Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

1631 Επισκέψεις στο άρθρο

INTERAMERICAN και Anytime μαζί με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας για ποιοτική κινητικότητα και βελτίωση της συμπεριφοράς κατά την οδήγηση.

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ
GROUPAMA ΦΟΙΝΙΞ

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που έχει θεσπίσει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, οργανώθηκε φέτος για 6η φορά από τις 17-23 Μαΐου, με έμφαση στην αστική οδική ασφάλεια και στην προώθηση του ορίου ταχύτητας 30 km/h στις πόλεις. Ο θεσμός παρέχει μια σημαντική ευκαιρία κινητοποίησης του παγκόσμιου πληθυσμού (Αρχές, εμπλεκόμενοι φορείς, πολίτες) για την αποτροπή ατυχημάτων και τραυματισμών και για να κυκλοφορούν οι πεζοί, οι ποδηλάτες και τα οχήματα με μεγαλύτερη ασφάλεια. Δηλαδή, για να δημιουργηθούν δρόμοι περισσότερο ασφαλείς και βιώσιμοι, υπέρ της υγείας των πολιτών και ενός «πράσινου» αστικού περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, οργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις οδικής ασφάλειας σε όλον τον κόσμο και στην Ελλάδα, με την ενεργό συμμετοχή του Παρατηρητηρίου Οδικής Ασφάλειας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και σε συνεργασία με την ΙNTERAMERICAN και την Anytime. Η εταιρεία, άλλωστε, αναπτύσσει συνεχώς ενέργειες που αφορούν τη μείωση των οδικών ατυχημάτων. Γι' αυτόν τον λόγο, συνεχίζει την κοινή προσπάθεια με το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας με στόχο την κοινωνική ευαισθητοποίηση γύρω από τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και την υπεύθυνη μετακίνηση.

Με βάση τα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., οι θάνατοι σε οδικά ατυχήματα στην Ελλάδα κατά το 2020 παρουσίασαν σημαντική μείωση (-16%) σε σύγκριση με τα στοιχεία του 2019. Αυτή η σημαντική μείωση, που οφείλεται, κυρίως, στους περιορισμούς κυκλοφορίας λόγω της πανδημίας, έφερε πέρυσι τη χώρα μας στην 20η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πρώτη παρέμεινε η Σουηδία).

Ωστόσο, κατά την τελευταία δεκαετία (2011-2020), η Ελλάδα σημείωσε πραγματικά εντυπωσιακή βελτίωση στην οδική ασφάλεια μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς καταγράφηκε μείωση του αριθμού των θυμάτων σε οδικά ατυχήματα κατά 49%. Επιπλέον, παρατηρήθηκε μείωση των οδικών ατυχημάτων κατά 34% και των βαριά τραυματιών κατά 70%.

Η οδική ασφάλεια είναι ένα θέμα μείζονος σημασίας και η ανάγκη για εξάλειψη των οδικών ατυχημάτων είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Η INTERAMERICAN και η Anytime στοχεύουν σταθερά στη συνεχή ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών για τη μείωση των οδικών ατυχημάτων, για «έναν κόσμο με περισσότερη ασφάλεια και λιγότερη ασφάλιση». Έναν κόσμο με δρόμους χωρίς ατυχήματα και επιβράβευση των καλών οδηγών, που θα εξασφαλίζει καλύτερη ζωή κάθε στιγμή. Γι' αυτόν τον λόγο, υιοθετούν τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα της μετακίνησης, προσφέροντας ασφαλιστικές λύσεις και υπηρεσίες που ξεπερνούν τα παραδοσιακά όρια της ασφάλισης και εξασφαλίζουν μεγαλύτερη ασφάλεια, ενθαρρύνοντας τη βελτίωση της συμπεριφοράς κατά την οδήγηση (Πρόγραμμα Smart Drive), αλλά και την πιο ορθολογική χρήση των οχημάτων, ειδικότερα εντός του αστικού ιστού (Πρόγραμμα Short Drive).

O Πάνος Κούβαλης, επικεφαλής του τμήματος Mobility & Convenience της INTERAMERICAN, επισημαίνει σχετικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ με στόχο τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, συνδυάζοντας σύγχρονη γνώση, συλλογή και ανάλυση δεδομένων. Στόχος μας είναι κυκλοφορούμε με περισσότερη ασφάλεια στον δρόμο και να βοηθάμε τους ανθρώπους να ζουν περισσότερο, ασφαλέστερα και καλύτερα».

Ο Γιάννης Ρούντος, διευθυντής του τομέα Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, συμπληρώνει: «Η υπεύθυνη επιχειρηματικότητα του οργανισμού μας για τη βιωσιμότητα με περιορισμό των οδικών κινδύνων έχει οργανωθεί εδώ και 18 χρόνια, αρχικά στη βάση της κυκλοφοριακής αγωγής των πολιτών και πλέον έχει διευρυνθεί, σε απόλυτη συνάφεια με το business. Το Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας του ΕΜΠ προσθέτει σημαντική αξία σε αυτή την προσπάθεια, που αναδεικνύει τη δύναμη των συνεργασιών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

 • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

  ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

  H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
   2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GROUPAMA

  GROUPAMA

  Με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και πάνω από 85 χρόνια – καθώς λειτουργεί αδιάκοπα από το 1928 – και όνομα αναγνωρισμένο για την αξιοπιστία των υπηρεσιών της, η Groupama Ασφαλιστική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις «σταθερές αξίες» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΙΝΕΤΤΑ

  ΜΙΝΕΤΤΑ

  Τα πακέτα Car Pack που διαθέτει η Μινέττα για την ασφάλιση αυτοκινήτου, καλύπτουν κάθε εξατομικευμένη ανάγκη ενώ πρόσθετα δημιουργούν δυνατότητες ασφάλισης "κάλυψης 360" (με συνδυαστικές εκπτώσεις και παροχές για κατοικία και σκάφος)!
   2109309500 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • IMPERIAL INSURANCE

  IMPERIAL INSURANCE

  Η Imperial Insurance είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με εμπειρία που ξεπερνά τα 50 χρόνια. Προσφέρει στους πελάτες της τα πιο ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, συνεργαζόμενη με τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.
   2109426 355 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ