Περιοδικό - Test

Μεταχειρισμένο:
 
MAZDA 323 1.3 
  

Το 323 έχει μεγάλους χώρους, οικονομικό κινητήρα, ασφαλή και προβλέψιμη οδική συμπεριφορά και κλασική σχεδίαση που τονίζει τον οικογενειακό χαρακτήρα που πρεσβεύει.
Το αμάξωμά του 323 καλύπτεται από απλές γραμμές σχεδίασης, δεν προκαλεί με την εμφάνισή του και τονίζει τον οικογενειακό χαρακτήρα που πρεσβεύει.
Διαθέτει το χαρακτηριστικό εκείνο που ενδιαφέρει κάθε οικογενειάρχη, δηλαδή τους μεγάλους χώρους. Οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν αντιμετωπιστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργούν μια μεγάλη καμπίνα επιβατών, ενώ ανάλογος είναι και ο χώρος αποσκευών.
Η ποιότητα κατασκευής είναι καλή, όπως και το τελικό φινίρισμα. Το επίπεδο θορύβου είναι χαμηλό και οι τριγμοί απουσιάζουν. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρης και τα στοιχεία του ευανάγνωστα, ενώ θέσεις για μικροαντικείμενα υπάρχουν άφθονες.
Το 16βάλβιδο μηχανικό σύνολο των 1,3 λίτρων που βρίσκεται κάτω από το καπό, διαθέτει μέτριες επιδόσεις για την κατηγορία, ενώ είναι αρκετά οικονομικό στην κατανάλωση. Η λειτουργία του σε όλο σχεδόν το φάσμα των στροφών είναι πολιτισμένη, ωστόσο βρίσκεται στο στοιχείο του σε υψηλούς ρυθμούς περιστροφής, όπου όμως θορυβεί αρκετά.
Στο δρόμο, το αυτοκίνητο παρουσιάζει ένα πολύ ικανοποιητικό "στήσιμο", καθώς ο οικογενειακός χαρακτήρας του δεν πνίγει απόλυτα τη σπορ αίσθηση. Οι αναρτήσεις απορροφούν τους κραδασμούς από τις ανωμαλίες του οδοστρώματος, χαρίζοντας ικανοποιητικό επίπεδο άνεσης στους επιβάτες. Οντας σφικτά ρυθμισμένες, δίνουν στον οδηγό τη δυνατότητα να κινηθεί με ασφάλεια και πέρα από οικογενειακούς ρυθμούς. Ακόμα κι αν ο οδηγός το παρακάνει, δε θα προδωθεί, καθώς οι αντιδράσεις σε κάθε περίπτωση είναι προοδευτικές και εύκολα ελεγχόμενες. Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στο σύστημα διεύθυνσης, που διαθέτει εξαιρετική αίσθηση και ακρίβεια, ενώ τα φρένα είναι πολύ αποτελεσματικά.
Συνολικά, το πεντάθυρο Mazda 323 εμφανίζεται ως μια από τις πιο "τίμιες" προτάσεις της κατηγορίας, η οποία προσφέρει όλα όσα μπορεί να θελήσει ένας οικογενειάρχης.

. Αξίζει για:
1. Τον οικονομικό κινητήρα.
2. Την αξιοπιστία.
3. Την προβλέψιμη οδική συμπεριφορά.

 Μεταχειρισμένο:
 
MAZDA 323 1.3 
Εισαγωγή θέματος
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του θέματος