Περιοδικό - Test

Μεταχειρισμένο:
 
Audi A4 1,8 Turbo Quattro (150 PS)
 

Χρησιμοποιώντας το γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές αμάξωμα του A4 σαν μια πλατφόρμα σύγχρονων εφαρμογών, η Audi διεκδικεί μια ξεχωριστή θέση στην κατηγορία των μεσαίων αυτοκινήτων, έχοντας τροφοδοτήσει την αγορά με ένα μοντέλο που μπορεί να μεγιστοποιεί το συναίσθημα που συχνά ονομάζουμε "απόλυτη οδηγική απόλαυση". 
Τα βασικά συστατικά μιας τέτοιας επιτυχίας, δεν είναι άλλα από το συνδυασμό ενός άψογου υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα 1.8 λίτρων (150 ίππων) με ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης. Αναφερόμενοι στην οδική συμπεριφορά του μοντέλου, αξίζει να τονιστεί πως η μεγάλη παράδοση της Audi στα συστήματα τετρακίνησης έπαιξε καθοριστικό ρόλο, εξασφαλίζοντας στη συγκεκριμένη έκδοση του A4 τεράστια αποθέματα πλευρικής και ελκτικής πρόσφυσης. Το αυτοκίνητο στέκεται στο δρόμο με πρωτοφανή σιγουριά χαρίζοντας στον οδηγό του ένα ισχυρό αίσθημα ασφάλειας, που είναι σχεδόν ανεξάρτητο από τις καιρικές συνθήκες και την ολισθηρότητα του οδοστρώματος. 
Η σφικτή για τα δεδομένα της κατηγορίας, ρύθμιση της ανάρτησης εξασφαλίζει μικρές κλίσεις στο αμάξωμα, χωρίς όμως να στερεί ιδιαίτερα την άνεση των επιβατών. Προβλέψιμο, προοδευτικό και ιδιαίτερα φιλικό, σε γενικές γραμμές, το A4 Turbo Quattro δεν παρουσιάζει τα ξεσπάσματα και το νεύρο άλλων υπερτροφοδοτούμενων μοντέλων. Το παραπάνω συμβαίνει κυρίως λόγω της υπερβολικά μικρής υστέρησης ισχύος του υπερσυμπιεστή και έχει σαν αποτέλεσμα την ομαλότατη και πολιτισμένη λειτουργία του κινητήρα. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν σημαίνει πως ο κινητήρας δυσκολεύεται να κινήσει το αμάξωμα των 1.340 κιλών. Αντίθετα, η οδήγηση σε γρήγορους ρυθμούς με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι κάτι το ίδιο εύκολο, όσο και απολαυστικό. Η μέγιστη τιμή της ροπής του κινητήρα, η οποία φτάνει τα 210 Nm, εμφανίζεται μόλις στις 1.750 σ.α.λ. και παραμένει σταθερή έως και τις 4.600, δημιουργώντας τις ευμενέστερες προϋποθέσεις τόσο για "παιχνίδια", όσο και για άνεση.
Αναφερόμενοι στην τελευταία, αξίζει να πούμε πως χαρίζεται απλόχερα τόσο για τον οδηγό, όσο και για τους επιβάτες. Η διάταξη των οργάνων και χειριστηρίων κρίνεται ως τουλάχιστον ιδανική, ενώ η ποιότητα υλικών και κατασκευής, σε συνδυασμό με το άριστο φινίρισμα του εσωτερικού, τοποθετούν το μοντέλο στις υψηλότερες βαθμίδες της κατηγορίας.

. Αξίζει για:
1. Τις επιδόσεις του κινητήρα του
2. Την ποιότητα κατασκευής 
3. Την παθητική ασφάλεια την οποία προσφέρει στους επιβάτες του.

 Μεταχειρισμένο:
 
Audi A4 1,8 Turbo Quattro (150 PS)
Εισαγωγή θέματος
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του θέματος