Οδήγηση στην οµίχλη

2221 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/2/2020

Η ομίχλη είναι καιρικό φαινόμενο, που μπορεί να το συναντήσουµε μπροστά µας όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά τώρα που έχουμε ξεκινήσει εξορμήσεις σε χειμερινούς προορισμούς, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι, για να απολαύσουμε τις αποδράσεις µας χωρίς απρόοπτα.

 
Aνάψτε προβολείς οµίχλης και αφήστε τα φώτα διασταύρωσης
Μία από τις πρώτες κινήσεις που θα πρέπει να κάνουµε όταν βρεθούµε σε συνθήκες πυκνής οµίχλης, είναι φυσικά νΆ ανάψουµε τους προβολείς οµίχλης τόσο εµπρός, όσο και πίσω εάν διαθέτει το αυτοκίνητό µας. Είναι όµως σηµαντικό να σβήσουµε τα µεσαία φώτα και να διατηρήσουµε µόνο τα φώτα διασταύρωσης (µικρή σκάλα), καθώς τα µεγάλα φώτα θΆ αντανακλούν στην οµίχλη, παρεµποδίζοντας την όρασή µας.

Mε τους υαλοκαθαριστήρες

Τα µικροσωµατίδια της υγρασίας στον αέρα που συνθέτουν την οµίχλη, «κάθονται» στο παρµπίζ του αυτοκινήτου. Γι αυτό πρέπει οι υαλοκαθαριστήρες να είναι πάντα σε καλή κατάσταση, ενώ και το υγρό από τα πιτσιλιστήρια θα φανεί πολύ χρήσιµο και σε αυτή την περίπτωση.

Αποφύγετε τη δεξιά µεριά του δρόµου

Πολλοί οδηγοί επιλέγουν νΆ ακινητοποιήσουν το όχηµά τους όταν βρίσκονται σε οµίχλη. Αν εµείς κρίνουµε ότι πρέπει να συνεχίσουµε, οφείλουµε νΆ αποφύγουµε τη δεξιά µεριά του δρόµου -ειδικά αν βρισκόµαστε στην εθνική οδό. Είναι πιθανό να υπάρχουν άλλα οχήµατα εκεί σταθµευµένα και ενδέχεται να µην τα αντιληφθούµε έγκαιρα, λόγω χαµηλής ορατότητας.

Σταµατήστε δεξιά µε αλάρµ και φορέστε γιλέκο

EφΆ όσον, βέβαια, κρίνετε ότι η ορατότητα που έχετε είναι υπερβολικά περιορισµένη, είναι καλύτερα νΆ ακινητοποιήσετε και εσείς το όχηµά σας σε σηµείο που να µη δηµιουργεί όσο το δυνατόν κινδύνους για τους άλλους. Ανάψτε τα αλάρµ του αυτοκινήτου, τοποθετήστε το τρίγωνο στο δρόµο σε αρκετή απόσταση, φορέσετε το φωσφορίζον γιλέκο, που πρέπει να έχετε στο χώρο αποσκευών και αποµακρυνθείτε από το όχηµα. Έτσι, αν κάποιος άλλος οδηγός πέσει επάνω στο δικό σας όχηµα, δε θα τραυµατιστείτε, ενώ αν χρειαστεί να κινηθείτε πεζός, θα φαίνεστε χάρη στο γιλέκο.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός