Η επιλογή του κατάλληλου ασφαλιστικού πακέτου για το αυτοκίνητό σου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και το μπάτζετ σου.

Η επιλογή του κατάλληλου ασφαλιστικού πακέτου για το αυτοκίνητό σου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις ανάγκες και το μπάτζετ σου.

Πως θα φτιάξεις το σωστό ασφαλιστικό πακέτο αυτοκινήτου;

1602 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/10/2022

Όσο κινείς το αυτοκίνητο σου, τόσο πιο πιθανό είναι να εμπλακείς σε κάποιο ατύχημα. Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι αυτή που θα φροντίσει να αποζημιωθείς για τυχόν ζημιές και βλάβες. Η επιλογή όμως του κατάλληλου πακέτου είναι μία διαδικασία που χρήζει εκτεταμένης έρευνας. Ποιο είναι λοιπόν το κατάλληλο πακέτο για εσένα;

ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ
ERGO A.A.E.

Ποιο είναι το value for money ασφαλιστικό πακέτο αυτοκινήτου;

-περιέχει τις βασικές καλύψεις
-με τις αναγκαίες προαιρετικές καλύψεις
-είναι ευέλικτο σε παροχές και χρονική διάρκεια
-προσαρμόζεται ανάλογα τις ανάγκες του πελάτη

Εσύ ποιο πακέτο επιλέγεις για το αυτοκίνητο σου; Παίρνεις μόνο το βασικό ή προσθέτεις και προαιρετικές καλύψεις;

Χρησιμοποιείς το αυτοκίνητό σου καθημερινά για διάφορους λόγους . Οδηγείς για να πας στη δουλειά ή για να μετακινήσεις την οικογένεια ή για να πας κάποιο ταξίδι. Ως υπεύθυνος ιδιοκτήτης φροντίζεις ώστε το όχημά σου να είναι πάντα σε άριστη κατάσταση, ακολουθείς τους νόμους οδικής κυκλοφορίας και έχεις καλή οδηγική συμπεριφορά. Όμως, σχεδόν πάντα θα βρεθείς αντιμέτωπος με απρόβλεπτους οδηγούς ή κινδύνους στο δρόμο που θα προκαλέσουν μεγάλα ή μικρά ατυχήματα, επίσης μπορεί το αυτοκίνητό σου να βγάλει μία απρόβλεπτη βλάβη ή να σκάσει κάποιο λάστιχο και ακόμα πιο σπάνια φυσικές/ανθρωπογενείς καταστροφές.

Ο μόνος τρόπος να προστατευτείς από όλα τα παραπάνω είναι η ασφάλιση αυτοκινήτου. Έτσι μπορείς να μετριάσεις το λεγόμενο «οικονομικό άγχος», που προκαλείται από το κόστος των ζημιών που θα προκύψουν από κάποιο ατύχημα. Φυσικά μην ξεχνάς ότι η ασφάλιση αυτοκινήτου είναι μία υποχρέωση που ορίζεται από το νόμο. Άρα, αφού θα πρέπει σίγουρα να ασφαλίσεις το αυτοκίνητό σου, η  πιο έξυπνη κίνηση είναι να επιλέξεις  ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που όχι μόνο θα σε ασφαλίσει, αλλά θα σε εξασφαλίσει, φροντίσει και προστατεύσει!
 
Εδώ λοιπόν έρχεται και ο ρόλος των ασφαλιστικών εταιριών που τα τελευταία χρόνια έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν διάφορα πακέτα ασφάλισης (τα λεγόμενα βασικά) στην προσπάθεια τους να κάνουν τα συμβόλαια τους πιο ελκυστικά και οικονομικά.

Κοινοποίησέ το »

Τι είναι το βασικό πακέτο ασφάλισης;

Η λεγόμενη βασική ασφάλιση (που είναι και υποχρεωτική από το νόμο) είναι η Αστική Ευθύνη έναντι Τρίτων. Με απλά λόγια, διασφαλίζει ώστε να αποζημιωθούν τα άτομα που υπέστησαν ζημιές από την αμέλεια κάποιου άλλου την ώρα της οδήγησης, με την αποζημίωση να δίνεται σε περιπτώσεις θανάτου, σωματικών βλαβών και υλικών ζημιών.

Σημαντικές οι προαιρετικές καλύψεις

Η βασική κάλυψη όπως προδίδει και το όνομα καλύπτει τα βασικά. Τι θα συμβεί όμως αν έρθεις αντιμέτωπος με κάποια κατάσταση που το συμβόλαιο σου όμως δεν καλύπτει; Γι’ αυτό τον λόγο υπάρχουν οι προαιρετικές καλύψεις. Είναι αυτές που πολλοί αγνοούν, λέγοντας «έλα μωρέ δεν χρειάζεται», ωστόσο θα έρθει σίγουρα η στιγμή που θα παρακαλούσες να τις έχεις. Η θραύση κρυστάλλων, η νομική προστασία και η οδική βοήθεια είναι μόνο ορισμένες από αυτές που μπορείς να συμπεριλάβεις  στο συμβόλαιο ασφάλισης του δικού σου αυτοκινήτου.

Τα προγράμματα προσαρμόζονται στις δικές σου ανάγκες

Οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες έχουν σχεδιάσει τα προγράμματά τους με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζονται στις ανάγκες κάθε πελάτη ξεχωριστά. Μπορείς λοιπόν να επιλέξεις εύκολα και γρήγορα όποιες καλύψεις θεωρείς σημαντικές για εσένα, ενώ σου δίνουν και μία σειρά από ευκολίες όπως δυνατότητα πληρωμής με πιστωτική κάρτα και δυνατότητα επιλογής της διάρκειας του ασφαλιστήριου συμβολαίου. Υπάρχει, για παράδειγμα, δυνατότητα ετήσιας, εξάμηνης ή ακόμα και τρίμηνης ασφάλισης.

Η σημασία της καλής έρευνας αγοράς

Το μόνο που έχεις να κάνεις λοιπόν είναι μία καλή έρευνα αγοράς. Χρησιμοποιώντας το ίντερνετ ή κάποιο ασφαλιστικό  γραφείο μπορείς να αναζητήσεις αρκετές προσφορές που ταιριάζουν στα θέλω και στο budget σου.

Για να κάνουμε την έρευνα σου πιο εύκολη, παρακάτω ακολουθούν μερικά από τα πιο ελκυστικά προγράμματα της αγοράς που συνδυάζουν την καλή κάλυψη με την ελκυστική τιμή (το κόστος εξαρτάται από παράγοντες όπως ο κυβισμός, η αξία του αυτοκινήτου, ηλικία οδηγού κα.).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

 • ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

  ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ

  H Υδρόγειος Ασφαλιστική διαθέτει μακρά τεχνογνωσία και εξειδίκευση στην ασφάλιση οχημάτων και παρέχει μία ολοκληρωμένη σειρά προγραμμάτων ασφάλισης για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ειδικά σχεδιασμένων να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών.
   2109477200 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GROUPAMA

  GROUPAMA

  Με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και πάνω από 85 χρόνια – καθώς λειτουργεί αδιάκοπα από το 1928 – και όνομα αναγνωρισμένο για την αξιοπιστία των υπηρεσιών της, η Groupama Ασφαλιστική συγκαταλέγεται ανάμεσα στις «σταθερές αξίες» της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • NOS Insurance

  NOS Insurance

  Το όνομα NOS σημαίνει ΕΜΕΙΣ και αποτυπώνει τη σχέση με την οποία συνδέονται οι συνεργάτες και οι πελάτες μαζί μας, εκπροσωπώντας την εταιρεία QEL (Qatar Insurance Company Europe LTD).

   210 9309300 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • IMPERIAL INSURANCE

  IMPERIAL INSURANCE

  Η Imperial Insurance είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με εμπειρία που ξεπερνά τα 50 χρόνια. Προσφέρει στους πελάτες της τα πιο ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, συνεργαζόμενη με τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.
   2109426 355 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ