• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Περιοδικό - Test mtx

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  11/12/2001
Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/12/2001

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ
Mitsubishi Space Star 1,3 - Suzuki Liana 1,3
 

Σε μοναχικούς δρόμους...
 

... επέλεξαν να "περπατήσουν" τα Mitsubishi Space Star και Suzuki Liana, καθώς φέρουν διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά σε σχέση με τις προτάσεις της μικρομεσαίας κλάσης, τις οποίες και ανταγωνίζονται. Ποιό μοντέλο κερδίζει τις εντυπώσεις;

Λίφτμπακ; Στέισον βάγκον; Πολυμορφικά; 

Αλήθεια, τί από όλα τα παραπάνω είναι τα Mitsubishi Space Star και Suzuki Liana; Πρώτη η Mitsubishi το 1999 και πρόσφατα η Suzuki ακολούθησαν με πάθος την τακτική "λίγο από όλα" κατά τη διάρκεια εξέλιξης των Space Star και Liana αντίστοιχα. Με την τακτική αυτή κατέστησαν τα συγκεκριμένα προϊόντα εναλλακτικές προτάσεις αγοράς, απέναντι στα καθιερωμένα στη συνείδηση του κοινού μικρομεσαία μοντέλα, προβάλλοντας ως βασικό τους χαρακτηριστικό την όσο το δυνατό καλύτερη εκμετάλλευση του χώρου στο θάλαμο επιβατών. 
Είναι γεγονός πως τα ενός όγκου αμαξώματα των εν λόγω μοντέλων, και τα στοιχεία που αυτά φέρουν, αντικατοπτρίζουν τις προσπάθειες των δύο εταιρειών να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις στο θέμα "οικογενειακό αυτοκίνητο σε προσιτή τιμή". Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις προήλθε από το "πάντρεμα" στοιχείων από διαφορετικές κατηγορίες αυτοκινήτων. 
Από την πρώτη κιόλας ματιά τα δύο αυτοκίνητα "μπερδεύουν" τον παρατηρητή παραπέμποντας αρχικά σε ένα υπερυψωμένο στέισον βάγκον μοντέλο. Ταυτόχρονα οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και οι πρακτικότερες λύσεις τους θαλάμους επιβατών (συρτάρια κάτω από τα καθίσματα, συρόμενα και ανακλινόμενα καθίσματα κ.ά.) θυμίζουν αρκετά όσα συναντάμε σε "καθαρόαιμες" πολυμορφικές προτάσεις (βλέπε Scenic, Picasso κ.α.). 
Οι σχεδιαστικές γραμμές των δύο μοντέλων κινούνται σε συντηρητικά πλαίσια και οι εντυπώσεις που αφήνουν είναι μοιρασμένες. Το Suzuki Liana παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πίσω μέρος, ενώ όσον αφορά την εμπρόσθια όψη, περισσότερο αποδεκτή κρίνεται η εικόνα του Space Star. 
Ας δούμε όμως τα επιμέρους χαρακτηριστικά των δύο ιαπωνικών προτάσεων και τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα.

H νέα εποχή που "κρύβει" το όνομα Liana (Life In A New Age) αφορά σε μεγάλο βαθμό τον τομέα της σχεδίασης. 
Η Suzuki τόλμησε στον τομέα αυτό παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα αισθητικά πρόταση.


Το Mitsubishi Space Star βρίσκεται στην αγορά από το 1999. Διαθέτει λυτό σχεδιαστικό χαρακτήρα και προσεγγίζει από διαφορετικό "δρόμο" τους υποψήφιους αγοραστές της μικρομεσαίας κλάσης.

 ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ Mitsubishi Space Star 1,3 - Suzuki Liana 1,3
 
Σε μοναχικούς δρόμους...
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Υπεροχή Space Star σε χώρους - Σύγχρονο το Liana
Για οικογενειακούς ρυθμούς
Κινητήρες στο ίδιο "μήκος κύματος"
Μια... γυναίκα, μόνη, ψάχνει!