Κάψανε λιγότερο από diesel

Πρώτη επαφή

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  1/11/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 1/11/2005
Πρώτη επαφή
Fiat Doblo
Με νέο look
Στην Ελλάδα αναμένεται τον Ιανουάριο του 2006.
Με νέο, πιο φρέσκο πρόσωπο και νέα μηχανικά σύνολα το Doblo προσδοκά σε μία καλύτερη εμπορική πορεία.
Η μάσκα είναι εντελώς νέα τόσο σε σχήμα όσο και σε μέγεθος και με μεγαλύτερους αεραγωγούς.Οι μικροί προβολείς στο κάτω μέρος της μάσκας εναρμονίζονται με τη γενικότερη δυναμική εικόνα στο μπροστινό τμήμα. Τα ελαστικά είναι πλέον πιο μεγάλα, η διάστασή τους είναι 15 ιντσών και αποτελούν μια ακόμη αλλαγή του νέου Doblo.Το προστατευτικό του προφυλακτήρα δεν είναι πλέον ενιαίο αλλά αποτελείται από δύο ξεχωριστά τμήματα αριστερά και δεξιά. Τα φωτιστικά σώματα στο μπροστινό τμήμα είναι νέας σχεδίασης, καλαίσθητα και ευμεγέθη.Οι διαστάσεις είναι επίσης ελαφρά αυξημένες ενώ στην γκάμα των κινητήρων προστίθενται δύο σύνολα 1,4 λίτρων βενζίνης και 1,3 λίτρων πετρελαίου.
Και αυτή η εκδοχή κληρονόμησε βέβαια όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία καθιέρωσαν το Doblo, δηλαδή πρακτικότητα, λειτουργικότητα και άνετους χώρους. Στο δρόμο το Ιταλικό μοντέλο έχει καλή ποιότητα κύλισης, τα φρένα είναι αποτελεσματικά ενώ πολύ θετικές είναι οι εντυπώσεις μας από την ανάρτηση.
Η σχετικά καλή ποιότητα των υλικών, η άνεση χώρων και η λειτουργικότητα χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του Fiat Doblo.
Οι επενδύσεις στις πόρτες είναι νέας σχεδίασης και πιο καλαίσθητες και συνιστούν μια από τις αλλαγές στο εσωτερικό.Τα καθίσματα απέκτησαν επίσης νέα αισθητική, κύριο γνώρισμα της οποίας είναι οι μοντέρνοι χρωματικοί συνδυασμοί.Η κεντρική κονσόλα έχασε το συντηρητικό της πρόσωπο και είναι πλέον μονόχρωμη και πιο σύγχρονη.Η σχετικά καλή ποιότητα των υλικών, η άνεση χώρων και η λειτουργικότητα χαρακτηρίζουν το εσωτερικό του Fiat Doblo.
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η επταθέσια έκδοση Family θα διατίθεται πλέον και στην Ελλάδα με ικανοποιητικό επίπεδο εξοπλισμού και μεγάλο χώρο αποσκευών ο οποίος θα φτάνει τα 750 λίτρα στην 5θέσια διάταξη.