Ξέρεις γιατί διάλεξες αυτό το χρώμα;
Ξέρεις γιατί διάλεξες αυτό το χρώμα;
  • Ξέρεις γιατί διάλεξες αυτό το χρώμα;
  • Ξέρεις γιατί διάλεξες αυτό το χρώμα;

Ξέρεις γιατί διάλεξες αυτό το χρώμα;

17633 Επισκέψεις στο άρθρο

Υπάρχει λόγος που το αυτοκίνητο που αγόρασες έχει το συγκεκριμένο χρώμα. Έχει να κάνει με το χαρακτήρα σου. Δες γιατί.

AKZO NOBEL COATINGS Α.Ε.
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΣΚΑΛΚΟΥ ΕΠΕ

Κοινοποίησέ το »

 
Πιο συγκεκριμένα:

*&&&&Το κόκκινο συμβολίζει νεανική και δυναμική προσωπικότητα, συνδυάζοντας παράλληλα επιθετική διάθεση, ακόμα και οργή.

*&&&&Το μαύρο εκφράζει φιλοδοξία, επιτυχία και μεγάλο ποσοστό κύρους.

*&&&&Το ασημί ταιριάζει περισσότερο σε ανθρώπους που θέλουν να προτάσσουν το πλεονέκτημα του επιτυχημένου, αλλά και του ασφαλούς οδηγού.

*&&&&Το λευκό συμβαδίζει με το χαρακτήρα ανθρώπων που θέλουν να θεωρούν τους εαυτούς τους αξιόπιστους και συστηματικούς στην προσέγγιση των πραγμάτων. 

*&&&&Το μπλε θεωρείται ότι εκφράζει περισσότερο ανθρώπους αθλητικούς, κοινωνικούς και δραστήριους. Όμως, στην παράδοση των αγγλοσαξονικών χωρών, το μπλε λογίζεται ως το χρώμα της θλίψης και της στενοχώριας. 

*&&&&Το κίτρινο, από την άλλη, θεωρείται παραδοσιακά ως το χρώμα της ταχύτητας, εκφράζοντας όσους είναι περισσότερο νευρικοί και επιθετικοί ως οδηγοί. 

*&&&&Το πράσινο είναι ένα χρώμα που σπανίζει στην Ελλάδα. Εκφράζει την ηρεμία, το καθαρό μυαλό, την αρμονία και την ισορροπία της φύσης. 

Επιλογές που έγραψαν ιστορία

«Ο πελάτης μπορεί να διαλέξει το αυτοκίνητο σε όποιο χρώμα επιθυμεί, αρκεί αυτό να είναι το μαύρο...» είχε πει ο Χ. Φορντ στις αρχές του περασμένου αιώνα με αφορμή του λανσάρισμα του Ford Model T.

Από τότε κύλησε αρκετό νερό στο τεχνολογικό αυλάκι για να φτάσουμε στο σήμερα, όπου έχουμε επιλογές από απλά, μη μεταλλικά χρώματα (λευκό, κόκκινο και μαύρο σε γενικές γραμμές), που δεν χρεώνονται, μέχρι τα μεταλλικά που προσφέρονται με κάποιο σχετικό αντίτιμο φυσικά και τις ειδικές παραγγελίες. Οι τελευταίες φυσικά αφορούν μόνο σε ακριβά μοντέλα πολυτελείας, όπου η παρασκευή του χρώματος γίνεται αποκλειστικά σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη.

Έτσι υπάρχει παράδειγμα, που κυρία στο εξωτερικό παρήγγειλε μια Bentley στο χρώμα του μανό της και επειδή αυτό ήταν μοναδικό, για να αφήσει δείγμα έβαψε το νύχι του πωλητή!


Για να μην πούμε για παλαιότερα παραδείγματα, όταν ο σκηνοθέτης Ρομπέρτο Ροσελίνι παρήγγειλε μια Ferrari 375 MM για τη γυναίκα του Ίνγκριντ Μπέργκμαν, σε ιδιαίτερο γκρι χρώμα που δεν υπήρχε στη γκάμα της φίρμας. Στη σύγχρονη εποχή το χρώμα αυτό προστέθηκε στη γκάμα των μοντέλων παραγωγής και λέγεται «Grigio Ingrid».
 

Κοινοποίησέ το »

  • Φίλιππος

    ... θυμάμαι αρχές δεκαετίας 90 οταν ήμουν νέος οδηγός, τον πατέρα μου να με συμβουλεύει..."όταν βλέπεις κίτρινο αυτοκίνητο κοντά σου να προσέχεις".... Κλασσική επιλογή στα Punto GT της εποχής....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ