" />
  • Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Scoop

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  2/5/2006
Ημερομηνία δημοσίευσης: 2/5/2006
Scoop
Νέο Seat Leon SUV
Σε νέες περιπέτειες
Το νέο Leon SUV : Έναρξη πωλήσεων το 2007
Το πρώτο αυτοκίνητο της Seat στην SUV κατηγορία είναι γεγονός. Βασιζόμενο στο μικρομεσαίο Leon -αισθητικά- και δανειζόμενο τα μηχανικά μέρη του ομίλου VW, το νέο Leon SUV αναμένεται να βάλει τη Seat σε νέες περιπέτειες, με την καλή έννοια.
Hανοδική τάση των SUV δημιουργεί χώρο στην αγορά για είσοδο των χαρακτηριστικών τους και σε μικρότερες κατηγορίες, από άποψη διαστάσεων. Αυτό, τουλάχιστον, δείχνουν οι τάσεις των αυτοκινητοβιομηχανιών να παρουσιάζουν τις SUV προτάσεις τους με βάση τα μικρομεσαία τους μοντέλα. Η Seat έχει ένα λόγο παραπάνω για να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, αφού στη μέχρι τώρα ιστορία της δεν διέθετε κάποιο εκτός δρόμου αυτοκίνητο. Το Leon, λοιπόν, το οποίο είναι το καταλληλότερο από τα μοντέλα της εταιρείας για να αναλάβει να φέρει εις πέρας ένα τέτοιο εγχείρημα, λόγω της καλής του πορείας στην αγορά και του δυναμικού του χαρακτήρα, θα αποκτήσει την έκδοση με το αρκτικόλεξο "SUV".
Εμφάνιση
Το νέο Leon SUV είναι εξίσου δυναμικό και ξεχωριστό ως σχήμα με το πεντάθυρο Leon, με την εικόνα του να ενισχύεται ως προς τις εκτός δρόμου δυνατότητές του μέσω του αυξημένου ύψους του αμαξώματος συνολικά και της αύξησης της απόστασής του από το έδαφος. Το εμπρόσθιο μέρος με το καμπύλο σχήμα και τις έντονες ακμές εναρμονίζεται επιτυχώς με το νέο ανθεκτικού υλικού προφυλακτήρα, που διαθέτει και αλουμινένια ποδιά στο κάτω μέρος του. Ένα επιπλέον στοιχείο, που διαφοροποιεί το SUV από τις απλές εκδόσεις αισθητικά, είναι οι χρωμιομένοι εξωτερικοί καθρέφτες, ενώ από κει και ύστερα δεν παρατηρούνται άλλες διαφορές.
Εσωτερικό
Το Leon SUV στο εσωτερικό του δεν αναμένεται να παρουσιάζει διαφορές σε σχέση με τα υπόλοιπα Leon, διατηρώντας την ποιότητα και τη συναρμολόγηση σε καλά επίπεδα. Έτσι, τα κύρια χαρακτηριστικά του Leon θα είναι εμφανή και στην SUV έκδοση, με την πολύ καλή θέση οδήγησης και την κορυφαία εργονομία.
Μηχανικά μέρη
To νέο Leon SUV, όπως αναφέρεται, θα βασίζεται στα μηχανικά μέρη και στη δομή της ανάρτησης των υπόλοιπων Leon, που κατ' επέκταση προέρχονται από τον όμιλο VW. Το βασικότερο στοιχείο ωστόσο είναι ότι, θα εφοδιάζεται με το γνωστό σύστημα τετρακίνησης με συμπλέκτη συνεκτικής σύζευξης ηλεκτρονικά ελεγχόμενο (Haldex), που μεταφέρει τη ροπή από τους εμπρός τροχούς στους πίσω, σε ποσοστό από 95/5 μέχρι και 50/50. Όσον αφορά στους κινητήρες, δεν υπάρχουν προς το παρόν στοιχεία, θεωρείται όμως σίγουρο ότι, η έκδοση 2,0 FSI των 150 ίππων θα είναι μία από τις διαθέσιμες, ενώ η βασική θα έχει κινητήρα μάλλον 1,6 λίτρων.
Το Leon SUV -όπως φαίνεται και από τις πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες- είναι το ίδιο δυναμικό στο πίσω μέρος του με τις "νορμάλ" εκδόσεις. Το αυξημένο ύψος του από το έδαφος είναι και εκείνο ορατό και αποτελεί και την ειδοποιό διαφορά. Η διπλή απόληξη της εξάτμισης συναντάται μόνο στους FSI κινητήρες του ομίλου και, με δεδομένο ότι το Leon στην γκάμα του έχει μόνο το δίλιτρο με τέτοια τεχνολογία, υποδηλώνει ότι το αυτοκίνητο της φωτογραφίας είναι 2,0FSI των 150 ίππων.