Υπολογίζεται πως τα ανασφάλιστα οχήματα που βρίσκονται στους ελληνικούς δρόμους ανέρχονται στις 500.000 με 650.000.

Υπολογίζεται πως τα ανασφάλιστα οχήματα που βρίσκονται στους ελληνικούς δρόμους ανέρχονται στις 500.000 με 650.000.

Σε περίπτωση τρακαρίσματος, κάλεσε οπωσδήποτε την τροχαία για να βεβαιώσει το συμβάν.

Σε περίπτωση τρακαρίσματος, κάλεσε οπωσδήποτε την τροχαία για να βεβαιώσει το συμβάν.

  • Υπολογίζεται πως τα ανασφάλιστα οχήματα που βρίσκονται στους ελληνικούς δρόμους ανέρχονται στις 500.000 με 650.000.
  • Σε περίπτωση τρακαρίσματος, κάλεσε οπωσδήποτε την τροχαία για να βεβαιώσει το συμβάν.

Κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο!

1982 Επισκέψεις στο άρθρο

- 1 στα 14 οχήματα που κυκλοφορούν είναι ανασφάλιστο
- Κάλεσε οπωσδήποτε την ασφάλειά σου και την τροχαία για να βεβαιώσουν το συμβάν
- Με την κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο λαμβάνεις αποζημίωση άμεσα!
- Νέο σύστημα θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

1 στα 14 οχήματα που κυκλοφορούν είναι ανασφάλιστο

Η ασφάλιση αυτοκινήτων είναι υποχρεωτική από τον νόμο. Κάθε αυτοκίνητο που κυκλοφορεί στον δρόμο, πρέπει να έχει καταχωρημένο στα χαρτιά του το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Αυτό θα πρέπει να έχει την ελάχιστη δυνατή κάλυψη (ασφάλιση αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, αλλιώς γνωστή ως Υποχρεωτική Αστική Ευθύνη, Υπεραστική Αστική Ευθύνη ή Υ.Α.Ε.).
 
Όλα αυτά όμως για κάποιους δυστυχώς μένουν… στην θεωρία. Πολλοί ασυνείδητοι οδηγοί επιλέγουν να οδηγούν το όχημά τους χωρίς να έχουν την υποχρεωτική ασφάλιση, κάτι το οποίο είναι παράνομο αλλά και επικίνδυνο. Υπολογίζεται πως τα ανασφάλιστα οχήματα που βρίσκονται στους ελληνικούς δρόμους ανέρχονται στις 500.000 με 650.000. Για να το πούμε αλλιώς, το 1 στα 14 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στους δρόμους δεν είναι ασφαλισμένο. Αυτό σημαίνει πως, αν εμπλακεί σε σύγκρουση ένα ασφαλισμένο όχημα με ένα ανασφάλιστο, ο οδηγός του ασφαλισμένου δεν μπορεί να αποσημιωθεί για τις υλικές ζημιές του. Ή μήπως... μπορεί;

Με την κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο λαμβάνεις αποζημίωση άμεσα!

Ευτυχώς οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν προβλέψει την κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο όχημα. Η παροχή αυτή είναι προαιρετική στις περισσότερες εταιρείες και μπορεί να προστεθεί στο συμβόλαιο με ένα πολύ μικρό επιπρόσθετο κόστος. Ο οδηγός που έχει επιλέξει την κάλυψη αυτή στο ασφαλιστήριό του μπορεί να είναι ξέγνοιαστος ότι θα αποζημιωθεί, ακόμα και αν τρακάρει με ανασφάλιστο όχημα.

Η κάλυψη ζημιών από ανασφάλιστο κοστίζει ελάχιστα στον ασφαλιζόμενο, ενώ έχει και πραγματικά οφέλη για αυτόν. Σε περίπτωση σύγκρουσης με ανασφάλιστο (στην οποία ο ασφαλιζόμενος θα έμενε "ξεκρέμαστος" και ζημιωμένος, καθώς δε θα δικαιούταν αποζημίωση), πλέον μπορεί να είναι ξέγνοιαστος ότι θα αποζημιωθεί πλήρως, για όλο το ποσό της ζημιάς, άμεσα και γρήγορα. Την επόμενη φορά που θα ανανεώσεις το συμβόλαιό σου, αξίζει να συμπεριλάβεις σε αυτό και την κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα.


Σε περίπτωση τρακαρίσματος, κάλεσε οπωσδήποτε την τροχαία για να βεβαιώσει το συμβάν.

Σε περίπτωση τρακαρίσματος, κάλεσε οπωσδήποτε την τροχαία για να βεβαιώσει το συμβάν.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στο Facebook »

Κάλεσε οπωσδήποτε την ασφάλειά σου και την τροχαία για να βεβαιώσουν το συμβάν

Αν τύχει και εμπλακείς σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα, βεβαιώσου πρώτα πως εσύ και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ατύχημα είναι καλά στην υγεία τους και κάλεσε ασθενοφόρο σε περίπτωση τραυματισμού. Αδιαμφισβήτητα προέχει η υγεία, σε κάθε περίπτωση.
 
Αμέσως μετά, κάλεσε οπωσδήποτε την τροχαία για να βεβαιώσει το συμβάν. Δυστυχώς, αν εμπλακείς σε ατύχημα με ανασφάλιστο, υπάρχει μεγάλο ενδεχόμενο ο οδηγός του να προσπαθήσει να αποχωρήσει, για να γλιτώσει το πρόστιμο. Κάλεσε λοιπόν γρήγορα και άμεσα την τροχαία και σημείωσε επίσης μάρκα, μοντέλο, χρώμα και αριθμό αυτοκινήτου ώστε να μπορέσεις να το εντοπίσεις αν αποχωρήσει από το συμβάν.

Όταν φτάσει η τροχαία, θα συμπληρώσει το λεγόμενο δελτίο συμβάντων, όπου εκεί καταγράφεται το συμβάν, πού βρίσκονταν τα οχήματα την ώρα της σύγκρουσης, ποιος είχε προτεραιότητα, κτλ. Σε αυτό το δελτίο αναγράφεται και ότι το αυτοκίνητο του άλλου οδηγού ήταν ανασφάλιστο. Είναι απολύτως απαραίτητο να υπογραφεί από τον ανασφάλιστο οδηγό.

Αν ακολουθήσει τη διαδικασία όπως την περιγράψαμε παραπάνω, η ασφαλιστική εταιρεία θα πάρει το δελτίο συμβάντων και θα ξεκινήσει τις απαραίτητες εργασίες για την εκτίμηση της ζημιάς. Μόλις αυτή ολοκληρωθεί, η αποζημίωση για το σύνολο της ζημιάς είναι πλέον θέμα ημερών να κατατεθεί στον λογαριασμό της επιλογής του ασφαλισμένου.

Με αυτόν τον τρόπο, ο ασφαλισμένος γλιτώνει όλη την διαδικασία της κάλυψης μέσω του Επικουρικού Κεφαλαίου, η οποία μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. 

Νέο σύστημα ελέγχου θα εντοπίζει τα ανασφάλιστα οχήματα

Η πολιτεία έχει ήδη αρχίσει να καθιερώνει ένα νέο, αυτόματο σύστημα ελέγχου ανασφάλιστων οχημάτων. Αυτό το σύστημα θα ελέγχει και θα εντοπίζει τα οχήματα που κυκλοφορούν στην Ελλάδα και είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει από τους υποχρεωτικούς τεχνικούς ελέγχους ΚΤΕΟ, προχωρώντας άμεσα στην επιβολή των προστίμων στους ιδιοκτήτες τους.
 
Οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων θα ενημερώνονται για την παράβαση και θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο έως 250 ευρώ με τη μορφή παράβολου, το οποίο θα πρέπει να εξοφλήσουν προκειμένου στη συνέχεια να ασφαλίσουν το όχημά τους. Όσοι όμως δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με «τσουχτερό» πρόστιμο της τάξεως των 500 ευρώ. Τέλος, θα υπάρχουν διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως για παράδειγμα η αφαίρεση διπλώματος για 6 μήνες και η αφαίρεση πινακίδων και άδειας κυκλοφορίας.

Τελικά, θα καταφέρει η πολιτεία να εξαλείψει τον "βραχνά" των ανασφάλιστων οχημάτων ή θα υπάρχουν πάντα ανεύθυνοι οι οποίοι θα "ξεγλιστράνε";

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ