• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  1/3/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/3/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Opel Astra 1,6 5d του 2001
Οι αγοραστές τιμούν σταθερά τα τελευταία χρόνια το Opel Astra και ως μεταχειρισμένο χάρη στον ισορροπημένο χαρακτήρα του και - στην περίπτωση της έκδοσης των 1,6 λίτρων- για τον πλούσιο βασικό εξοπλισμό.
Το Astra, που ήταν το πρώτο σε πωλήσεις μεταχειρισμένο στην κατηγορία του το 2003 και το 2004 και μέσα στην πρώτη πεντάδα των μεταχειρισμένων συνολικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είναι ένα αυτοκίνητο με πολλά πλεονεκτήματα.
Το Opel Astra είναι μια από τις καλύτερες επιλογές στην αγορά των μεταχειρισμένων, γεγονός που αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στις συνολικές του πωλήσεις. Το αυτοκίνητο, που αποτέλεσε δημοφιλέστατη επιλογή είτε ως καινούργιο είτε ως μεταχειρισμένο, χαρίζει στον κάτοχό του ένα σύνολο χαρακτηριστικών που λίγα αυτοκίνητα προσφέρουν. Η συντηρητική του σχεδίαση δεν αποτέλεσε - και δεν αποτελεί- ανασταλτικό παράγοντα, αφού στο σύνολό του παρέχει ποιότητα, αξιοπιστία, καλή οδική συμπεριφορά και χώρους. Οι χώροι που προσφέρει το Astra θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες ενός μέσου οικογενειάρχη που ζητάει άνετες συνθήκες μετακίνησης. Κυρίαρχα στοιχεία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι η ποιότητα κατασκευής και η καλή εργονομία. Η καλή ρύθμιση και η σωστή γεωμετρία της ανάρτησης προσφέρουν καλό επίπεδο ενεργητικής ασφάλειας, αν και υστερούν κάπως στον τομέα της άνεσης. Σε δρόμο με στροφές οι κλίσεις του αμαξώματος είναι περιορισμένες ενώ σε εθνικό οδικό δίκτυο επιδεικνύει σταθερότητα ακόμα και με ταχύτητες κοντά στην τελική του. Αρκετά καλή είναι η αίσθηση από το σύστημα διεύθυνσης ενώ και τα φρένα προσφέρουν ικανοποιητική απόδοση.
To πέρασμα του χρόνου
Συνολικά το Astra δεν παρουσιάζει σημαντικά προβλήματα. Ένα σύνηθες πρόβλημα που εμφανίζει και πρέπει να είναι το πρώτο που θα ελέγξετε είναι η εισροή υδάτων στα εμπρόσθια φωτιστικά σώματα λόγω ελλιπούς μόνωσης, κάτι που διορθώνεται εύκολα. Ένα ακόμη σημείο που θα δώσετε προσοχή είναι η λειτουργία του τιμονιού, αφού ορισμένα αυτοκίνητα έχουν παρουσιάσει διαρροή υγρών στο υδραυλικό σύστημα της κρεμαγιέρας. Σπανιότερα ιδιοκτήτες ενός Astra 1,4 ανέφεραν πρόβλημα με την ηλεκτρονική ανάφλεξη, κάτι το οποίο συμβαίνει όταν το αυτοκίνητο έχει ξεπεράσει τα 45.000 χλμ.
Συν & πλην
(+): Χώροι-λειτουργικότητα, στιβαρότητα αμαξώματος, οδική συμπεριφορά, σύστημα διεύθυνσης.
(-): ¶νεση ανάρτησης, αίσθηση επιλογέα, θόρυβος κινητήρα.
Συχνότερα προβλήματα
• Εισροή υδάτων στο εμπρός φώτα
• Διαρροή υγρών από την κρεμαγιέρα.
• Προβλήματα στην ηλεκτρονική ανάφλεξη.