Χημικά πρόσθετα: Βελτιώνουν την απόδοση του κινητήρα σας και τις συνολικές επιδόσεις του οχήματος.

Χημικά πρόσθετα: Βελτιώνουν την απόδοση του κινητήρα σας και τις συνολικές επιδόσεις του οχήματος.

Τι είναι τα χημικά πρόσθετα και πως λειτουργούν

4351 Επισκέψεις στο άρθρο

Χημικά πρόσθετα λιπαντικού. Βοηθούν το λιπαντικό να αυξήσει την αποδοση του. Προστατεύον από τη φθορά και την τριβή του κινητήρα και βελτιώνουν σημαντικά χαρακτηριστικά του. Για να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ & ΣΙΑ Ο.Ε. - QS SERVICE
Α. ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ - Κ. ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ Ο.Ε.

Το λάδι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του κινητήρα ενός αυτοκινήτου.

Είναι αυτό που διατηρεί τα εξαρτήματα καλά λιπασμένα και προστατευμένα, ώστε να μπορούν να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα και να είναι αποδοτικά ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Αν δεν τοποθετήσετε το σωστό λιπαντικό για τον κινητήρα του αυτοκίνητου σας, τα κινούμενα μέρη χάνουν την προστασία τους και μπορούν να φθαρούν πολύ πιο γρήγορα λόγω της τριβής που δημιουργείται από τη χρήση.

Η επαφή των διαφορών εξαρτημάτων του κινητήρα κατά τη λειτουργία του, μπορεί να δημιουργήσει μεταλλικά ρινίσματα που μπορεί να επηρεάσουν άλλα μέρη του κινητήρα και να προκαλέσουν ζημιές.

Κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί, εξοπλίζοντας το λιπαντικό του αυτοκίνητου με χημικά πρόσθετα λαδιού.

Ουσιαστικά, μιλάμε για χημικά προϊόντα που μπορείτε να προσθέσετε στο λάδι κινητήρα για να βελτιώσετε την απόδοση του και να εξασφαλίσετε την καλύτερη λειτουργία του κινητήρα.

 Το πρόσθετο διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, αλλά όλα εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό: Την βελτίωση της απόδοσης και της υγείας του κινητήρα σας.

Τα πρόσθετα βοηθούν στη σταθεροποίηση του λαδιού καθώς το λάδι κινητήρα τείνει να διασπάται με την πάροδο του χρόνου επηρεάζοντας την ικανότητά του να λιπαίνει σωστά τα κινούμενα μέρη και να αντιστέκεται επαρκώς στη θερμότητα.

Γενικά, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χημικών προσθετικών για το λιπαντικό του κινητήρα:

Υπάρχουν τα απορρυπαντικά πρόσθετα  που βοηθούν να διατηρείται το λάδι καθαρό και να εξουδετερώνουν τις ακαθαρσίες που κανονικά θα προκαλούσαν συσσώρευση λάσπης .

Τα αντιτριβικά πρόσθετα συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων της οξείδωσης στα μεταλλικά μέρη του εσωτερικού του κινητήρα.

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από το οξυγόνο στο απόθεμα λαδιού ενώ  οι απενεργοποιητές μετάλλων δημιουργούν μια λεπτή προστατευτική επίστρωση σε μεταλλικά εξαρτήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του κινητήρα προστατεύοντας από τη ζημία και την φθορά.

Πρόσθετα λιπαντικών: Τι είναι και πως βοηθούν τον κινητήρα μας

-Προστατεύουν από την τριβή &β τη φθορά του κινητήρα
-Βελτιώνουν την απόδοση & αυξάνουν τον κύκλο ζωής
- Liqui Moly Cera Tec: Αντιτριβικό πρόσθετο βενζίνης & diesel
- Weg LPG GASLUBE PREMIUM 1Lt: Πρόσθετο λιπαντικού για κινητήρες LP

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε δύο προτάσεις ποιοτικών χημικών πρόσθετων από Liqui Molly και Weg.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ