Πως να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο!

23122 Επισκέψεις στο άρθρο

Οι γρατζουνιές στο αυτοκίνητο είναι σχεδόν αναπόφευκτες, δεδομένου ότι χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητό μας σχεδόν καθημερινά. Ωστόσο, ανάλογα πάντα και με το πρόβλημα που υπάρχει, υπάρχει τρόπος να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο.

HB BODY ABEE
SMALTOLIN S.A.

Βήμα – βήμα πως να αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο!

  Kοινοποίησε το »

 1. Ετοιμάστε τον εξοπλισμό σας

Το νούμερο ένα στη λίστα πριν ξεκινήσετε να αφαιρείτε τις γρατζουνιές στο αυτοκίνητο, είναι να έχετε έτοιμο τον εξοπλισμό σας. Συγκεκριμένα θα πρέπει να έχετε τα εξής: μία αλοιφή αφαίρεσης γρατζουνιών και μία πετσέτα μικροϊνών.

Τι αλοιφή να επιλέξετε;

Ανάλογα με το πρόβλημα που υπάρχει στο αμάξωμα, θα πρέπει να γίνει και η αντίστοιχη επιλογή αλοιφής. Για παράδειγμα, αν θέλετε να καλύψετε μικρές γρατζουνιές, τότε μία αλοιφή αφαίρεσης μικρών γρατζουνιών είναι ιδανική. Αν ωστόσο θέλετε να καλύψετε πιο βαθιές γρατζουνιές τότε θα πρέπει να επιλέξετε και μία αντίστοιχη αλοιφή. Σε κάθε περίπτωση, στο autoplanet.gr μπορείτε να βρείτε όλες τις επώνυμες αλοιφές αφαίρεσης γρατζουνιών από τη Meguiar's καθώς και άλλες επώνυμες αλοιφές.

 

 1. Αφαιρέστε τις γρατζουνιές από το αυτοκίνητο

Αφού ετοιμάσατε τον εξοπλισμό σας, τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αφαίρεσης των γρατζουνιών.

Αφαιρώντας μικρογρατζουνιές

 • Αφού βεβαιωθείτε ότι το αμάξωμα είναι καθαρό, τοποθετείτε μία μικρή ποσότητα αλοιφή αφαίρεσης μικρών γρατζουνιών σε μία microfiber πετσέτα.

 • Απλώνετε την αλοιφή πάνω στην επιφάνεια της γρατζουνιάς και τρίβετε με κυκλικές κινήσεις χωρίς όμως να ασκείτε πίεση.

 • Αφήνετε για λίγα την λεπτά την αλοιφή να δράσει και ελέγχετε τα αποτελέσματα. Αν δείτε ότι η γρατζουνιά δεν έχει εξαφανιστεί πλήρως, επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.

 • Όταν εξαφανιστεί η γρατζουνιά, αφαιρείτε τα υπολείμματα της αλοιφής με ένα καθαρό πανί microfiber.

Αφαιρώντας πιο βαθιές γρατζουνιές

Για τις πιο βαθιές γρατζουνιές όπως είπαμε ήδη θα χρειαστείτε και μία πιο «εξειδικευμένη» αλοιφή. Μάλιστα, σε αυτή τη περίπτωση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αλοιφή με αλοιφαδόρο. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την αλοιφή με αλοιφαδόρο, οι κινήσεις είναι οι εξής:

 • Δούλεψε τμηματικά και με οριζόντιες κινήσεις.

 • Συνεχίστε με κάθετε κινήσεις.

 • Επαναλάβετε τη διαδικασία αν κρίνετε ότι είναι απαραίτητο.

Φυσικά, μπορείτε να εφαρμόσετε την αλοιφή και απλά με μία microfiber πετσέτα, ακολουθώντας τα βήματα που θα κάνατε και με την αλοιφή αφαίρεσης μικρών γρατζουνιών.

 1. Αποκτήστε άψογο φινίρισμα

Είτε πρόκειται για μικρές γρατζουνιές είτε για πιο βαθιές γρατζουνιές, για άψογα αποτελέσματα μπορείτε να ολοκληρώσετε τη διαδικασία, εφαρμόζοντας μία γυαλιστική αλοιφή.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε περίπτωση που το χρώμα του αυτοκινήτου έχει αφαιρεθεί αρκετά, μην επιχειρήστε να το επισκευάσετε με κάποια αλοιφή καθώς ενδέχεται να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

Hint: Μην χάσετε όλα τα προϊόντα από την Meguiar's στο autoplanet.gr με 20% ΕΚΠΤΩΣΗ για να αποκτήσετε κι εσείς άψογο φινίρισμα στο αμάξωμα του οχήματός σας. Επωφεληθείτε ακόμη από τα ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ που ισχύουν για όλο τον Ιούλιο!

 

 

 

Kοινοποίησε το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΑΝΟΠΟΙΕΙΑ

 • ΣΚΑΛΚΟΣ

  ΣΚΑΛΚΟΣ

  Στην εταιρία Skalkos θα βρείτε βαφές και προϊόντα επιδιόρθωσης και περιποίησης όπως αλοιφές, σφουγγάρια ή πανιά γυαλίσματος, αλλά και προϊόντα επιδιόρθωσης πλαστικών και φαναριών. Διαθέτει επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία, με τα οποία εξοπλίζεται ένα σύγχρονο φανοβαφείο.
   2102910512 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • HB BODY

  HB BODY

  Τομέας της HB BODY είναι τα προϊόντα βαφής αυτοκινήτου. Με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά. Από τις εταιρείες της ελληνικής αγοράς που χαρακτηρίζονται “διαμάντια”. Εξάγει τα ποιοτικά προϊόντα της σε πολλές χώρες ανά τον πλανήτη.
   2310790000 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • RS NANOTECHNOLOGY

  RS NANOTECHNOLOGY

  Το νέο προϊόν Nanodiamond της RS Nanotechnology προήλθε από μακρόχρονη τεχνολογική έρευνα και αποτελεί την δεύτερη γενιά και την εξέλιξη της γκάμας των ειδών Νανοτεχνολογίας, έχει την ικανότητα να προστατεύει ιδιαίτερα αποτελεσματικά τις επιφάνειες από κάθε είδους επιβλαβείς ρύπους και γρατσουνιές. Μετά την πρώτη κάλυψη, μπορεί να αυξηθεί το πάχος της με πρόσθετες στρώσεις.
   210 9766366 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία

  Εισαγωγή και εμπορία χρωμάτων αυτοκινήτων από την εταιρεία ΓΡΑΜΜΑΤΑΣ Δ. Επαγγελματικά εργαλεία, προϊόντα στεγανοποίησης, λείανσης, γυάλισμα, προσωπική προστασία. Με εγγύηση στην καλύτερη ποιότητα και τις χαμηλότερες τιμές.
    210-3462774 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΙΒΑΣ

  ΛΙΒΑΣ

  Στις εγκαταστάσεις του φανοποιείου Livas πραγματοποιούνται αναρίθμητες εργασίες φανοποιείου σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. Μπορείτε να επισκευάζετε το αυτοκίνητο σας, να φροντίσετε το χρώμα του ή και να το καθαρίσετε με βιολογικό καθαρισμό.
   2102383353 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GOLDEN CARE

  GOLDEN CARE

  Η εταιρία GOLDEN CARE ειδικεύεται στον καθαρισμό και περιποίηση του αυτοκινήτου σας και στην συντήρηση του χρώματος του από γρατζουνιές. Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί προϊόντα της Williams Racing & Scholl Concepts  
   2105988586 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  ΛΟΥΠΑΣΑΚΗΣ

  Η Loupasakis είναι μία σύγχρονη και πλήρης κάθετη μονάδα εξυπηρέτησης αυτοκινήτων. Στις εγκαταστάσεις της θα βρείτε λύσεις για service, φανοποιία, βαφές, ελαστικά, αναρτήσεις, ευθυγραμμίσεις και ανταλλακτικά 
    2109937529 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • SMALTOLIN S.A.

  SMALTOLIN S.A.

  Η κύρια δράση της  Smaltolin A.E εντοπίζεται στο χώρο της βιομηχανίας με χρώματα ειδικών προδιαγραφών μακροχρόνιας και αντιδιαβρωτικής προστασίας μεταλλικών και τσιμεντένιων κατασκευών.
   210 6627280 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • Akzo Nobel

  Akzo Nobel

  Μοναδική, ολοκληρωμένη τεχνολογία Colorvation. Μεγιστοποιεί την παραγωγικότητα και την κερδοφορία των φανοποιείων.  Το τέλειο ταίριασμα γρήγορα και αποτελεσματικά!  Η απόλυτη τεχνική επαναβαφής.
   2106220620 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTO COLOR

  AUTO COLOR

  Η Auto Color δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της επισκευής και συντήρησης των επαγγελματικών και Ι.Χ. αυτοκίνητων από το 1977, με άξονα την ποιότητα επισκευής , με επαγγελματίες μηχανικούς και φανοποιούς.
   2102810515 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΕΚΕΡΗΣ

  ΚΕΚΕΡΗΣ

  Στο σύγχρονο φανοποιείο Kekeris μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας και να κάνετε Value for money Service αποκατάστασης του αυτοκινήτου σας.  Διαθέτοντας μεγάλη εμπειρία στον κλάδο της επισκευής αυτοκινήτου, προσφέρει εξαιρετικές υπηρεσίες σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικές  τιμές.
   2109969325 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • AUTORADO

  AUTORADO

  Η AUTO RADO χρησιμοποιεί τη μέθοδο PDR που δεν απαιτεί βαφή των επισκευασμένων περιοχών. Η μέθοδος αυτή επαναφέρει το μέταλλο στην αρχική του κατάσταση χωρίς να επηρεάζεται το χρώμα. Επισκευάζει βαθουλώματα χωρίς στοκάρισμα ή πυράκτωση.
   6944275762 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ