• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Θέματα αγοράς mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  11/12/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/12/2001

ΝΕΑ ΔΙΕΘΝΗ

Εργοστάσιο της Daewoo θέλει η Hyundai
 

Ενδιαφέρον για την αγορά του εργοστασίου της Daewoo στην Πολωνία επιδεικνύει η Hyundai Motor. Οι ιθύνοντες της τελευταίας σκέφτονται τώρα ότι η απόκτηση του εργοστασίου αυτού θα δώσει στην εταιρεία μία σημαντική παραγωγική βάση στην Ευρώπη, που ενδεχομένως να αποτελέσει μία καλύτερη επιλογή από την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου. Εξάλλου η Πολωνία αποτελεί μία πολύ καλή λύση για την παραγωγή οχημάτων που προορίζονται τόσο για τη Δυτική, όσο και για την Ανατολική Ευρώπη. Το ενδιαφέρον της Hyundai επιβεβαίωσαν πηγές που βρίσκονται κοντά στη Daewoo και την GM. H τελευταία δεν ενδιαφέρεται για την Πολωνική μονάδα, καθώς διαθέτει ήδη εργοστάσια στη χώρα. Στην κατασκευαστική μονάδα της Daewoo FSO κατασκευάζονται το Matiz, το Nubira και το Lanos, καθώς και το FSO Polonez το οποίο βασίζεται σε ένα πολύ παλιό μοντέλο της 
Fiat. Η παραγωγική του δυνατότητα φθάνει τις 400.000 μονάδες ετησίως και αποτελεί μία κατασκευαστική μονάδα με σύγχρονο εξοπλισμό και καταρτισμένο προσωπικό.


Αρκετά πιθανό εμφανίζεται το ενδεχόμενο το νέο μικρό της Hyundai, που θα βασίζεται στο πρωτότυπο TB (φωτό) να κατασκευάζεται στο Πολωνικό εργοστάσιο της Daewoo.