• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  29/1/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/1/2002

Υπεροχή του Corolla σε ποιότητα

Οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του εσωτερικού του Corolla και του 307 είναι αρκετές. Στο Ιαπωνικό αυτοκίνητο τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί για το ταμπλό και για τα επιμέρους τμήματα είναι ελαφρώς καλύτερης ποιότητας από του 307, ενώ επιπλέον στο Corolla η συναρμολόγηση είναι αρκετά πιο προσεγμένη. Το 307 έχει πιο ευχάριστο διάκοσμο από το Corolla, λόγω κυρίως της διχρωμίας που συναντάται στο ταμπλό και γενικά των πιο ανοιχτών χρωματισμών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο εσωτερικό του, έναντι του μαύρου χρώματος που κυριαρχεί στο θάλαμο επιβατών του Ιαπωνικού αυτοκινήτου. 
Στο τελευταίο η κεντρική κονσόλα είναι φινιρισμένη στο χρώμα του αλουμινίου, ενώ στο 307, τόσο στην κεντρική κονσόλα όσο και στους αεραγωγούς υπάρχει επένδυση απομίμησης ξύλου. Τα όργανα του αντίστοιχου πίνακα στο Peugeot 307 διαθέτουν χρωμιωμένους δακτυλίους, ενώ στο Corolla οι ενδείξεις είναι περισσότερο ευανάγνωστες λόγω της τεχνολογίας Optitron που χρησιμοποιείται για το φωτισμό τους. Στον οδηγό του 307 δίνεται η εντύπωση ότι οδηγεί πολυμορφικό αυτοκίνητο λόγω του μεγάλου βάθους του ταμπλό, ενώ συνολικά νιώθει περισσότερο άνετα απ' ό,τι στο Corolla. Επιπλέον οι μεγαλύτερες γυάλινες επιφάνειες στο 307 εξασφαλίζουν στον οδηγό καλύτερη ορατότητα, ενώ και στα δύο αυτοκίνητα υπάρχει μία μεγάλη "νεκρή" γωνία, λόγω της φαρδιάς πίσω κολόνας.


Το ταμπλό του Corolla είναι κατασκευασμένο από πολύ καλής ποιότητας υλικά. Η συναρμολόγηση των επιμέρους τμημάτων στο εσωτερικό του Ιαπωνικού αυτοκίνητου είναι καλύτερη από του 307.
Η διχρωμία που συναντάται στο ταμπλό και στις επενδύσεις των θυρών στο 307 καθιστά το εσωτερικό του πιο ευχάριστο από αυτό του Corolla. Το πάνω μέρος του ταμπλό του 307 είναι κατασκευασμένο από μαλακό πλαστικό.
O οδηγός του 307 έχει την αίσθηση ότι βρίσκεται σε πολυμορφικό αυτοκίνητο λόγω του μεγάλου βάθους του ταμπλό.
Η θέση οδήγησης του Corolla είναι πολύ καλή, όπως και η εργονομία των διαφόρων χειριστηρίων.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ Peugeot 307 1,6 5d vs Toyota Corolla 1,6 5d
 
Σύγκρουση ισχυρών αντιπάλων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Δυνατοί κινητήρες με πολύ καλή ελαστικότητα
Υπεροχή του Corolla σε ποιότητα
Μεγαλύτεροι χώροι στο Peugeot 307
Καλύτερη οδική συμπεριφορά και άνεση το 307
H μεγάλη διαφορά στην τιμή δίνει το οριστικό προβάδισμα στο Peugeot