Χημικά πρόσθετα: Βελτιώνουν την απόδοση του κινητήρα σας και τις συνολικές επιδόσεις του οχήματος.

Χημικά πρόσθετα: Βελτιώνουν την απόδοση του κινητήρα σας και τις συνολικές επιδόσεις του οχήματος.

Τι είναι τα χημικά πρόσθετα και πως λειτουργούν

3592 Επισκέψεις στο άρθρο

Χημικά πρόσθετα λιπαντικού. Βοηθούν το λιπαντικό να αυξήσει την αποδοση του. Προστατεύον από τη φθορά και την τριβή του κινητήρα και βελτιώνουν σημαντικά χαρακτηριστικά του. Για να τα δούμε πιο αναλυτικά.

Βρείτε το καλύτερο συνεργείο

AUTOVISION SAKAR
GEARTECH ENGINEERING Ε.Π.Ε.

Το λάδι αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά του κινητήρα ενός αυτοκινήτου.

Είναι αυτό που διατηρεί τα εξαρτήματα καλά λιπασμένα και προστατευμένα, ώστε να μπορούν να λειτουργούν όσο το δυνατόν καλύτερα και να είναι αποδοτικά ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Αν δεν τοποθετήσετε το σωστό λιπαντικό για τον κινητήρα του αυτοκίνητου σας, τα κινούμενα μέρη χάνουν την προστασία τους και μπορούν να φθαρούν πολύ πιο γρήγορα λόγω της τριβής που δημιουργείται από τη χρήση.

Η επαφή των διαφορών εξαρτημάτων του κινητήρα κατά τη λειτουργία του, μπορεί να δημιουργήσει μεταλλικά ρινίσματα που μπορεί να επηρεάσουν άλλα μέρη του κινητήρα και να προκαλέσουν ζημιές.

Κάτι τέτοιο μπορεί να αποφευχθεί, εξοπλίζοντας το λιπαντικό του αυτοκίνητου με χημικά πρόσθετα λαδιού.

Ουσιαστικά, μιλάμε για χημικά προϊόντα που μπορείτε να προσθέσετε στο λάδι κινητήρα για να βελτιώσετε την απόδοση του και να εξασφαλίσετε την καλύτερη λειτουργία του κινητήρα.

 Το πρόσθετο διαφέρει από κατασκευαστή σε κατασκευαστή, αλλά όλα εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό: Την βελτίωση της απόδοσης και της υγείας του κινητήρα σας.

Τα πρόσθετα βοηθούν στη σταθεροποίηση του λαδιού καθώς το λάδι κινητήρα τείνει να διασπάται με την πάροδο του χρόνου επηρεάζοντας την ικανότητά του να λιπαίνει σωστά τα κινούμενα μέρη και να αντιστέκεται επαρκώς στη θερμότητα.

Γενικά, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι χημικών προσθετικών για το λιπαντικό του κινητήρα:

Υπάρχουν τα απορρυπαντικά πρόσθετα  που βοηθούν να διατηρείται το λάδι καθαρό και να εξουδετερώνουν τις ακαθαρσίες που κανονικά θα προκαλούσαν συσσώρευση λάσπης .

Τα αντιτριβικά πρόσθετα συμβάλλουν στη μείωση των επιπτώσεων της οξείδωσης στα μεταλλικά μέρη του εσωτερικού του κινητήρα.

Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στη μείωση της βλάβης που προκαλείται από το οξυγόνο στο απόθεμα λαδιού ενώ  οι απενεργοποιητές μετάλλων δημιουργούν μια λεπτή προστατευτική επίστρωση σε μεταλλικά εξαρτήματα που βρίσκονται στο εσωτερικό του κινητήρα προστατεύοντας από τη ζημία και την φθορά.

Πρόσθετα λιπαντικών: Τι είναι και πως βοηθούν τον κινητήρα μας

-Προστατεύουν από την τριβή &β τη φθορά του κινητήρα
-Βελτιώνουν την απόδοση & αυξάνουν τον κύκλο ζωής
- Liqui Moly Cera Tec: Αντιτριβικό πρόσθετο βενζίνης & diesel
- Weg LPG GASLUBE PREMIUM 1Lt: Πρόσθετο λιπαντικού για κινητήρες LP

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε δύο προτάσεις ποιοτικών χημικών πρόσθετων από Liqui Molly και Weg.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

 • ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ Δ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ (LUKOIL-ALESSO)

  Τα λιπαντικά Lukoil είναι από τα λίγα λιπαντικά που διαθέτουν εγκεκριμένες πιστοποιήσεις των μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών. Είναι λιπαντικά πρωτογενή με την πρώτη ύλη τους να προέρχεται από τη Ρωσία.
   2109569972 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • DYNAMIC KOTE

  DYNAMIC KOTE

  Η εταιρία Dynamic Kote ιδρύθηκε το 2012, με έδρα την Αθήνα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διάθεση λιπαντικών για οχήματα και μηχανήματα για τους κλάδους της βιομηχανίας και της ναυτιλίας.
   2130339110 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  ΤΟΨΗΣ Α.Ε.

  TOPSYSTEM Services – ΤΟΨΗΣ Α.Ε.: Εμπορεία δεκάδων προϊόντων λιπαντικών για κάθε τύπο μηχανήματος. Διακινούνται προϊόντα  WEG lubricants, λιπαντικά RHEINOL της Γερμανικής εταιρείας SWD RHEINOL.

   2382021195 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

  ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

  Γενικά & Εξειδικευμένα συνεργεία αυτοκινήτου ΑττικήςΘεσσαλονίκης. Για όλες τις μάρκες.
  Κάθε μέρα με τις προσφορές τους.Για συντήρηση, επισκευή, αποκατάσταση ή βελτίωση αυτοκινήτου.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • G-ENERGY

  G-ENERGY

  Η G-Energy παράγει υψηλής ποιότητας λιπαντικά για όλες τις ανάγκες και όλους τους τύπους οχημάτων. Όλα τα προϊόντα κατασκευάζονται στην Ευρώπη σύμφωνα με το σύστημα ποιότητας ISO και τα πρότυπα των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών παγκοσμίως.
  Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • FLOR OIL

  FLOR OIL

  FLOR OILΜεγάλη γκάμα λιπαντικών και ορυκτών προϊόντων, καλύπτουν όλες τις ανάγκες! Προτεραιότητα η προσφορά λιπαντικών εξαιρετικής ποιότητας που προστατεύουν κάθε μηχάνημα. 53 χρόνια συνεχούς έρευνας και επαναλαμβανόμενων ελέγχων σε κάθε προϊόν.
   2310684070 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  ΜΟΥΣΑΚΙΑΝ

  Λιπαντικά Meganol!  Γνωστά για την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκπληκτική απόδοση. Παρασκευάζονται με το πιστοποιημένο σύστημα ποιότητας DQS ISO 9001:2015. Υπερπληρούν τις προδιαγραφές των κατασκευαστών.
   2641400805 - 31370 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • GAND OIL

  GAND OIL

  Η Gandoil δραστηριοποιείται με επιτυχία στον κλάδο της καλής συντήρησης οχημάτων και ειδικότερα στον κλάδο κατασκευής λιπαντικών. Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της παράγει ένα ευρύ φάσμα ποιοτικών λιπαντικών, που εξασφαλίζουν άριστη απόδοση & υψηλές επιδόσεις για κάθε είδους κινητήρα. 
   2104815123 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ

  Στα καταστήματα της ΓΛΥΚΑΣ ΙΚΕ θα βρείτε μια τεράστια γκάμα ανταλλακτικών για όλα τα αυτοκίνητα. Η γκάμα της αποτελείται από καινούρια ανταλλακτικά, γνήσια και ιμιτασιόν Α' ποιότητας και αξεσουάρ για όλες τις μάρκες αυτοκινήτων και κάθε είδους όλων των μοντέλων που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά.
   2105440055 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • TRADE WIND

  TRADE WIND

  Η Trade Wind, κοντά σας από το 1976, δραστηριοποιείται στο χονδρεμπόριο λιπαντικών και χημικών με σκοπό την απόλυτη προστασία, επισκευή και συντήρηση του κινητήρα του αυτοκινήτου σας. Το ηλεκτρονικό της κατάστημα καλύπτει πελάτες σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό
   2104111569 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  ΚΟΛΟΒΕΝΤΖΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

  Η εταιρέια του κου. Κολοβέντσου Αθανάσιου μετρά σχεδόν 70 χρόνια εμπειρίας στην εμπορεία ανταλλακτικών αυτοκινήτου. Στο κατάστημα του στην Ελευσίνα θα βρείτε λάδια, λιπαντικά, πρόσθετα βενζίνης και υγρά ψυγείου αυτοκινήτων & φορτηγών Yacco αλλά και διάφορα εξαρτήματα. 
   2105547828 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ
 • BOSS LUBRICANTS

  BOSS LUBRICANTS

  Boss Lubricants: Λιπαντικά άριστης απόδοσης και υψηλών επιδόσεων για κάθε είδους κινητήρα υπερκαλύπτοντας τις αυστηρότερες προδιαγραφές των μεγαλύτερων κατασκευαστών.
   2221055842 Διαβάστε περισσότερα με ένα κλικ