Leasing με 4 απλά βήματα

Leasing με 4 απλά βήματα

4588 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων έχουν ξεφύγει, τα «καλά» μεταχειρισμένα σπανίζουν στην αγορά και τα καύσιμα έχουν αρχίσει να γίνονται είδος… πολυτέλειας, μήπως ήρθε η ώρα να σκεφτείς λίγο καλύτερα το leasing;

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

Καινούργιο αυτοκίνητο με leasing από 150 ευρώ/μήνα

Στην Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια το leasing έχει γνωρίσει ομολογουμένως μεγάλη άνθηση, και  γιατί όχι, αφού μεγάλη μερίδα οδηγών προτιμούν να μισθώσουν μακροχρόνια ένα όχημα, να πληρώνουν μόνο τα καύσιμά τους και να μην ασχολούνται με κόστη συντήρησης και ιδιοκτησίας όπως ελαστικά, ασφάλιση, σήμα, ΚΤΕΟ κοκ.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Πως λειτουργεί το Leasing;

Με απλά λόγια, το leasing είναι μία μακροχρόνια μίσθωση αυτοκινήτου, με την οποία ένας ιδιώτης ή μία εταιρεία μπορεί να δώσει ένα αρχικό ποσό ως προκαταβολή για το όχημα και μετά να πληρώνει ένα σταθερό, προσυμφωνημένο ποσό κάθε μήνα, αντίστοιχες με τις δόσεις που θα καταβάλλονταν κάθε μήνα. Το ποσό αυτό είναι συνήθως χαμηλότερο από τις μηνιαίες δόσεις χρηματοδότησης που θα δίνατε για αγορά καινούργιου, και ίσως αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Leasing.

Πιο συγκεκριμένα, όταν χρηματοδοτείτε μια αγορά οχήματος, πληρώνετε ολόκληρη την τιμή αγοράς ενός οχήματος συν τους τόκους που θα προκύψουν. Αλλά στις μηνιαίες πληρωμές μισθωμάτων, αντί να πληρώνετε ολόκληρη την αξία του αυτοκινήτου, δίνετε ουσιαστικά τα χρήματα που χρειάζονται για την απόσβεση του οχήματος (συν ενοίκιο και φόρους) κατά τη διάρκεια της μίσθωσης.

Κατά το leasing αυτοκινήτων, το κόστος χρήσης (ασφάλιση, οδική βοήθεια, αντικατάσταση ελαστικών) & συντήρησης (περιοδικής ή επισκευής) που θα προκύψει κατά τη χρήση του οχήματος από εσάς, καλύπτεται εξ ολόκληρου από την εταιρεία μίσθωσης. 

Παράλληλα, όλοι οι φόροι που συνοδεύουν την κατοχή οχήματος (όπως τέλη κυκλοφορίας ή φόρος πολυτελείας) δεν θα σας απασχολήσουν κατά τη μίσθωση, εφόσον η εταιρεία αναλαμβάνει και την αποπληρωμή των σχετικών φορών.
 
Οι μισθώσεις αυτοκινήτων συνήθως διαρκούν έως 48 μήνες. Αυτό σας δίνει τη δυνατότητα να οδηγείται ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο, με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας και ασφάλειας  χωρίς όμως να έχετε τη δέσμευση ή την απαιτητική διαδικασία της μεταπώλησης όταν αποφασίσετε πως θέλετε μία αλλαγή. Έτσι, μόλις λήξει η μίσθωση επιστρέφετε το όχημα στην εταιρεία κι επιλέγετε το επόμενο όχημά σας, υπογράφοντας απλά μία νέα μίσθωση.
 

Πως θα πάρω καινούργιο αυτοκίνητο με leasing;

Πάμε όμως να δούμε μαζί μέσα από 4 βασικά βήματα, πως θα διαλέξετε τη σωστή εταιρεία για να βρείτε αυτή που σας ταιριάζει!

Επίλεξε το νέο σας αυτοκίνητο

Ένα από τα μεγαλύτερα «ατού» του leasing, είναι ότι σας δίνεται η δυνατότητα να αποκτήσετε το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο που εσείς θέλετε, χωρίς να νοιάζεστε όπως προαναφέραμε για φόρους, κόστη κλπ. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει και ταιριάζει στις ανάγκες σας από γκάμα νέων μοντέλων.

Ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μίσθωσης

Αρκετές εταιρείες μίσθωσης παρέχουν υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τη συντήρηση του οχήματος, όπως σέρβις και αλλαγές ελαστικών με όχημα αντικατάστασης, ακόμα και την ασφάλισή τους. Μέσα σε όλα αυτά, καλύπτουν και τους φόρους που επιβαρύνουν το όχημα. Το μόνο που μένει να πληρώσετε είναι τα καύσιμα, αν και με τη σωστή επιλογή και αναλόγως τη χρήση που κάνετε, μπορείτε να βρείτε αυτό με τη λιγότερη κατανάλωση. Σημαντική και μη αμελητέα λεπτομέρεια, αποτελεί το γεγονός της 24ωρης εξυπηρέτησης 7 ημέρες την εβδομάδα, που σημαίνει ότι θα είναι στο πλευρό σας ότι κι αν γίνει, παρέχοντας βοήθεια.

Υπογράψτε με ηλεκτρονική υπογραφή και πληρώστε με πάγια εντολή

Ωραία, αποφασίσατε ποιο αυτοκίνητο θέλετε, τι κάνετε μετά; Η διαδικασία είναι αρκετά απλή και πλέον γίνεται ηλεκτρονικά, χωρίς να χρειάζεται να βγείτε από το σπίτι σας! Επιλέγετε το όχημά σας, η εταιρεία leasing προχωράει στον απαραίτητο πιστοληπτικό έλεγχο και έπειτα ακολουθεί η ηλεκτρονική υπογραφή της σύμβασης. Στη συνέχεια, γίνεται η παραγγελία του αυτοκινήτου, με την ηλεκτρονική τιμολόγησή του και την πληρωμή με πάγια εντολή.

Παράδοση αυτοκινήτου, αυτοκίνητο στο δρόμο

Αφού ακολουθήσετε όλα τα παραπάνω βήματα, φτάνει η στιγμή που περιμένατε. Αυτή της παραλαβής του νέου σας αυτοκινήτου. Από κει και ύστερα, εσείς «βάζετε» μόνο το καύσιμο, όλα τα άλλα έξοδα σας τα καλύπτουν.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>