Διόρθωσε τις ζημιές του καλοκαιριού

5603 Επισκέψεις στο άρθρο

Γρατζουνιές και βαθουλωματα! Αυτά αποκόμισε το αυτοκίνητό σου από τα ταξίδια του καλοκαιριού. Δες πως θα τα διορθώσεις.

PAPADIMITRIOU
ΒΛΑΣΣΑΚΙΔΗΣ
Αλοιφή και τρίψιμο για τις γρατζουνιές
Μία από τις πιο συνηθισμένες φθορές είναι οι διάφορες μικρο-γρατσουνιές που μπορεί να αποκόμισες από τις  εξορμήσεις σου , οι οποίες δημιουργούνται από μικρές επαφές π.χ. με κλαδιά ή διάφορες άλλες μικρές επαφές. Σε περίπτωση που από την επαφή δεν έχει αφαιρεθεί το χρώμα, μπορείς να προμηθευτείς από ένα κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου την ανάλογη αλοιφή, με την οποία θα τρίψεις τη γρατσουνιά ώστε να την εξαφανίσεις. 
Σε περίπτωση όμως που δεν έχεις τα κατάλληλα αποτελέσματα, καλό είναι να επισκεφθείς ένα κατάστημα περιποίησης ή μικροδιορθώσεων αυτοκινήτου, το οποίο θα δώσει τη λύση.

PDR για τα βαθουλώματα

Εκτός από διάφορες γρατσουνιές, αρκετά εύκολο είναι να δημιουργηθούν μικρά βαθουλώματα στη λαμαρίνα του αυτοκινήτου από μία μικρο-επαφή. Σε περίπτωση που στο συγκεκριμένο σημείο δεν έχει αφαιρεθεί το χρώμα, μπορείς να απευθυνθείς σε ανάλογα καταστήματα που ειδικεύονται σε μικροδιορθώσεις αυτοκινήτου, τα οποία διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό και ειδικεύονται στον τομέα αυτό, ώστε να επαναφέρεις τη λαμαρίνα του αυτοκινήτου.

Η κίνηση σε επαρχιακούς δρόμους, ακόμα, οι οποίοι «διαθέτουν» αρκετές ποσότητες χαλικιών στις άκρες τους μπορεί να αποβεί μοιραία για το παρμπρίζ του αυτοκινήτου σου Οι τροχοί του προπορευόμενου οχήματος μπορεί να «πετάξουν» στο παρμπρίζ σου ένα μικρό πετραδάκι, το οποίο να δημιουργήσει ένα μικρό χτύπημα. Αν πάθεις κάτι ανάλογο στις ημέρες των διακοπών σας στο Ναύπλιο, μπορείς να επισκεφθείς ένα κατάστημα το οποίο αναλαμβάνει τέτοιου είδους επισκευές, ώστε να κερδίσεις σε κόστος σε σχέση με μία αντικατάσταση παρμπρίζ αλλά και σε χρόνο.


Καλό πλύσιμο μέσα – έξω για να γίνει «κούκλα»

Στο εσωτερικό, αφού κάνεις έναν καλό καθαρισμό με μία ηλεκτρική σκούπα, ώστε να απαλλαγείς από σκόνες και σκουπίδια, καλό είναι να πλύνεις με τη χρήση απορρυπαντικού και τις προστατευτικές μοκέτες, οι οποίες πιθανότατα να έχουν απορροφήσει αλάτι, που έχεις μεταφέρει με τα πόδια μας από τη θάλασσα. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καθαρίσεις με ένα ελαφρώς βρεγμένο ύφασμα τις πλαστικές επιφάνειες ή τα δερμάτινα καθίσματα (αν διαθέτει το όχημά σου) και μετά να τα ψεκάσεις με το ανάλογο γαλάκτωμα, που θα βρεις σε ένα κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ