Θέματα αγοράς Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  15/11/2005
Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/11/2005
Θέματα αγοράς mtx
Μεταχειρισμένο Mazda MX-5 1,6 του 2000
Αξία που αντέχει στο χρόνο παραμένει το Mazda MX-5.
Το 1989 η Mazda με το MX-5 έθεσε τις βάσεις για την επαναφορά της μόδας των ανοικτών σπορ διθέσιων αυτοκινήτων, μια κατηγορία που στοχεύει απευθείας στο συναίσθημα των υποψήφιων αγοραστών, προσπαθώντας να βγάλει το παιδί από μέσα τους.
Ένα είναι σίγουρο: Επιλέγοντας το ΜΧ-5 θα κάνετε συμβιβασμούς στους χώρους και την άνεση, αλλά αυτό μάλλον το ξέρατε ήδη. Εκείνο που ίσως δεν γνωρίζετε είναι πως με την κίνηση πίσω και την κουκούλα ανοικτή όταν επιθυμείτε, η οδηγική απόλαυση (στα όρια του παλιμπαιδισμού) είναι εξασφαλισμένη. Όμορφο απ' όποια πλευρά και αν το δεις, αλλά και προβλέψιμο (εντάξει, η υπερστροφή έρχεται, όμως γίνεται προοδευτικά). Κάθεσαι στο κάθισμά σου και ένα χαμόγελο σχηματίζεται στα χείλη σου, καθώς το αυτοκίνητο αυτό δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Από τα πρώτα χιλιόμετρα εκτιμάς την ανεξάρτητη σε κάθε τροχό ανάρτηση (είναι σκληρή και με μικρή διαδρομή, αλλά ρόουντστερ είναι αυτό), το ακριβές τιμόνι, τα αποτελεσματικά φρένα, τις κοντές σχέσεις του σασμάν και τον "φιλότιμο" 1.600άρη κινητήρα με τη σπορ χροιά στη "φωνή" του.Σίγουρα, αν είστε λάτρης των ρόουντστερ, το ΜΧ-5 είναι μια επιλογή με ιστορία και "δάφνες" (δες το Βιβλίο Γκίνες), ενώ και η συμβίωσή σας μαζί του θα σας αποζημιώσει για τις όποιες παραχωρήσεις σας.
Συν & πλην
(+): Οδηγική απόλαυση, καλό φινίρισμα, ακριβές κιβώτιο ταχυτήτων, πολιτισμένος κινητήρας, εύχρηστη κουκούλα, ενισχυμένη ακαμψία.
(- ): Θέση οδήγησης, περιορισμένη άνεση, μικρό πορτ μπαγκάζ.
Συχνότερα προβλήματα
• Στεγανότητα κουκούλας
• Ευαίσθητο σασμάν
• Φθορά επενδύσεων καθισμάτων