Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  27/7/2004
Ημερομηνία δημοσίευσης: 27/7/2004
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Toyota Avensis του 2000
Η αγορά ενός Toyota Avensis είναι συμφέρουσα αφού προσφέρει καλό εξοπλισμό, καλή τιμή αγοράς και πάνω απ' όλα αξιοπιστία.
Το Toyota Avensis της περασμένης γενιάς παρουσιάζει μια αρκετά καλή πορεία και στην αγορά των μεταχειρισμένων. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την αξιόπιστη εικόνα που παρουσιάζει, τους δυνατούς κινητήρες που διαθέτει και την προσιτή τιμή αγοράς του.
Tα αυτοκίνητα της ιαπωνικής Τoyota είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την αξιοπιστία. Αυτός είναι και ο σημαντικότερος λόγος που ωθεί το Avensis υψηλά στις επιλογές των αγοραστών, τόσο νέων όσο και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Σχεδιαστικά οι διπλοί στρογγυλοί προβολείς και η ογκώδης μπροστινή μάσκα δίνουν άλλο αέρα στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό του, τα μαλακά πλαστικά είναι καλής ποιότητας. Οι χώροι για τους επιβάτες είναι πολύ καλοί, όπως και ο χώρος αποσκευών. Στο δρόμο η ανάρτηση του Αvensis προσφέρει την απαραίτητη άνεση που σε συνδυασμό με το στιβαρό αμάξωμα φιλτράρει τις διάφορες ανωμαλίες του οδοστρώματος. Eπίσης, οι τεχνικοί της Toyota έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά και στον τομέα του θορύβου μονώνοντας το αμάξωμα, γεγονός που σε συνδυασμό με την καλή αεροδυναμική συντελεί στο να να μην ταλαιπωρούνται οι επιβάτες ακόμα και σε υψηλές ταχύτητες. Το σύστημα διεύθυνσης έχει καλή αίσθηση και τα φρένα αποδεικνύονται αποτελεσματικά. Οι κινητήρες τεχνολογίας VVT-I είναι δυνατοί και ελαστικοί, ενώ είναι αρκετά φιλικοί προς τον οδηγό και ήσυχοι ως προς τη λειτουργία τους.

To πέρασμα του χρόνου
Οι βλάβες που εμφανίζουν τα Αvensis εστιάζονται ορισμένες φορές στην πρόωρη φθορά στις δισκόπλακες των φρένων. Δύο μη μηχανολογικής σημασίας προβλήματα που παρατηρούνται αφορούν κάποια προβληματικά τηλεχειριστήρια συναγερμών, καθώς και την πρόωρη φθορά των επενδύσεων στα καθίσματα.

Συχνότερα προβλήματα
• Πρόωρη φθορά στις δισκόπλακες των φρένων.
• Προβληματικό τηλεχειριστήριο συναγερμού.
• Πρόωρη φθορά στις επενδύσεις των καθισμάτων.