Απολογισμός του 2023 για την Mondial Assistance

Απολογισμός του 2023 για την Mondial Assistance

1219 Επισκέψεις στο άρθρο

- To 2023 είχε προκλήσεις για τον ασφαλιστικό κλάδο (λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων).
- Η Mondial Assistance αντιμετώπισε με επιτυχία πάνω από 800.000 περιστατικά.
- Κατάφερε να αναβαθμίσει τον στόλο της και τις υπηρεσίες της.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Το 2023 ήταν μια χρονιά με ιδιαίτερες προκλήσεις για όλο τον ασφαλιστικό κλάδο αλλά κυρίως για την Οδική Βοήθεια. Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων (πλημμυρών, καύσωνα, μεγάλων πυρκαγιών) που επικράτησαν σχεδόν σε όλη την ελληνική επικράτεια για μεγάλα διαστήματα, η οδική βοήθεια αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες που επηρέασαν σε αρνητικό βαθμό το έργο της.

Παρ΄ όλα αυτά, στις δύσκολες συνθήκες μιας ιδιαίτερης χρονιάς, η Mondial Assistance κατάφερε να προσαρμοστεί και να ανταποκριθεί σε αυτές, επιτυγχάνοντας ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προς τους πελάτες της.
 
Η εταιρία κατάφερε να επεκτείνει τις υποδομές της, δημιουργώντας και δεύτερο ιδιόκτητο τηλεφωνικό κέντρο στις εγκαταστάσεις της στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την κάλυψη των διαρκώς αυξανόμενων αναγκών αλλά και τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της. Στο σύνολο, η Mondial Assistance έλαβε, εντός του 2023, περισσότερες από 1.600.000 κλήσεις.
 
Όσον αφορά στους Τομείς Δραστηριοποίησής της (Automotive, Travel, Health & MDDR), κλήθηκε να αντιμετωπίσει πάνω από 800.000 περιστατικά. Στο σύνολό τους αυτά ήταν 835.625 ξεχωριστά περιστατικά, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με το 2022 της τάξεως του 23%. Αυτό οφείλεται στην αυξανόμενη εμπιστοσύνη που επέδειξαν  οι συνεργάτες και οι πελάτες της στην παροχή υπηρεσιών,  με αποτέλεσμα την αύξηση του χαρτοφυλακίου της σε όλους τους παραπάνω Τομείς Δραστηριοτήτων της.
 
Σημαντικό επίσης ρόλο είχε η αναβάθμιση του στόλου εξυπηρέτησης, προσθέτοντας οχήματα νέας τεχνολογίας, κατάλληλα εξοπλισμένα για να αντιμετωπίζουν τις ιδιαιτερότητες των οχημάτων νέας γενιάς.
 
Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό της Mondial Assistance, διαθέτει την τεχνογνωσία ως προς τις ιδιαιτερότητες των υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και τις δυσκολίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια εξυπηρέτησής τους.
Επιπλέον, η τεχνολογία RPA (Robotic Process Automation), που χρησιμοποιείται συστηματικά από τη Μondial Assistance τα τελευταία χρόνια, συμβάλει σημαντικά στο υψηλό επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών και στη βελτίωση της φύσης των εργασιών του προσωπικού της εταιρείας.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι, η εταιρία στα πλαίσια των συνεργασιών της με ασφαλιστικές εταιρείες και την ηλεκτρονική λήψη των δηλώσεων ζημιάς, αύξησε το ποσοστό συμπλήρωσης φιλικών δηλώσεων φθάνοντας το 62%. Αυτό, είχε ως αποτέλεσμα τη διευκόλυνση της αποζημίωσης του ασφαλισμένου και κατά συνέπεια, την καλύτερη εξυπηρέτησή του.

Για τη Mondial Assistance, στο επίκεντρο των υπηρεσιών της είναι πάντοτε ο άνθρωπος, καθώς η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της είναι μέρος του DNA της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το ποσοστό ικανοποίησης των πελατών να παραμένει υψηλό για ακόμα μια χρονιά, ενώ παράλληλα η Βιώσιμη Ανάπτυξη αποτελεί μέρος της Στρατηγικής της, υλοποιώντας ένα εκτεταμένο πλάνο ενεργειών, όπως ο εκσυγχρονισμός στόλου οχημάτων εξυπηρέτησης
 
Διαχρονικός στόχος της Mondial Assistance είναι το να δημιουργεί θετικές εμπειρίες καθΆ όλη τη διάρκεια της εξυπηρέτησης των πελατών της ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας τους.
 
* Ενδεικτικά αναφέρεται ότι, για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ο μέσος χρόνος άφιξης είναι μικρότερος των 20 λεπτών, ενώ για την οδική βοήθεια ο μέσος χρόνος δεν ξεπερνά τα 22 λεπτά.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ