Τσεκάροντας το ανιψυκτικό γλιτώνεις λεφτά & μπελάδες!

Τσεκάροντας το ανιψυκτικό γλιτώνεις λεφτά & μπελάδες!

3823 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/10/2021

Μία από τις "άμυνες" για την προστασία του αυτοκινήτου σας το χειμώνα, είναι η χρήση αντιψυκτικού υγρού.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

Τόσο σε πολύ χαμηλές όσο και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, το αντιψυκτικό υγρό βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα. Ο κύριος ρόλος τους είναι να απάγουν (μεταφέρουν) την θερμότητα από την λειτουργία του κινητήρα στο ψυγείο, προκειμένου να αποφευχθεί η υπερθέρμανση του κινητήρα.

Κοινοποίησέ το »


Γιατί όμως λέγονται αντιψυκτικά, αφού στην ουσία προστατεύουν από υπερθέρμανση;

Ο λόγος είναι γιατί πάντα θα πρέπει να διατηρούνται σε υγρή μορφή ακόμα και τους πιο ψυχρούς μήνες του χρόνου. Η δεύτερη λοιπόν αποστολή τους (τον χειμώνα) είναι να κατεβάσουν το σημείο πήξης του νερού που βρίσκεται μέσα στο ψυγείο του αυτοκινήτου, αφού οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες όπως είναι φυσικό θα το μετατρέψουν σε πάγο (με πιθανό αποτέλεσμα μία μεγάλη ζημιά στον κινητήρα μας).

Πως θα τσεκάρετε την στάθμη του αντιψυκτικού υγρού

Κοιτάξτε στο οδόστρωμα κάτω από το όχημα σας, αν υπάρχουν ίχνη υγρών κάτι που σημαίνει πως μπορεί να υπάρχει διαρροή ψυκτικού υγρού. Είναι εύκολο να το αντιληφθείτε μιας και το χρώμα του ψυκτικού υγρού μπορεί να είναι πράσινο, κίτρινο ή και ροζ και πιθανώς (αν έχει συμβεί εκείνη την στιγμή που ελέγχετε) να αχνίζει.

 Έπειτα, αφού ο κινητήρας έχει κρυώσει, ελέγξτε τη στάθμη στο δοχείο του ψυκτικού υγρού. Αν δεν έχει διαρροή και καπνό, πιθανώς η στάθμη του να έχει υπερβεί τη μέγιστη ένδειξη καθώς το ζεστό ψυκτικό υγρό διογκώνεται. 

Προσοχή όμως, πριν ανοίξετε την τάπα αφήστε να περάσει λίγη ώρα για να κρυώσει το ψυκτικό υγρό. Κατόπιν, με ένα πανί ανοίξτε σιγά-σιγά την τάπα για να φύγει η πίεση καθώς και για να αποφύγετε το ρίσκο του εγκαύματος από τον ατμό και από το καυτό ψυκτικό υγρό.
Πως θα το αλλάξετε;
 
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε όταν θέλετε να αλλάξετε αντιψυκτικό, θα πρέπει να ξέρετε είναι ότι κάθε μοντέλο είναι διαφορετικό. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να απευθυνθείτε σε ένα επαγγελματία του κλάδου της συντήρησης, για να το αντικαταστήσει.

Τι ισχύει για αυτοκίνητα LPG&CNG

Το αντιψυκτικό υγρό είναι πολύ σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία των κινητήρων διπλού καυσίμου που χρησιμοποιούν LPG&CNG. Αυτό συμβαίνει γιατίο πνεύμονας του κινητήρα συνδέεται με το κύκλωμα ψύξης του αυτοκινήτου, άρα η σωστή ποσότητα του ψυκτικού υγρού βοηθά στην πιο γρήγορη και σωστή θέρμανση του.

Δείτε και  επιλεγμένες  προτάσεις αντιψυκτικών υγρών της αγοράς!
 

Κοινοποίησέ το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ