Πως να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο!

19292 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι γρατζουνιές στο αυτοκίνητο είναι σχεδόν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας σχεδόν καθημερινά. Ωστόσο, ανάλογα πάντα και με το πρόβλημα που υπάρχει, υπάρχει τρόπος να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο.

SMALTOLIN S.A.
ΒΛΑΣΣΑΚΙΔΗΣ

Βήμα – βήμα πως να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο!

  Kοινοποίησε το »

 1. Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας

Το νούμερο ένα στη λίστα πριν ξεκινήσετε να αφαιρείτε τις γρατζουνιές στο αυτοκίνητο, είναι να έχετε έτοιμο τον εξοπλισμό σας. Συγκεκριμένα θα πρέπει να έχετε τα εξής: μία αλοιφή αφαίρεσης γρατζουνιών και μία πετσέτα μικροϊνών.

Τι αλοιφή να επιλέξετε;

Ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει στο αμάξωμα, θα πρέπει να γίνει και η αντίστοιχη επιλογή αλοιφής. Για παράδειγμα, αν θέλετε να καλύψετε μικρές γρατζουνιές, τότε μία αλοιφή αφαίρεσης μικρών γρατζουνιών είναι ιδανική. Αν ωστόσο θέλετε να καλύψετε πιο βαθιές γρατζουνιές τότε θα πρέπει να επιλέξετε και μία αντίστοιχη αλοιφή. Σε κάθε περίπτωση, στο autoplanet.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις επώνυμες αλοιφές αφαίρεσης γρατζουνιών από τη Meguiar's καθώς και άλλες επώνυμες αλοιφές.

 

 1. Αφαιρέστε τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο

Αφού ετοιμάσατε τον εξοπλισμό σας, τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης των γρατζουνιών.

Αφαιρώντας μικρογρατζουνιές

 • Αφού βεβαιωθείτε ότι το αμάξωμα είναι καθαρό, τοποθετείτε μία μικρή ποσότητα αλοιφή αφαίρεσης μικρών γρατζουνιών σε μία microfiber πετσέτα.

 • Απλώνετε την αλοιφή πάνω στην επιφάνεια της γρατζουνιάς και τρίβετε με κυκλικές κινήσεις χωρίς όμως να ασκείτε πίεση.

 • Αφήνετε για λίγα την λεπτά την αλοιφή να δράσει και ελέγχετε τα αποτελέσματα. Αν δείτε ότι η γρατζουνιά δεν έχει εξαφανιστεί πλήρως, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

 • Όταν εξαφανιστεί η γρατζουνιά, αφαιρείτε τα υπολείμματα της αλοιφής με ένα καθαρό πανί microfiber.

Αφαιρώντας πιο βαθιές γρατζουνιές

Για τις πιο βαθιές γρατζουνιές όπως είπαμε ήδη θα χρειαστείτε και μία πιο «εξειδικευμένη» αλοιφή. Μάλιστα, σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλοιφή με αλοιφαδόρο. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την αλοιφή με αλοιφαδόρο, οι κινήσεις είναι οι εξής:

 • Δούλεψε τμηματικά και με οριζόντιες κινήσεις.

 • Συνεχίστε με κάθετε κινήσεις.

 • Επαναλάβετε τη διαδικασία αν κρίνετε ότι είναι απαραίτητο.

Φυσικά, μπορείτε να εφαρμόσετε την αλοιφή και απλά με μία microfiber πετσέτα, ακολουθώντας τα βήματα που θα κάνατε και με την αλοιφή αφαίρεσης μικρών γρατζουνιών.

 1. Αποκτήστε άψογο φινίρισμα

Είτε πρόκειται για μικρές γρατζουνιές είτε για πιο βαθιές γρατζουνιές, για άψογα αποτελέσματα μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, εφαρμόζοντας μία γυαλιστική αλοιφή.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση που το χρώμα του αυτοκινήτου έχει αφαιρεθεί αρκετά, μην επιχειρήστε να το επισκευάσετε με κάποια αλοιφή καθώς ενδέχεται να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

Hint: Μην χάσετε όλα τα προϊόντα από την Meguiar's στο autoplanet.gr με 20% ΕΚΠΤΩΣΗ για να αποκτήσετε κι εσείς άψογο φινίρισμα στο αμάξωμα του οχήματός σας. Επωφεληθείτε ακόμη από τα ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ που ισχύουν για όλο τον Ιούλιο!

 

 

 

Kοινοποίησε το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ