• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  29/1/2002
Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/1/2002

Μεγαλύτεροι χώροι στο Peugeot 307

Οι μεγαλύτερες διαστάσεις του αμαξώματος του Peugeot 307 είναι κυρίως υπεύθυνες για την υπεροχή του Γαλλικού αυτοκινήτου στον τομέα των χώρων έναντι του Toyota Corolla. Οι εμπρός επιβάτες του 307 θα νιώσουν περισσότερο άνετα από αυτούς του Corolla, λόγω τόσο του μεγαλύτερου εσωτερικού ύψους, όσο και του μεγαλύτερου βάθους του ταμπλό. Παράλληλα έχουν στη διάθεσή τους ξεχωριστά υποβραχιόνια, έναντι το ενός μικρού σε μήκος που υπάρχει στο Corolla. Στον πίσω χώρο του θαλάμου των επιβατών, τρία ενήλικα άτομα έχουν περισσότερο διαθέσιμο πλάτος και ύψος στο 307, ενώ επιπλέον το κεντρικό τούνελ στο Γαλλικό αυτοκίνητο έχει μικρότερο όγκο. Επίσης τα καθίσματα του Peugeot είναι περισσότερο αναπαυτικά. Το Corolla στο μόνο σημείο που έχει μικρό προβάδισμα, σε σύγκριση με το 307, είναι στο χώρο που έχουν οι πίσω επιβάτες για τα γόνατά τους. Σημαντική είναι η διαφορά που υπάρχει στον όγκο του χώρου αποσκευών μεταξύ των δύο αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα στο 307, ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 341 λίτρων, έναντι 289 λίτρων που έχει το Corolla. Και στα δύο αυτοκίνητα ο χώρος αποσκευών έχει κανονικό και εκμεταλλεύσιμο σχήμα.


Ο χώρος αποσκευών του 307 έχει εκμεταλλεύσιμο σχήμα, ενώ η χωρητικότητά του είναι μεγαλύτερη κατά 52 λίτρα από του Corolla.
Μικρός είναι ο όγκος του χώρου αποσκευών του Corolla (289 λίτρα) για τα δεδομένα της κατηγορίας.

Οι πίσω επιβάτες στο 307 έχουν περισσότερο χώρο για τα κεφάλια τους από το Corolla, ενώ το πλάτος του καθίσματος είναι μεγαλύτερο.
Το Corolla έχει μεγαλύτερο χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών από το 307. Η φιλοξενία ενός τρίτου επιβάτη είναι εφικτή χωρίς σημαντικές παραχωρήσεις.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ Peugeot 307 1,6 5d vs Toyota Corolla 1,6 5d
 
Σύγκρουση ισχυρών αντιπάλων
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Δυνατοί κινητήρες με πολύ καλή ελαστικότητα
Υπεροχή του Corolla σε ποιότητα
Μεγαλύτεροι χώροι στο Peugeot 307
Καλύτερη οδική συμπεριφορά και άνεση το 307
H μεγάλη διαφορά στην τιμή δίνει το οριστικό προβάδισμα στο Peugeot