Όποιος τη νύχτα οδηγεί…

3790 Επισκέψεις στο άρθρο

Η οδήγηση κατά τις νυχτερινές ώρες έχει τις δυσκολίες της, λόγω της έλλειψης ορατότητας. ΓιΆ αυτό και είναι απαραίτητη η χρήση των φώτων, ώστε να έχουµε αντίληψη του περιβάλλοντος, αλλά και να µας βλέπουν οι άλλοι οδηγοί.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ
Η σωστή χρήση των φωτιστικών σωµάτων του αυτοκινήτου µας συµβάλει στην ασφαλέστερη µετακίνησή µας, αλλά και σε εκείνη των άλλων αυτοκινήτων, που βρίσκονται γύρω µας. Χρησιµοποιώντας σωστά τα φώτα του αυτοκινήτου, διευκολυνόµαστε ώστε να έχουµε την απαραίτητη ορατότητα, αλλά και να προειδοποιούµε -χωρίς να εµποδίζουµε- τους υπόλοιπους οδηγούς, που βρίσκονται στο ίδιο ή στο αντίθετο ρεύµα κυκλοφορίας. Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας έχει σαφείς κανόνες για τη σωστή χρήση όλων των φωτιστικών σωµάτων από τον οδηγό.

Φώτα πορείας
(µεγάλη σκάλα)


Τα φώτα πορείας απαγορεύεται να τα χρησιµοποιούµε εντός κατοικηµένων περιοχών, όπου ο φωτισµός του οδοστρώµατος είναι αρκετός, καθώς και όταν το όχηµα βρίσκεται σταθµευµένο. Συνεχή χρήση στα φώτα πορείας κάνουµε µόνο όταν βρισκόµαστε εκτός κατοικηµένης περιοχής, ώστε ο οδηγός να µπορεί να βλέπει σε µεγάλη απόσταση.

Φώτα διασταύρωσης
(µεσαία σκάλα)


Κατά την οδήγηση, όταν εντοπίζουµε ένα όχηµα το οποίο κινείται στο αντίθετο ρεύµα, ακόµα κι αν βρίσκεται σε µεγάλη απόσταση, σβήνουµε τα φώτα πορείας και ανάβουµε τα φώτα διασταύρωσης. Ακριβώς την ίδια κίνηση κάνουµε και όταν πλησιάζουµε κάποιο όχηµα, το οποίο κινείται µπροστά µας στο ίδιο ρεύµα κυκλοφορίας, διότι, αν και βρισκόµαστε πίσω του, η αντανάκλαση της δέσµης από τα φώτα µας στους καθρέφτες του τυφλώνει τον οδηγό, µε αποτέλεσµα να εµποδίζουµε την ορατότητά του. Σε περίπτωση που θέλουµε να του δείξουµε τη πρόθεσή µας να τον προσπεράσουµε, του κάνουµε στιγµιαία σινιάλο µε τη µεγάλη σκάλα. Γενικότερα, τα φώτα διασταύρωσης τα χρησιµοποιούµε οπουδήποτε απαγορεύεται η χρήση των φώτων πορείας.

Φώτα οµίχλης

Πολλοί είναι αυτοί που χρησιµοποιούν καθηµερινά τα φώτα οµίχλης, για να αυξήσουν την ποσότητα φωτός κατά τη βραδινή οδήγηση. Αυτό είναι µια λανθασµένη κίνηση, διότι οι καθρέφτες από τα φωτιστικά σώµατα των φώτων οµίχλης είναι σχεδιασµένοι, έτσι ώστε οι δέσµες που εκπέµπουν, να διαχέονται µπροστά από το αυτοκίνητο, µε αποτέλεσµα να τυφλώνουν του οδηγούς που κινούνται στο αντίθετο ρεύµα. Η σωστή χρήση τους γίνεται σε περίπτωση που υπάρχει περιορισµένη ορατότητα από οµίχλη, σε χιονόπτωση ή σε καταρρακτώδη βροχή.
Φώτα έκτακτης ανάγκης (αλάρµ)

Τα χρησιµοποιούµε σε περίπτωση ακινησίας του οχήµατος, αλλά και όταν θέλουµε να προειδοποιήσουµε τους υπόλοιπους οδηγούς, ότι κινδυνεύουν από το δικό µας όχηµα.

Δεν επιτρέπεται σε όχηµα να φέρει µπροστά ερυθρά φώτα, ερυθρές αντανακλαστικές συσκευές ή ερυθρά αντανακλαστικά υλικά και πίσω λευκά ή ειδικής επιλογής κίτρινα φώτα, λευκής ή ειδικής επιλογής κίτρινες αντανακλαστικές συσκευές ή λευκά ή ειδικής επιλογής κίτρινα αντανακλαστικά υλικά.
 
 

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

  • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

    H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
     2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • EUROINS

    EUROINS

    Απαντώντας σε κάθε σύγχρονη ασφαλιστική ανάγκη, τα ασφαλιστικά προϊόντα της EUROINS προσφέρουν ευελιξία, άμεση υποστήριξη, προνομιακή τιμολόγηση και έξυπνες τεχνολογίες. Be safe με τα ασφαλιστικά προϊόντα της Euroins.
     2109764307 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • ΕΥΡΩΠΗ

    ΕΥΡΩΠΗ

    Ευρώπη Ασφαλιστική με ουσιαστικές και ολοκληρωμένες λύσεις καλύπτει υπεύθυνα και με σεβασμό κάθε Προσωπική και Επαγγελματική ασφαλιστική ανάγκη.


     210 3230707 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • NOS Insurance

    NOS Insurance

    Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

     210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
  • SKYLINE INSURANCE

    SKYLINE INSURANCE

    Η Skyline Insurance προσφέρει από το 2004 τις καλύτερες τιμές για ασφάλιση αυτοκινήτου, από όλες τις κορυφαίες εταιρείες ασφαλίσεων στην Ελλάδα.
     2105777595 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ