Η χρήση της αεριοκίνησης, είτε με τη μορφή του LPG, είτε του CNG μπορεί να μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος μίας επιχείρησης.

Η τοποθέτηση ενός κιτ LPG σε ένα όχημα κοστίζει ανάλογα με τον κινητήρα του οχήματος και τον αριθμό των βαλβίδων από 700 ευρώ περίπου έως και πάνω από 2.000 ευρώ ανάλογα με την επιλογή του συστήματος υγραερίου.

Στο αφιέρωμα αυτό θα βρείτε μερικές προηγμένες τεχνικές πληροφορίες για το LPG και το CNG τις οποίες πρέπει να γνωρίζει κάθε επαγγελματίας (αλλά και ιδιώτης).

Το στόμιο πλήρωσης του υγραερίου αλλάζει από χώρα σε χώρα.

To υγροποιημένο αέριο πετρελαίου, γνωστό και με τον αντίστοιχο διεθνή όρο LPG, σύντμηση του liquefied petroleum gas, αποτελείται από ελαφρά κλάσματα αργού πετρελαίου.

Το σήμερα και το αύριο ανήκει στο LPG και πολύ περισσότερο στο CNG

Το Φυσικό Αέριο (CNG) είναι ένα αέριο μίγμα υδρογονανθράκων. Εξάγεται από υπόγειες κοιλότητες και εξαιτίας των ιδιοτήτων του θεωρείται οικολογικό καύσιμο.

Η τοποθέτηση συστημάτων LPG-CNG είναι μια επένδυση για τον επαγγελματία, αυτός οφείλει από πριν να εξερευνήσει κάθε λεπτομέρεια, από την επιλογή του συστήματος, έως τον εγκαταστάτη.

Αεριοκίνηση για επαγγελματίες

21646 Επισκέψεις στο άρθρο

Είστε επαγγελματίας και αναζητάτε Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η οικονομία; Τότε η αεριοκίνηση θα δώσει τη λύση στην επιχείρησή σας, αφού μπορείτε να έχετε κέρδος στις μετακινήσεις σας ακόμη και 2.000 ευρώ/έτος.

 
Διεθνείς μελέτες έχουν αποδείξει πως το κόστους του καυσίμου υπερβαίνει σε πολλές περιπτώσεις το 30% του συνολικού κόστους χρήσης για τα επαγγελματικά οχήματα. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, η χρήση της αεριοκίνησης, είτε με τη μορφή του LPG, είτε του CNG μπορεί να μειώσει σημαντικά το λειτουργικό κόστος μίας επιχείρησης.

Ιδιαίτερα μάλιστα στην περίπτωση των
επαγγελματικών οχημάτων που καλούνται να διανύσουν πολλαπλάσια χιλιόμετρα σε ετήσια βάση σε σχέση με ένα Ι.Χ., π.χ. οι πωλητές, οι ιατρικοί επισκέπτες, αλλά και κάθε επαγγελματίας που έρχεται σε επαφή με πελάτες, η χρήση της αεριοκίνησης θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί και μονόδρομος. Γιατί με την αεριοκίνηση οι επιχειρηματίες που πασχίζουν να προσφέρουν όσο το δυνατόν πληρέστερες υπηρεσίες στο μικρότερο δυνατό κόστος, θα μειώσουν άμεσα τα έξοδά τους. 

Ωστόσο, επειδή η τοποθέτηση συστημάτων
LPG-CNG είναι μια επένδυση για τον επαγγελματία, αυτός οφείλει από πριν να εξερευνήσει κάθε λεπτομέρεια, από την επιλογή του συστήματος που είναι κατάλληλο για αυτόν, έως τον εγκαταστάτη που θα του διασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία του οχήματός του, και άρα της επιχείρησής του. 

Στο αφιέρωμα αυτό θα βρείτε μερικές προηγμένες τεχνικές πληροφορίες για το LPG και το CNG τις οποίες πρέπει να γνωρίζει κάθε επαγγελματίας (αλλά και ιδιώτης) είτε έχει προχωρήσει στην τοποθέτηση ενός συστήματος αεριοκίνησης, είτε όχι, πίνακες με παραδείγματα από το όφελος τοποθέτησης ενός συστήματος LPG-CNG σε διαφορετικών ειδών επαγγελματικά οχήματα, παρουσιάσεις των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και το στίγμα για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της αεριοκίνησης από τον κ. Βάτσο Κων/νο, μηχανικό αυτοκινήτων και αεριοκίνησης.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ (CNG)