Γυάλισμα VS Κέρωμα: Όλες οι διαφορές

2105 Επισκέψεις στο άρθρο

Αν είστε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, ίσως να έχετε παρατηρήσει κάποιες μικρές ατέλειες. Έτσι λοιπόν έρχεται το ερώτημα! Γυάλισμα ή κέρωμα;

INDASA Italia s.r.l. a socio unico
AKZO NOBEL COATINGS Α.Ε.

Το γυάλισμα του αυτοκινήτου

Το γυάλισμα του αυτοκινήτου είναι ένα στάδιο πριν από το κέρωμα. Μάλιστα, πρόκειται για μία πιο «επιθετική» τεχνική που περιέχει λειαντικά στοιχεία προκειμένου να επιδιορθώσει το χρώμα του αυτοκινήτου.

Πιο συγκεκριμένα, οι γυλιστικές αλοιφές χρησιμοποιούνται για να αφαιρέσουν μικρές γρατζουνιές αλλά και κηλίδες στην επιφάνεια του αμαξώματος. Επιπλέον, το γυάλισμα προτείνεται όταν το χρώμα του αυτοκίνητου έχει ξεθωριάσει λόγω της οξείδωσης.

Με μία ματιά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα: Το πλεονέκτημα που θα αποκτήσετε αν γυαλίσετε το αυτοκίνητό σας, είναι ότι το αμάξωμα θα παραμείνει περισσότερο χρονικό διάστημα λαμπερό. Ωστόσο, δεν προτείνεται το συχνό γυάλισμα του αυτοκινήτου καθώς αυτό θα αφαιρέσει και «στρώμα» από το «καθαρό» χρώμα του αυτοκινήτου.

Meguiar's Αλοιφή Αφαίρεσης Μικρών Γρατζουνιών

Η αλοιφή αφαίρεσης μικρών γρατζουνιών από τη Meguiar's, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να απαλλαγείτε από τις «αράχνες» και να επιτύχετε λαμπερό φινίρισμα. Βρείτε την αλοιφή αφαίρεσης μικρών γρατζουνιών από τη Meguiar's στο autoplanet.gr ή κάντε κλικ ΕΔΩ και χαρίστε στο αυτοκίνητό σας μια «κρυστάλλινη» αντανάκλαση.

Το κέρωμα του αυτοκινήτου

Ο στόχος του κερώματος, είναι να αφήσει μία «στρώση» προστασίας στο αμάξωμα. Με το κέρωμα, το αμάξωμα προστατεύεται από όλων των ειδών τις ακαθαρσίες. Ακόμη, προστατεύει το χρώμα του αυτοκινήτου από την UV ακτινοβολία έτσι ώστε να μην ξεθωριάζει.

Τι άλλο να ξέρετε για το κέρωμα του αυτοκινήτου; Το κέρωμα επηρεάζει τη μακροζωία του χρώματος του αυτοκινήτου. Για αυτό το λόγο, το κέρωμα του αυτοκινήτου θα πρέπει να γίνεται πιο τακτικά για να έχετε πάντα ένα λαμπερό φινίρισμα.

Meguiar's Ultimate Paste Wax

Επιλέξτε το Ultimate Paste Wax της Meguiar's, και άσε την συνθετική τεχνολογία με πολυμερή να δημιουργήσει προστατευτικό στρώμα μεγάλης διάρκειας που «θρέφει» το χρώμα του αυτοκινήτου και στεγανοποιεί το νερό.

Βρείτε το ΤΩΡΑ στο autoplanet.gr ΕΔΩ με ΕΚΠΤΩΣΗ 20%. Μην χάσετε ακόμη στο Autoplanet όλα τα προϊόντα Meguiar's με ΕΚΠΤΩΣΗ 20%.

 

Kοινοποίησε το »

Kοινοποίησε το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

 • GOLDEN CARE

  GOLDEN CARE

  Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
   2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RS NANOTECHNOLOGY

  RS NANOTECHNOLOGY

  Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
   210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Akzo Nobel

  Akzo Nobel

  Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
   2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • SMALTOLIN S.A.

  SMALTOLIN S.A.

  Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
   210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
    210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • HB BODY

  HB BODY

  Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
   2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΙΒΑΣ

  ΛΙΒΑΣ

  Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
   2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTORADO

  AUTORADO

  Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
   6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΚΑΛΚΟΣ

  ΣΚΑΛΚΟΣ

  Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
   2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΕΚΕΡΗΣ

  ΚΕΚΕΡΗΣ

  Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
   2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTO COLOR

  AUTO COLOR

  Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
   2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ