Περιποίηση αυτοκινήτου μετά τις διακοπές σε 3 βήματα!

1637 Επισκέψεις στο άρθρο

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, το αυτοκίνητό μας είναι αρκετά ταλαιπωρημένο και χρειάζεται περιποίηση. Δείτε εδώ, πως να το φροντίσετε σωστά σε 3 μόλις βήματα.

HB BODY ABEE
SMALTOLIN S.A.

Βήμα 1: Πλύντε το αυτοκίνητο

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε για την περιποίηση του μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς έτσι θα φύγει όλη η σκόνη και το αλάτι.

Tip: Για να απομακρύνετε τους επίμονους ρύπους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατάλληλο πλυστικό μηχάνημα σε συνδυασμό με ένα σαμπουάν αυτοκινήτου. Στο autoplanet.gr θα βρείτε τα πλυστικά μηχανήματα από τη Bormann και την Karcher για να κάνετε το πλύσιμο του αυτοκινήτου παιχνιδάκι.

Kοινοποίησε το »

 

Βήμα 2: Εντοπίστε τις ατέλειες

Αφού πλύνατε το αυτοκίνητο, τώρα είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε τις ατέλειες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στο αμάξωμα. Μία από τις πιο συνηθισμένες ατέλειες που μπορεί να εντοπίσετε είναι οι μικρογρατζουνιές εξαιτίας των κλαδιών. Για να απομακρύνετε τις μικρογρατζουνιές, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε μία ειδική αλοιφή αφαίρεσης μικρογρατζουνιών.

Τι μπορείτε να επιλέξετε; Η αλοιφή αφαίρεσης μικρογρατζουνιών από τη Meguiar's είναι ο εύκολος τρόπος να αναδείξετε και πάλι το χρώμα του αυτοκινήτου, αφαιρώντας ελαφριά σημάδια και γρατζουνιές από το αμάξωμα. Ανακαλύψτε την στο Autoplanet ΕΔΩ με ΕΚΠΤΩΣΗ 20%.

Βήμα 3: Καθαρίστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου

Οι βόλτες στη θάλασσα και στην εξοχή θα έχουν φέρει τα «πάνω κάτω» και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Γι' αυτό θα πρέπει να το φροντίσετε για να το επαναφέρετε όπως και πριν. Ξεκινήστε λοιπόν με έναν καλό καθαρισμό με ηλεκτρική σκούπα ώστε να απαλλαγείτε από όλες τις σκόνες και συνεχίστε με έναν ευρύτερο καθαρισμό που θα περιλαμβάνει τα εξής:

 • Καθαρισμό στα πατάκια του αυτοκινήτου.

 • Καθαρισμό καθισμάτων του αυτοκινήτου.

 • Καθαρισμό ταμπλό και όλων των πλαστικών μερών του αυτοκινήτου.

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικό να γίνουν καθώς αν μείνει το αλάτι για πολύ καιρό, ενδέχεται τα εσωτερικά μέρη του αυτοκινήτου να αλλοιωθούν. Επιπλέον, για την καλύτερη φροντίδα του αυτοκινήτου αλλά και δική σας ευκολία, καλό είναι να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα καθαριστικά προϊόντα που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο Autoplanet, θα βρείτε προϊόντα περιποίησης Meguiar's καθώς και άλλα επώνυμα προϊόντα περιποίησης στις πιο προσιτές τιμές.

 

Kοινοποίησε το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

 • GOLDEN CARE

  GOLDEN CARE

  Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
   2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RS NANOTECHNOLOGY

  RS NANOTECHNOLOGY

  Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
   210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Akzo Nobel

  Akzo Nobel

  Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
   2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • SMALTOLIN S.A.

  SMALTOLIN S.A.

  Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
   210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
    210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • HB BODY

  HB BODY

  Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
   2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΙΒΑΣ

  ΛΙΒΑΣ

  Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
   2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTORADO

  AUTORADO

  Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
   6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΚΑΛΚΟΣ

  ΣΚΑΛΚΟΣ

  Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
   2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΕΚΕΡΗΣ

  ΚΕΚΕΡΗΣ

  Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
   2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTO COLOR

  AUTO COLOR

  Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
   2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ