Περιποίηση αυτοκινήτου μετά τις διακοπές σε 3 βήματα!

1557 Επισκέψεις στο άρθρο

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, το αυτοκίνητό μας είναι αρκετά ταλαιπωρημένο και χρειάζεται περιποίηση. Δείτε εδώ, πως να το φροντίσετε σωστά σε 3 μόλις βήματα.

INDASA Italia s.r.l. a socio unico
AUTO COLOR - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΧΑΡΝΙΔΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΒΡΑΜΑΚΗΣ

Βήμα 1: Πλύντε το αυτοκίνητο

Το πλύσιμο του αυτοκινήτου είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσετε για την περιποίηση του μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, καθώς έτσι θα φύγει όλη η σκόνη και το αλάτι.

Tip: Για να απομακρύνετε τους επίμονους ρύπους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κατάλληλο πλυστικό μηχάνημα σε συνδυασμό με ένα σαμπουάν αυτοκινήτου. Στο autoplanet.gr θα βρείτε τα πλυστικά μηχανήματα από τη Bormann και την Karcher για να κάνετε το πλύσιμο του αυτοκινήτου παιχνιδάκι.

Kοινοποίησε το »

 

Βήμα 2: Εντοπίστε τις ατέλειες

Αφού πλύνατε το αυτοκίνητο, τώρα είναι πιο εύκολο να εντοπίσετε τις ατέλειες που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί στο αμάξωμα. Μία από τις πιο συνηθισμένες ατέλειες που μπορεί να εντοπίσετε είναι οι μικρογρατζουνιές εξαιτίας των κλαδιών. Για να απομακρύνετε τις μικρογρατζουνιές, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε μία ειδική αλοιφή αφαίρεσης μικρογρατζουνιών.

Τι μπορείτε να επιλέξετε; Η αλοιφή αφαίρεσης μικρογρατζουνιών από τη Meguiar's είναι ο εύκολος τρόπος να αναδείξετε και πάλι το χρώμα του αυτοκινήτου, αφαιρώντας ελαφριά σημάδια και γρατζουνιές από το αμάξωμα. Ανακαλύψτε την στο Autoplanet ΕΔΩ με ΕΚΠΤΩΣΗ 20%.

Βήμα 3: Καθαρίστε το εσωτερικό του αυτοκινήτου

Οι βόλτες στη θάλασσα και στην εξοχή θα έχουν φέρει τα «πάνω κάτω» και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου. Γι' αυτό θα πρέπει να το φροντίσετε για να το επαναφέρετε όπως και πριν. Ξεκινήστε λοιπόν με έναν καλό καθαρισμό με ηλεκτρική σκούπα ώστε να απαλλαγείτε από όλες τις σκόνες και συνεχίστε με έναν ευρύτερο καθαρισμό που θα περιλαμβάνει τα εξής:

  • Καθαρισμό στα πατάκια του αυτοκινήτου.

  • Καθαρισμό καθισμάτων του αυτοκινήτου.

  • Καθαρισμό ταμπλό και όλων των πλαστικών μερών του αυτοκινήτου.

Όλα τα παραπάνω είναι σημαντικό να γίνουν καθώς αν μείνει το αλάτι για πολύ καιρό, ενδέχεται τα εσωτερικά μέρη του αυτοκινήτου να αλλοιωθούν. Επιπλέον, για την καλύτερη φροντίδα του αυτοκινήτου αλλά και δική σας ευκολία, καλό είναι να χρησιμοποιηθούν κατάλληλα καθαριστικά προϊόντα που θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο Autoplanet, θα βρείτε προϊόντα περιποίησης Meguiar's καθώς και άλλα επώνυμα προϊόντα περιποίησης στις πιο προσιτές τιμές.

 

Kοινοποίησε το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ