Για να μην «κρυώσει» τον χειμώνα!

6404 Επισκέψεις στο άρθρο

Το σημαντικότερο όλων για την προστασία του αυτοκινήτου σας το χειμώνα, είναι η χρήση αντιψυκτικού υγρού.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

Σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το αντιψυκτικό υγρό βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του κινητήρα. Παράλληλα συνεισφέρει στην καλύτερη λειτουργία του κινητήρα κατά την εκκίνηση του, ενώ θα επέλθει γρηγορότερα και η επιθυμητή θερμοκρασία του. Συνήθως αναμιγνύεται με απιονισμένο νερό στο ειδικό δοχείο σε αναλογία 1 προς 1, ωστόσο δώστε προσοχή να χρησιμοποιείτε εκείνο που πληροί τις προδιαγραφές του κατασκευαστή. 
Τσεκάρετε το αντιψυκτικό υγρό

Κοιτάξτε κάτω από το όχημα αν υπάρχει διαρροή ψυκτικού υγρού. Είναι εύκολο να το αντιληφθείτε μιας και το χρώμα του ψυκτικού υγρού μπορεί να είναι πράσινο, κίτρινο ή και ροζ και πιθανώς να αχνίζει. Έπειτα, όταν ο κινητήρας έχει κρυώσει, ελέγξτε τη στάθμη στο δοχείο του ψυκτικού υγρού. Αν δεν έχει διαρροή και καπνό, πιθανώς η στάθμη του να έχει υπερβεί τη μέγιστη ένδειξη καθώς το ζεστό ψυκτικό υγρό διογκώνεται. 

Προσοχή όμως, πριν ανοίξετε την τάπα αφήστε να περάσει λίγη ώρα για να κρυώσει το ψυκτικό υγρό. Κατόπιν, με ένα πανί ανοίξτε σιγά-σιγά την τάπα για να φύγει η πίεση καθώς και για να αποφύγετε το ρίσκο του εγκαύματος από τον ατμό και από το καυτό ψυκτικό υγρό.

Αν η στάθμη του δοχείου με το ψυκτικό υγρό είναι χαμηλή και δεν έχετε μαζί σας ψυκτικό υγρό, αναπληρώστε -αναγκαστικά- με νερό. Αν το δοχείο δεν έχει καθόλου ψυκτικό υγρό και ο κινητήρας είναι ακόμα πολύ ζεστός, μην αναπληρώσετε με κρύο νερό γιατί υπάρχει περίπτωση να προκαλέσετε βλάβη στον κινητήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Γράψε τι ψάχνεις
Κατάσταση
Ψάξε ανά κατηγορία
Μάρκα
Μοντέλο
Χρονολογία
 
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός