Σπίτι-γραφείο µε ασφάλεια

3135 Επισκέψεις στο άρθρο

Η διαδροµή από το γραφείο προς το σπίτι, σύµφωνα µε έρευνες, είναι η πιο πιθανή για να σας συµβεί κάποιο ατύχηµα στο δρόµο. Συνεπώς θα πρέπει να είστε ακόµα πιο προσεχτικοί και να παίρνετε τα κατάλληλα µέτρα.

 

Μια πρόσφατη µεγάλη έρευνα ανέδειξε κάποιες διαφορετικές πτυχές σχετικά µε τα τροχαία ατυχήµατα που λαµβάνουν χώρα. Σύµφωνα λοιπόν µε την έρευνα τα περισσότερα ατυχήµατα συµβαίνουν τις απογευµατινές ώρες, από τις 4 έως τις 6, δηλαδή τις ώρες που επιστρέφει ο κύριος όγκος των εργαζοµένων από το γραφείο στο σπίτι.

Το δεκάλεπτο του «τρόµου»

Μάλιστα ακόµα πιο επικίνδυνο είναι το δεκάλεπτο µεταξύ 17:00 και 17:10, δηλαδή ακριβώς τη στιγµή που ξεκινάει η διαδροµή. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το δεκάλεπτο συµβαίνουν ένα στα έξι ατυχήµατα, ενώ όπως αναφέρει η έρευνα, αν φύγετε από το γραφείο, µετά τις 17:10 έχετε τις µισές πιθανότητες να εµπλακείτε σε ατύχηµα. Αντίστοιχα στην ίδια έρευνα αναφέρεται πως οι µήνες µε τη µεγαλύτερη συχνότητα ατυχηµάτων είναι ο Νοέµβριος και ο Μάρτιος, µήνες που ο δρόµος γλιστράει περισσότερο λόγω των συχνών αλλαγών στην κατάστασή του (στεγνό-βρεγµένο). Εξάλλου αυτό δείχνει και το γεγονός πως το 35% των ατυχηµάτων αφορά οπίσθια σύγκρουση.

Φροντίστε το αµάξι σας και κρατάτε αποστάσεις

Όπως διαβάσατε παραπάνω τα περισσότερα ατυχήµατα οφείλονται σε οπίσθιες συγκρούσεις, οι οποίες οφείλονται είτε σε κάποια στιγµιαία απροσεξία ή από αδυναµία να ακινητοποιηθεί έγκαιρα το αυτοκίνητο. Για το δεύτερο λοιπόν, φροντίστε να κρατάτε µεγαλύτερες αποστάσεις από τον µπροστινό σας, ειδικά τις µέρες που το οδόστρωµα είναι βρεγµένο και αντίστοιχα το αυτοκίνητό σας να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ειδικά στους τοµείς των ελαστικών και των φρένων.

Η παγίδα της γνωστής διαδροµής

Μη σας εφησυχάζει το γεγονός πως ξέρετε καλά τη διαδροµή, γιατί αυτό δε σηµαίνει πως τη γνωρίζουν και οι υπόλοιποι που χρησιµοποιούν το δρόµο. Για παράδειγµα, µπορεί εσείς να γνωρίζετε σε ένα δρόµο τα όριά του και πότε θα πρέπει να φρενάρετε, αλλά όχι και ο πίσω σας, που θα παρασυρθεί από το ρυθµό σας και δεν θα προλάβει να αντιδράσει όταν φτάσει η στιγµή.

Χαλαρώστε πριν οδηγήσετε και µην πιέζετε το πρόγραµµά σας

Σίγουρα µετά τη δουλειά µπορεί να έχετε νεύρα για τον οποιοδήποτε λόγο ή εξάντληση και ανυποµονησία να φτάσετε σπίτι. Γι αυτό πριν φύγετε από το γραφείο χαλαρώστε πρώτα, ηρεµήστε, αν αισθάνεστε υπνηλία ρίξτε νερό στο πρόσωπό σας ή πιείτε ένα καφέ και µόνο όταν νιώσετε καλύτερα ξεκινήστε. Παράλληλα, µην κανονίζετε ραντεβού ή δραστηριότητες ακριβώς µετά τη δουλειά σας. Δώστε ένα χρονικό περιθώριο, ώστε και εσείς να είστε άνετοι και χαλαροί, αλλά και να µην πιέζεστε ώστε να φτάσετε γρήγορα στον προορισµό σας.

Ξέχνα το κινητό σου

Τακτοποιήστε όλες τις υποχρεώσεις σας όσο είσαστε στο γραφείο. Στείλτε ότι mail χρειάζεται και κάντε όλα τα τηλεφωνήµατα από εκεί. Μη σκεφτείτε πως αν τα κάνετε οδηγώντας θα κερδίσετε χρόνο. Ακόµα και αν είστε νόµιµοι, σίγουρα θα αποσπάται η προσοχή σας, οπότε ειδικά τις ώρες που ο κίνδυνος ατυχήµατος είναι αυξηµένος, αποφύγετε το τηλέφωνό σας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός