Ασφάλιση - Ότι πρέπει ή ότι να ναι;

19175 Επισκέψεις στο άρθρο

Με extra καλύψεις ή την βασική; Την πιο διαφημισμένη, την φθηνότερη ή την “ειδική” (για αυτοκίνητο); Μεγάλη εταιρεία ή μικρή (και πως ορίζεται αυτό; Π.χ. από ποσοστό ικανοποιημένων ασφαλισμένων; από αμεσότητα αντιμετώπισης; Ηλεκτρονική ή προσωπική “σχέση”;

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Όταν ξεκινάει η διαδικασία αγοράς (ή ανανέωσης) ασφάλειας αυτοκινήτου τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Συνήθως η απάντηση διαφέρει σε κάθε περίπτωση. Κάθε οδηγός είναι ξεχωριστός (στον τρόπο και το χρόνο που χρησιμοποιεί το όχημά του, αλλά και στο πόσο σίγουρος και ασφαλής θέλει να νιώθει).

Η επιλογή των καλύψεων του ασφαλιστήριου συμβολαίου ξεκινάει από τις ανάγκες που έχει κάθε ασφαλισμένος (οι οποίες μπορούν να καταταγούν σε 3 βασικούς άξονες).

- Κάλυψη έναντι τρίτου / Αστική Ευθύνη (υποχρεωτική από τον νόμο, μας
  προστατεύει σε περίπτωση που κάνουμε ζημιά σε κάποιον τρίτο).
- Καλύψεις οχήματος (π.χ. κάλυψη κλοπής, ζημιών από φυσικά φαινόμενα
   κτλ)  καλύψεις που εξασφαλίζουν τις ζημίες του δικού μας αυτοκινήτου.
- Καλύψεις μη συνδεδεμένες με το όχημα (π.χ. ιατρο-φαρμακευτική
  περίθαλψη από ατύχημα, κάλυψη απώλειας κλειδιών ή εγγράφων κλπ).

Η ασφάλιση μας, με βάση τις παραπάνω κατηγορίες, λειτουργεί συνδυαστικά με το κόστος που είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε.
Με βάση τις έρευνες, η αξιοπιστία, το κύρος, οι εύκολες-γρήγορες διαδικασίες, κυρίως κατά τη διαδικασία (πιθανής) αποζημίωσης, είναι παράγοντες που λειτουργούν ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μεταξύ των εταιρειών που διεκδικούν την ασφάλιση μας.

Όπως είπαμε η κάλυψη “Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων” είναι βασική και υποχρεωτική από τον νόμο κάλυψη. Από την άλλη, ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο καλύψεων, δεν είναι απαραίτητα μια ακριβή λύση.
Ειδικά αν σε μια καλή έρευνα αγοράς (που πρέπει να προηγείται της τελικής μας απόφασης) λαμβάνονται υπόψη και προγράμματα πιστότητας, εκπτώσεις ανανέωσης ή επιβράβευσης προσεκτικών οδηγών κ.α.

Μια ακόμα παράμετρος που πρέπει να εξετάζεται κατά την επιλογή ασφάλισης αυτοκινήτου, είναι οι συνδυαστικές εκπτώσεις που παρέχονται από ορισμένες εταιρείες σε συνδυασμό με άλλα ασφαλιστήρια συμβόλαια σας (π.χ. η έκπτωση σε συνδυασμό με ασφάλιση κατοικίας).

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, είναι σημαντικό να αξιολογούμε τις ανάγκες μας μα και την προσφορά πολλών και εναλλακτικών λύσεων που διαθέτει μία άκρως ανταγωνιστική αγορά (όπως είναι η αγορά της ασφάλισης αυτοκινήτου).

Εσείς τι πιστεύετε;
 
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ