Λάδι! Ό,τι να `ναι ή ό,τι πρέπει;

9309 Επισκέψεις στο άρθρο

Λιπαντικά αυτοκινήτου. Όχι ότι να ναι ! Όλα τα μυστικά, προδιαγραφές αξιολογήσεις. Δείτε…

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΗΛ. ΙΩΑΝΝΗΣ
KONCars - ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ ΑΘ. ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Οι έρευνές μας λένε πως οι πολλοί δεν ασχολούνται με το τι λάδι τους βάζουν στο συνεργείο τους (όταν πάνε για service). Περίεργο το να ασχολούνται με τα διάφορα gadgets του αυτοκινήτου τους περισσότερο από το προϊόν εκείνο που – ΑΝ είναι το σωστό για τον κινητήρα τους - θα κρατήσει το ίδιο το αυτοκίνητο τους υγιές και δυνατό επί μακρόν !

Οι ψαγμένοι βέβαια (και είναι πολλοί, μέσα στο 1.500.000 που μας διαβάζουν από περιοδικό και site κάθε μήνα) ρωτάνε, συγκρίνουν και γενικά «δεν το αφήνουν ως εν λευκώ επιλογή στον τεχνικό του συνεργείου τους». Φυσικά και οι χιλιάδες επαγγελματίες (του κλάδου της συντήρησης αυτοκινήτου) που και αυτοί μας διαβάζουν κάθε μήνα, ενημερώνονται διαρκώς για τα λιπαντικά της αγοράς και τα τεχνολογικά προηγμένα χαρακτηριστικά τους. Οι Top από αυτούς «δεν τσιμπάνε» απλά σε κινήσεις marketing ή πωλητές εταιρειών που απλά προωθούν –μέσα στα συνεργεία- τα λιπαντικά τους. Επιλέγουν και με βάση ποιοτικά κριτήρια, τα λιπαντικά που θα χρησιμοποιήσουν στους πελάτες τους (που τους θέλουν ευχαριστημένους και πιστούς).

Οι Yellow Pages-Οδηγός Αγοράς για Λιπαντικά αυτοκινήτου δίνουν απαντήσεις στις ερωτήσεις του κοινού που «ψάχνεται» (και των επαγγελματιών της αγοράς). "Ποια να βάλω;  Ποια κάνουν για τον κινητήρα μου; Ποιοι τα φέρνουν; Υπάρχουν μόνον 3-4 γνωστές εταιρείες ή έχω και άλλες καλές εναλλακτικές; Ποια αξίζουν τα λεφτά τους; Και άλλα πολλά ερωτήματα.

Ξεκινάμε με 7 εταιρείες λιπαντικών, που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, 4 δικές τους top προτάσεις λιπαντικών (για diesel ή βενζινοκινητήρα). Ένας χρήσιμος οδηγός αγοράς Λιπαντικών. Οργανωμένος ανά εταιρεία. Ταξινομημένος με όλα τα χρήσιμα τεχνικά χαρακτηριστικά. Και ένα ΝΕΟ site ειδικά για Καλή Συντήρηση & Λιπαντικά (autoService.autotriti.gr)!  Ένα site στο οποίο χιλιάδες αναγνώστες (από το 1.500.000 που επισκέπτονται ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ το Autotriti.gr) θα μπορούν να βρίσκουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που περιγράψαμε πιο πάνω. Νέα της αγοράς των Λιπαντικών, Παρουσιάσεις προϊόντων (από κάθε μάρκα), και Προτάσεις της αγοράς, "Ψαχτήρι" (μηχανή αναζήτησης προϊόντων & λιπαντικών, με τιμές).
 
Ξέρετε ότι…
1. Με βάση διεθνείς έρευνες το 75% του κοινού (ενήλικες υποψήφιοι αγοραστές) χρησιμοποιεί για την έρευνα αγοράς του τις Yellow Pages (κίτρινες σελίδες) του τομέα προϊόντων της αγοράς που το ενδιαφέρει.

2. Επίσης, οι ίδιες έρευνες αναφέρουν, πως ένας μεγάλος αριθμός χρηστών (αυτών των χρήσιμων-πληροφοριακών σελίδων) δεν είχε κατά νου την εταιρεία (ή τα προϊόντα της) όταν ξεκίνησαν την αναζήτησή τους σε αντίστοιχες τέτοιες «κίτρινες σελίδες» σε έντυπο ή ηλεκτρονικό περιβάλλον (διαδίκτυο).

 

 • Στάθης

  Το θέμα είναι αν τα λάδια που κυκλοφορούν στην αγορά, ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που λένε ότι έχουν. Πως ο καταναλωτής μπορεί να ξέρει αν αυτά που γράφουν στα κουτιά τους ισχύουν και στην πραγματικότητα; Πριν πολλά χρόνια το περιοδικό 4Τροχοί είχαν κάνει ένα τεστ σε διάφορα λάδια στο Πολυτεχνείο και είχαν διαπιστώσει ότι κάποια λάδια δεν ανταποκρίνονταν στο ιξώδες που υποτίθεται ότι έγραφαν στο κουτί τους. Γιαυτό θα πρότεινα να κάνετε και εσείς ένα ανάλογο τεστ. Πάντως ένας γενικός κανόνας είναι να αγοράζει κάποιος επώνυμα λάδια, γνωστών εταιρειών, όπου είναι μεγάλη η πιθανότητα να είναι σωστά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • FLOR OIL

  FLOR OIL

  FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
   2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

  ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

  Γενικά & Εξειδικευμένα συνεργεία αυτοκινήτου ΑττικήςΘεσσαλονίκης. Για όλες τις μάρκες.
  Κάθε μέρα με τις προσφορές τους.Για συντήρηση, επισκευή, αποκατάσταση ή βελτίωση αυτοκινήτου.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAND OIL

  GAND OIL

  Η Gandoil δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της καλής συντήρησης οχημάτων και ειδικότερα στον κλάδο κατασκευής λιπαντικών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών λιπαντικών, που εξασφαλίζουν άριστη απόδοση & υψηλές επιδόσεις για κάθε είδους κινητήρα. 
   2104815123 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAZPROM

  GAZPROM

  Η Gazpromneft-Lubricants διανέμει τα προϊόντα της με τις επωνυμίες G-Energy και Gazpromneft, ενώ παράλληλα έχει ήδη ένα δίκτυο συνεργείων στη χώρα μας με την ονομασία G-Energy Service.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DYNAMIC KOTE

  DYNAMIC KOTE

  Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
   2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α' ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
   2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • MOTUS DXR

  MOTUS DXR

  Τα λιπαντικά DXR συντίθενται από πρωτογενή, υψηλής ποιότητας βασικό λάδι, ώστε να διατηρούν ιξώδες σταθερό κάτω από δύσκολες συνθήκες λειτουργείας των κινητήρων και των λοιπών εξαρτημάτων των οχημάτων. 
   13451 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • BOSS LUBRICANTS

  BOSS LUBRICANTS

  Boss Lubricants: Λιπαντικά άριστης απόδοσης και υψηλών επιδόσεων για κάθε είδους κινητήρα υπερκαλύπτοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές των μεγαλύτερων κατασκευαστών.
   2221055842 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ