θα μάθετε πώς θα την κρατήσετε ...ζωντανή για παραπάνω από τα συνηθισμένα 3-5 χρόνια.
Προσέχεις την μπαταρία του αυτοκινήτου, για να την έχεις καιρό!
-οδηγείς μεγάλες αποστάσεις για να φορτίζεται πλήρως
-καθαρίζεις τακτικά τους πόλους
-τσεκάρεις πάντα την τάση
-μην έχεις όλα τα αξεσουάρ ανοιχτά
Εσύ πως εξοικονομείς την ενέργεια της μπαταρίας του αυτοκινήτου σου; Πόσα χρόνια περίπου κρατάει η δική σου;
Ακραίες θερμοκρασίες και κακές συνήθειες οδήγησης είναι οι δύο βασικοί παράγοντες, που θα οδηγήσουν στην καταστροφή της μπαταρίας του αυτοκινήτου σας. Συνήθως, η ζωή της θα κρατήσει για περίπου 3-5 χρόνια, ωστόσο με μερικές απλές κινήσεις, οι οποίες δεν θα σας κοστίσουν τίποτα, μπορείτε να την κρατήσετε για λίγο παραπάνω. Ας τις δούμε πιο αναλυτικά.
Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις
Οι σύντομες διαδρομές μπορεί να μην δώσουν στην μπαταρία σας αρκετό χρόνο για να επαναφορτιστεί σωστά. Δεδομένου ότι η εκκίνηση του αυτοκινήτου σας απαιτεί πολλή ενέργεια από την μπαταρία, η συνήθεια αυτή θα την αποφορτίσει χωρίς καμία πιθανότητα επαναφόρτισης.
Μην αφήνετε το αυτοκίνητό σας ακίνητο για πολύ καιρό
Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στην μπαταρία σας είναι να αφήνετε το αυτοκίνητό σας ακίνητο για πολύ καιρό. Για παράδειγμα, αν έχετε να το χρησιμοποιήσετε για παραπάνω από δύο εβδομάδες, μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποφόρτιση της μπαταρίας, ακόμα κι αν είναι καινούργια.
Οδηγείστε μεγάλες αποστάσεις
Δώστε στον εναλλάκτη σας αρκετό χρόνο για να επαναφορτίσει πλήρως την μπαταρία σας οδηγώντας περισσότερο. Η οδήγηση με ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο είναι συχνά ένας σίγουρος τρόπος για να επαναφέρετε την μπαταρίας σας στην σωστή τάση.
Κρατήστε καθαρούς τους πόλους
Η διάβρωση της μπαταρίας του αυτοκινήτου επιδρά αρνητικά στην απόδοση της. Με την πάροδο του χρόνου, το θειικό οξύ μέσα στις μπαταρίες μολύβδου-οξέος μπορεί να προκαλέσει τη συσσώρευση διαβρωτικού υλικού στους ακροδέκτες και στα καλώδια. Αυτό αυξάνει την ηλεκτρική αντίσταση μεταξύ του ακροδέκτη και του πόλου της μπαταρίας, κάνοντας την να λειτουργεί πιο πολύ από όσο χρειάζεται.
Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά τοποθετημένη
Ελέγχετε τακτικά την μπαταρία σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι καλά στερεωμένη. Αν δεν είναι, οι κραδασμοί μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή σε κάποια από τις πλάκες μολύβδου. Τα χαλαρά καλώδια, από την άλλη πλευρά, δημιουργούν σημαντική αντίσταση στη ροή του ηλεκτρισμού μεταξύ των ακροδεκτών της μπαταρίας. Αυτό κάνει την μπαταρία να δουλεύει πολύ σκληρά για να λειτουργεί κανονικά, κάτι που θα οδηγήσει σε ηλεκτρικά προβλήματα.
Απενεργοποιείστε τα αξεσουάρ
Μια μπαταρία δεν ξεκινά απλώς το αυτοκίνητό σας, στέλνει επίσης ρεύμα σε πολλά αξεσουάρ που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να συμβάλετε στην εξοικονόμηση ενέργειας, έχοντας τα απενεργοποιημένα όταν δεν λειτουργεί ο κινητήρας του αυτοκινήτου.
Ελέγχετε τακτικά την τάση της μπαταρίας
Ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο την μπαταρία σας είναι να αξιολογείτε τακτικά την κατάστασή της. Με αυτόν τον τρόπο, θα γνωρίζετε εάν κινδυνεύετε ή όχι να μείνετε. Ο τακτικός έλεγχος της μπαταρίας σας θα σας βοηθήσει επίσης να γνωρίζετε πότε πρέπει να την αντικαταστήσετε.