Διακοπές με αυτοκίνητο που λάμπει!

4800 Επισκέψεις στο άρθρο

Το ελληνικό καλοκαίρι είναι και πάλι εδώ! Αν είσαι από τους τυχερούς που προγραμματίζουν τις διακοπές τους, πέρα από τον προορισμό πρέπει να ετοιμάσεις και το αυτοκίνητο. Πέρα από τα μηχανικά μέρη, θα πρέπει να το έχεις «πένα» και εξωτερικά. Δες πως θα τα καταφέρεις!

INDASA Italia s.r.l. a socio unico
AKZO NOBEL COATINGS Α.Ε.

Kοινοποίησε το »



Ποιες είναι οι πιο συχνές φθορές

Η οδήγηση, ειδικά σε περιβάλλον πόλης, κρύβει αρκετούς «κινδύνους», οι οποίοι μπορεί να μην προκαλούν σοβαρές μηχανικές βλάβες που την επηρεάζουν, αλλά αλλοιώνουν το εξωτερικό του αυτοκινήτου παράγοντας μια αντιαισθητική εικόνα.

Οι συνηθέστερες φθορές καθώς και οι αιτίες τους είναι οι παρακάτω:

Γρατζουνιές
 Προκαλούνται συνήθως κατά της διαδικασία παρκαρίσματος (ή διπλο-παρκαρίσματος) από μια, έστω και στιγμιαία, επαφή μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. Δυστυχώς, σε περιπτώσεις που ο κάτοχος του αυτοκινήτου δεν έχει γκαράζ, δε μπορεί να είναι ποτέ σίγουρος για το χρόνο και το μέρος που θα συμβεί κάτι τέτοιο.

Βαθουλώματα
Τις περισσότερες φορές, γίνονται και αυτά στη διαδικασία παρκαρίσματος – ξεπαρκαρίσματος όταν συνήθως ο προφυλακτήρας «πιέζει» κάποιο μέρος του άλλου αυτοκινήτου. Σε άλλες περιπτώσεις, προκύπτουν όταν το αυτοκίνητο ακουμπά κάποιο ομαλό (μη μυτερό) εμπόδιο.

Ξεθώριασμα χρώματος
Ο μεγαλύτερος, ίσως, εχθρός του χρώματος του αυτοκινήτου σου είναι οι ακτίνες του ήλιου. Η συνεχόμενη έκθεση σε αυτές εξαφανίζει τη «ζωντάνια» του χρώματος και κάνει το αυτοκίνητο να δείχνει παλαιότερο.

Θαμπά φανάρια
Είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο το οποίο, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων προκαλείται από υγρασία που μαζεύεται στο εσωτερικό των φαναριών (ή των φώτων). Η υγρασία αυτή καταφέρνει να μπει στο συγκεκριμένο χώρο μετά από ορισμένο αριθμό κραδασμών κατά την οδήγηση ο οποίος χαλάει το «δέσιμο» του ανταλλακτικού.
 
Πως μπορούν ν σε βοηθήσουν οι επαγγελματίες

Υπάρχει μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών οι οποίες, με τη βοήθεια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας, μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα που αναφέρθηκαν νωρίτερα. Μερικές από τις δημοφιλέστερες και αποτελεσματικότερες τεχνικές είναι οι παρακάτω:

Μέθοδος PDR
Η μέθοδος PDR σε βοηθά να «εξαφανίσεις» μικροβαθουλώματα γρήγορα, οικονομικά χωρίς να χρειαστεί εκ νέου βάψιμο! Με ειδικό φωτισμό και εργαλεία ασκείτε πίεση εσωτερικά ή εξωτερικά στο σημείο του μικροτρακαρίσματος και γίνεται επαναφορά του βαθουλώματος χωρίς την χρήση στοκαρίσματος ή βαφής.

Γυάλισμα – Κέρωμα
Μέσω των δύο αυτών διαδικασιών οι επαγγελματίες θα φροντίσουν το χρώμα του αυτοκινήτου σου. Το γυάλισμα είναι μια ήπια στιλβωτική διαδικασία που χρησιμοποιείται για να διορθώσει ελαττώματα βαφής και η οποία βοηθάει στη λείανση της βαμμένης επιφάνειας και τη κάνει να γυαλίζει. Μια τέτοια διαδικασία εκτός από επαγγελματικά υλικά, απαιτεί και τεχνογνωσία για το ποιες αλοιφές είναι κατάλληλες για κάθε περίπτωση και ποια επαγγελματικά εργαλεία να χρησιμοποιηθούν.

Από την άλλη, το κέρωμα είναι μια λειαντική επίστρωση, η οποία προστατεύει τη βαφή από σκόνη, βρωμιά και ακτινοβολία.
Επισκευή προφυλακτήρα
Ένα από τα πιο εκτεθειμένα μέρη του αυτοκινήτου σου σε χτυπήματα και ζημιές είναι οι προφυλαχτήρες. Μία ρωγμή ή ένα στράβωμα του προφυλαχτήρα δε χρειάζεται να σας πτοήσει, αφού υπάρχει η λύση της επιδιόρθωσης και όχι της αντικατάστασης.

Ξεθάμπωμα φαναριών
Οι ειδικοί του χώρου μπορούν να καθαρίσουν τα φανάρια του αυτοκινήτου σου και να μοιάζουν καινούρια, οικονομικά και γρήγορα αποφεύγοντας το κόστος της αντικατάστασής. 
Χρήση ειδικών προϊόντων
Πολλά φανοποιεία χρησιμοποιούν ειδικές αλοιφές γυαλίσματος οι οποίες έχουν την ιδιότητα να διορθώνουν σημεία του χρώματος στα οποία έχουν γίνει μικρές γρατζουνιές, ανάλογα πάντα με το βάθος του προβλήματος.
 
Πόσο περίπου θα κοστίσουν όλα αυτά;

Γενικότερα η επισκευή διαφέρει από αυτοκίνητο σε αυτοκίνητο. Οι κυριότεροι παράγοντες που θα καθορίσουν την τελική τιμή είναι η έκταση των ζημιών και το μέγεθος του αυτοκινήτου. Σε γενικά πλαίσια όμως ισχύουν τα εξής:

• Επισκευή προφυλαχτήρων: 120-180 ευρώ
• Ξεθάμπωμα φαναριών: 20-30 ευρώ
• Επαναφορά χρώματος: 80-120 ευρώ
• Βαθουλώματα και γρατζουνιές:
Το κόστος εξαρτάται από το πλήθος τους αλλά και από το μ

Kοινοποίησε το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

 • AUTO COLOR

  AUTO COLOR

  Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
   2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΚΑΛΚΟΣ

  ΣΚΑΛΚΟΣ

  Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
   2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΕΚΕΡΗΣ

  ΚΕΚΕΡΗΣ

  Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
   2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RS NANOTECHNOLOGY

  RS NANOTECHNOLOGY

  Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
   210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GOLDEN CARE

  GOLDEN CARE

  Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
   2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
    2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
    210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • HB BODY

  HB BODY

  Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
   2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Akzo Nobel

  Akzo Nobel

  Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
   2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTORADO

  AUTORADO

  Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
   6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΙΒΑΣ

  ΛΙΒΑΣ

  Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
   2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • SMALTOLIN S.A.

  SMALTOLIN S.A.

  Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
   210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ