• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Scoop

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  24/1/2006
Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/1/2006
Scoop
Peugeot 4007
Ο κύβος ερρίφθη!
Το 4007 είναι αρκετά κομψό, κινείται στα σχεδιαστικά πρότυπα της γαλλικής εταιρείας.
Από το 2007 θα ντεμπουτάρει και επισήμως η Peugeot στη SUV κατηγορία οχημάτων, με ένα μοντέλο, που θα βασίζεται στο πάτωμα του μελλοντικού Mitsubishi Outlander και θα τοποθετείται από πλευράς διαστάσεων απέναντι στα Nissan X-Trail και Toyota RAV4.
Εδώ και αρκετό καιρό, υπήρχε στα σχέδια της γαλλικής εταιρείας ένα concept, το οποίο θα οδηγούσε στη δημιουργία ενός ελευθέρου χρόνου οχήματος. ¶λλωστε, μια εταιρεία του μεγέθους της Peugeot δε θα μπορούσε να λείπει άλλο από ένα segment σαν και αυτό, όπου, τα τελευταία κυρίως χρόνια, σημειώνει αλματώδη άνοδο και ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν οχήματα τέτοιου χαρακτήρα για τις μετακινήσεις τους. Λόγω έλλειψης πείρας, αλλά -κακά τα ψέματα- και λόγω υψηλού κόστους, οι Γάλλοι αποφάσισαν να συνεργαστούν με γνώστες του αντικειμένου. Επέλεξαν λοιπόν τη Mitsubishi και πάνω στη γραμμή παραγωγής του νέου Outlander (στην Ιαπωνία) θα κατασκευάσουν και το δικό τους SUV όχημα.
To 4007 θα διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικής ελεγχόμενης τετρακίνησης, ενώ, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, κάτω από το καπό του γαλλικού οχήματος θα τοποθετείται ένας κινητήρας 2,4 λίτρων της Mitsubishi, απόδοσης 170 ίππων.