Ασφάλιση - Ότι πρέπει ή ότι να ναι;

18335 Επισκέψεις στο άρθρο

Με extra καλύψεις ή την βασική; Την πιο διαφημισμένη, την φθηνότερη ή την “ειδική” (για αυτοκίνητο); Μεγάλη εταιρεία ή μικρή (και πως ορίζεται αυτό; Π.χ. από ποσοστό ικανοποιημένων ασφαλισμένων; από αμεσότητα αντιμετώπισης; Ηλεκτρονική ή προσωπική “σχέση”;

 

Όταν ξεκινάει η διαδικασία αγοράς (ή ανανέωσης) ασφάλειας αυτοκινήτου τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Συνήθως η απάντηση διαφέρει σε κάθε περίπτωση. Κάθε οδηγός είναι ξεχωριστός (στον τρόπο και το χρόνο που χρησιμοποιεί το όχημά του, αλλά και στο πόσο σίγουρος και ασφαλής θέλει να νιώθει).

Η επιλογή των καλύψεων του ασφαλιστήριου συμβολαίου ξεκινάει από τις ανάγκες που έχει κάθε ασφαλισμένος (οι οποίες μπορούν να καταταγούν σε 3 βασικούς άξονες).

- Κάλυψη έναντι τρίτου / Αστική Ευθύνη (υποχρεωτική από τον νόμο, μας
  προστατεύει σε περίπτωση που κάνουμε ζημιά σε κάποιον τρίτο).
- Καλύψεις οχήματος (π.χ. κάλυψη κλοπής, ζημιών από φυσικά φαινόμενα
   κτλ)  καλύψεις που εξασφαλίζουν τις ζημίες του δικού μας αυτοκινήτου.
- Καλύψεις μη συνδεδεμένες με το όχημα (π.χ. ιατρο-φαρμακευτική
  περίθαλψη από ατύχημα, κάλυψη απώλειας κλειδιών ή εγγράφων κλπ).

Η ασφάλιση μας, με βάση τις παραπάνω κατηγορίες, λειτουργεί συνδυαστικά με το κόστος που είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε.
Με βάση τις έρευνες, η αξιοπιστία, το κύρος, οι εύκολες-γρήγορες διαδικασίες, κυρίως κατά τη διαδικασία (πιθανής) αποζημίωσης, είναι παράγοντες που λειτουργούν ως ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα μεταξύ των εταιρειών που διεκδικούν την ασφάλιση μας.

Όπως είπαμε η κάλυψη “Αστικής Ευθύνης έναντι τρίτων” είναι βασική και υποχρεωτική από τον νόμο κάλυψη. Από την άλλη, ένα πιο ολοκληρωμένο πακέτο καλύψεων, δεν είναι απαραίτητα μια ακριβή λύση.
Ειδικά αν σε μια καλή έρευνα αγοράς (που πρέπει να προηγείται της τελικής μας απόφασης) λαμβάνονται υπόψη και προγράμματα πιστότητας, εκπτώσεις ανανέωσης ή επιβράβευσης προσεκτικών οδηγών κ.α.

Μια ακόμα παράμετρος που πρέπει να εξετάζεται κατά την επιλογή ασφάλισης αυτοκινήτου, είναι οι συνδυαστικές εκπτώσεις που παρέχονται από ορισμένες εταιρείες σε συνδυασμό με άλλα ασφαλιστήρια συμβόλαια σας (π.χ. η έκπτωση σε συνδυασμό με ασφάλιση κατοικίας).

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, είναι σημαντικό να αξιολογούμε τις ανάγκες μας μα και την προσφορά πολλών και εναλλακτικών λύσεων που διαθέτει μία άκρως ανταγωνιστική αγορά (όπως είναι η αγορά της ασφάλισης αυτοκινήτου).

Εσείς τι πιστεύετε;
 
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός