Ίδιο λιπαντικό για όλα τα αυτοκίνητα; ΟΧΙ

Ίδιο λιπαντικό για όλα τα αυτοκίνητα; ΟΧΙ

25424 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/1/2023

Το ένα λάδι για όλα τα αυτοκίνητα ήταν μία πρακτική πολύ συνηθισμένη τα προηγούμενα χρόνια, όταν οι κινητήρες δεν είχαν πολλές απαιτήσεις και η επιλογή του λαδιού ήταν μία απλή υπόθεση. Τι ισχύει όμως σήμερα;

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ILEP
ΞΑΓΟΡΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - GENERAL AUTO SERVICE

-υπάρχουν 50 ξεχωριστές προδιαγραφές λαδιών κινητήρα

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

-κάθε κινητήρας με διαφορετικές απαιτήσεις
-ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου, έχει τεστάρει & εγκρίνει
-το βρίσκεις στο manual του αυτοκινήτου
Λαδι να ΄ναι και ότι να ΄ναι ή ότι λέει ο κατασκευαστής;
 

Σύμφωνα με τις παλιότερες πρακτικές  ήταν αδιάφορο ποιο λάδι θα μπει στον κινητήρα. Αυτό συνέβαινε γιατί δεν υπήρχαν και πολλοί τύποι στην αγορά, ενώ και οι ίδιο κινητήρες όχι τόσο απαιτητικοί με αποτέλεσμα να ανέχονται σχεδόν όλα τα λάδια. Στην πάροδο των ετών με την ανάπτυξη διάφορων κατηγοριών ιξώδους (όπως το 10w-40) επέτρεψαν τον προσανατολισμό. Φυσικά σήμερα το ιξώδες είναι απλά μία από τις πολλές ιδιότητες – χαρακτηριστικά που έχουν τα λάδια, το οποίο ωστόσο δεν βοηθά στην αναζήτηση της σωστής επιλογής του λαδιού.

Τι ισχύει σήμερα;

Σήμερα τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα. Το λάδι του κινητήρα καθορίζεται από τα βιομηχανικά πρότυπα, τα οποία ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων και το American Petroleum Institute. Πιο αναλυτικά πλέον υπάρχουν 50 ξεχωριστές προδιαγραφές λαδιών κινητήρα, το καθένα με τα δικά του χαρακτηριστικά  - ιδιότητες και μπορούν να τοποθετηθούν σε συγκεκριμένα αυτοκίνητα. Πως όμως θα επιλέξει κάποιος το κατάλληλο για το αυτοκίνητο του; Πλέον οι κατασκευαστές αυτοκινήτων ακολουθούν διαφορετικές τεχνολογικές αρχές, άρα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να σχεδιάζονται και λάδια με ιδιότητες, οι οποίες θα καλύπτουν και τις ανάλογες απαιτήσεις .

Ποιο είναι όμως το καλύτερο λάδι;

Αυτή είναι μία πολύ καλή ερώτηση, η οποία όμως δεν μπορεί να απαντηθεί με απόλυτη ακρίβεια. Η ερώτηση όμως η οποία είναι πιο σωστή είναι «Ποιο είναι το καλύτερο λάδι για το κάθε αυτοκίνητο;». Όπως προαναφέραμε το να βάλεις λάθος λάδι είναι σαν να τοποθετείς λάθος ανταλλακτικό. Αυτό το λάθος μπορεί να κοστίζει, καταστρέφοντας τον κινητήρα μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα. Η επιλογή λαδιού οπότε, καθορίζεται πάντα από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου και μπορείτε να την βρείτε στο εγχειρίδιο του αυτοκινήτου ή στον οδηγό της εταιρίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • BOSS LUBRICANTS

  BOSS LUBRICANTS

  Boss Lubricants: Λιπαντικά άριστης απόδοσης και υψηλών επιδόσεων για κάθε είδους κινητήρα υπερκαλύπτοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές των μεγαλύτερων κατασκευαστών.
   2221055842 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • FLOR OIL

  FLOR OIL

  FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
   2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DYNAMIC KOTE

  DYNAMIC KOTE

  Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
   2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAND OIL

  GAND OIL

  Η Gandoil δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της καλής συντήρησης οχημάτων και ειδικότερα στον κλάδο κατασκευής λιπαντικών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών λιπαντικών, που εξασφαλίζουν άριστη απόδοση & υψηλές επιδόσεις για κάθε είδους κινητήρα. 
   2104815123 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • G-ENERGY

  G-ENERGY

  Η G-Energy παράγει υψηλής ποιότητας λιπαντικά για όλες τις ανάγκες και όλους τους τύπους οχημάτων. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ευρώπη σύμφωνα με το σύστημα ποιότητας ISO και τα πρότυπα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • MOTUS DXR

  MOTUS DXR

  Τα λιπαντικά DXR συντίθενται από πρωτογενή, υψηλής ποιότητας βασικό λάδι, ώστε να διατηρούν ιξώδες σταθερό κάτω από δύσκολες συνθήκες λειτουργείας των κινητήρων και των λοιπών εξαρτημάτων των οχημάτων. 
   13451 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ