Έχεις μετρήσει πόσα δίνεις για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου; Αν δίνεις πολλά και δεν θες να το ξανακάνεις, δες το παρακάτω 10 tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να βρεις ένα special πακέτο σε μία πολύ

Έχεις μετρήσει πόσα δίνεις για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σου; Αν δίνεις πολλά και δεν θες να το ξανακάνεις, δες το παρακάτω 10 tips, τα οποία θα σε βοηθήσουν να βρεις ένα special πακέτο σε μία πολύ καλή τιμή.

10 tips για να αγοράσεις την οικονομικότερη ασφάλεια αυτοκινήτου

14940 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/8/2022

Η σωστή έρευνα αγοράς, η επιλογή σωστών καλύψεων και άλλοι 8 τρόποι σε βοηθούν να χαμηλώσεις το κόστος ασφάλισης!

ΜΙΝΕΤΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Κοινοποίησέ το »

-Καλή έρευνα αγοράς – Digital searching
-Επιλέγεις καλύψεις που χρειάζεσαι (και όσες συμφέρουν)
-Eco & safety driving – συμφέρει (σε ανταμείβει η ασφαλιστική)
-Βάση αναφοράς σου η ηλικία του οχήματος σου (ετήσια απαξίωση)

Ψάχνεις αυτές με τις πολλές καλύψεις ή σε ενδιαφέρει μόνο η τιμή; Ποιο το πιο βασικό κριτήριο,
όταν επιλέγεις εσύ, Ασφάλιση αυτοκινήτου;
                
1.Κάνε ένα λεπτομερή έλεγχο σχετικά με τον ανταγωνισμό


Κάνε μία έρευνα αγοράς και δες μήπως ο ανταγωνισμός μπορεί να σου δώσει περισσότερες παροχές με λιγότερα χρήματα.

2.Διάλεξε μόνο τις καλύψεις που σου χρειάζονται για να μη πληρώνεις άδικα παραπάνω χρήματα

Οι καιροί αλλάζουν και μαζί αλλάζουν και οι ανάγκες μας σχετικά με την ασφάλιση του αυτοκινήτου μας. Για παράδειγμα πλέον κυκλοφορούν πολλά ανασφάλιστα οχήματα για αυτό καλό θα ήταν να έχουμε κάλυψη από ανασφάλιστο.

Από την άλλη αν έχεις καινούργιο αμάξι δεν χρειάζεσαι οδική βοήθεια απαραίτητα αφού συνήθως παρέχεται από την αντιπροσωπεία. Βέβαια, ο καθένας ξέρει καλύτερα από τους άλλους τις δικές του ανάγκες, επομένως προσαρμόζεις αναλόγως τις καλύψεις του ασφαλιστήριου συμβολαίου σου.

3.Όρισε σωστά τις κλίμακες απαλλαγής

Μεγάλο ρόλο στη διαμόρφωση της τελικής τιμής ενός ασφαλίστρου παίζουν οι κλίμακες απαλλαγής, όσον αφορά την κάλυψη πυρός/κλοπής και την κάλυψη μικτής. Μεγαλύτερη απαλλαγή σημαίνει χαμηλότερο ασφάλιστρο. Όρισε αυτή που δεν αυξάνει σημαντικά το κόστος της ασφάλισης, σύμφωνα με το δικό σου πορτοφόλι.

4.Έλεγξε αν ανήκεις σε κατηγορία που δικαιούται έκτπωση

Πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται εκπτώσεις (δημόσιοι υπάλληλοι, ένστολοι, άνεργοι κλπ.). Μάλιστα κάποιες ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν εκπτώσεις που φτάνουν έως και το 25% για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες. Ψάξε το!

5.Φρόντισε να ορίζεις πάντα την τρέχουσα τιμή αγοράς

Πάντα να ασφαλίζεις το όχημά σου στην τρέχουσα τιμή της αγοράς όχι υψηλότερη. Έτσι μειώνεται αρκετά το κόστος ασφάλισης.

6.Οδήγα προσεκτικά και θα σε ανταμείψει η ασφαλιστική

Όποιος προκαλεί ατύχημα το… πληρώνει. Από την άλλη όποιος δεν προκαλεί ατυχήματα επιβραβεύεται. Συνήθως παρέχεται έκπτωση σε ασφαλισμένους που στα τρία η πέντε προηγούμενα χρόνια συνεχούς ασφάλισης δεν έχουν προκαλέσει ατύχημα.

7.Η μεγάλη διάρκεια ασφάλισης ρίχνει το κόστος

Συνήθως τα ασφαλιστήρια με ετήσια διάρκεια είναι 3%-5% πιο χαμηλά από αυτά με εξάμηνη ή τρίμηνη διάρκεια.
 
8.Συγκέντρωσε όλα τα ασφαλιστήρια σου στην ίδια εταιρεία!

Μερικές ασφαλιστικές προσφέρουν έκπτωση σε όσους έχουν πολλά οχήματα ή πακέτα ασφάλισης (σπίτι, όχημα, υγείας) στην ίδια εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

 • ΜΙΝΕΤΤΑ

  ΜΙΝΕΤΤΑ

  Τα πακέτα Car Pack που διαθέτει η Μινέττα για την ασφάλιση αυτοκινήτου, καλύπτουν κάθε εξατομικευμένη ανάγκη ενώ πρόσθετα δημιουργούν δυνατότητες ασφάλισης "κάλυψης 360" (με συνδυαστικές εκπτώσεις και παροχές για κατοικία και σκάφος)!
   2109309500 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • IMPERIAL INSURANCE

  IMPERIAL INSURANCE

  Η Imperial Insurance είναι μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης με εμπειρία που ξεπερνά τα 50 χρόνια. Προσφέρει στους πελάτες της τα πιο ανταγωνιστικά ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες, συνεργαζόμενη με τις καλύτερες ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν στην Ελλάδα.
   2109426 355 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ