• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Test Μεταχειρισμένων

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  7/11/2006
Test mtx
Chevrolet Captiva 2,4 VS Hyundai Santa Fe 2,7 VS Kia Sorento 2,4
Captivating* (* = σαγηνεύοντας ) τους αγοραστές των SUV
Διαβάστηκε από 19072 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:7/11/2006
Και τα τρία αυτοκίνητα της συγκριτικής δοκιμής διατηρούν ένα κύριο χαρακτηριστικό: την άνεση.
Η Chevrolet μπαίνει με το Captiva στο χώρο των SUV και φιλοδοξεί νασαγηνεύσει τους αγοραστές αυτής της κατηγορίας. Στο δρόμο του όμως συναντά τα ήδη γνωστά Hyundai Santa Fe και Kia Sorento…
H ανοδική πορεία των SUV παγκοσμίως δεν αφήνει περιθώρια "αδράνειας" για τους κατασκευαστές. H Chevrolet Europe εισέρχεται στο πιο δύσκολο παρακλάδι της SUV κατηγορίας, εκεί όπου τα ηχηρά ονόματα των αυτοκινήτων έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους επί σειρά ετών. Δύο από εκείνα είναι τα Hyundai Santa Fe και το ομοεθνές Kia Sorento.
Τι είναι τα SUV, τελικά;
Η κατηγορία των 4x4 αυτοκινήτων παρουσιάζει κάποιες αλλαγές σε σχέση με το παρελθόν. Έτσι, πλέον, τα "σκληροτράχηλα" 4x4 τείνουν να εξαφανιστούν, αφού πλέον όλα τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας ξαναβρίσκουν τη σημασία "του αυτοκινήτου ελεύθερου χρόνου".Έτσι, το Captiva, ως νεότερο μέλος αυτών, διαθέτει τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της κατηγορίας, όπως διαμορφώνονται από την αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και την τετρακίνηση, όχι όμως κλείδωμα αυτής ή υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων του κιβωτίου.
Mεγάλα και προσιτά
Το νέο Chevrolet Captiva βρίσκει στο δρόμο του δύο από τα πιο γνωστά για το Value for money αυτοκίνητα της κατηγορίας, τα Hyundai Santa Fe και Kia Sorento. Και τα τρία αυτοκίνητα έχουν το παραπάνω χαρακτηριστικό, ενώ επιπλέον διαθέτουν μεγαλύτερες διαστάσεις και μεγαλύτερου κυβισμού κινητήρες από το -δίλιτρο συνήθως- ανταγωνισμό αυτής της κατηγορίας.Το Captiva έχει δύσκολο έργο να επιτελέσει στην αγορά, αφού τόσο το Santa Fe όσο και το Sorento είναι γνωστά και εδραιωμένα στην αντίληψη του κοινού.Η τιμή αγοράς του Chevrolet είναι ελαφρώς πιο αυξημένη από του Sorento στη βασική έκδοση, ενώ στα λεφτά του Santa Fe, περίπου, το Captiva διατίθεται και σε 7θέσια έκδοση, κάτι που αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο για εκείνο. Αρκούν αυτά όμως, για να του χαρίσουν μια υψηλή θέση στις πωλήσεις της κατηγορίας;
Πού υπερτερεί το…
Chevrolet Captiva 2,4
Εικόνα αμαξώματος και 7θέσιες εκδόσεις, συνολική συμπεριφορά σε πατημένες χωμάτινες διαδρομές.
Hyundai Santa Fe 2,7
Γραμμικότητα κινητήρα, ποιότητα εσωτερικού, ποιότητα κύλισης, συμπεριφορά στην άσφαλτο, αίσθηση κιβωτίου ταχυτήτων, value for money.
Kia Sorento 2,4
Σύστημα τετρακίνησης, υποπολλαπλασιασμός των σχέσεων, συμπεριφορά σε εκτός δρόμου διαδρομές, τιμή βασικής έκδοσης, κατανάλωση.
Κινητήρες - Επιδόσεις : Καλύτερο το Santa Fe στον τομέα
O κινητήρας του Santa Fe κινεί σε πολύ καλούς ρυθμούς το βαρύ αμάξωμα.
O κινητήρας του Chevrolet Captiva είναι χωρητικότητας 2,4 λίτρων και αποδίδει 136 ονομαστικούς ίππους, ενώ ο αντίστοιχου κυβισμού κινητήρας του Sorento αποδίδει μόλις 4 ίππους παραπάνω. Ο μεγαλύτερος τόσο σε χωρητικότητα, όσο και σε αριθμό κυλίνδρων (V6) κινητήρας του Santa Fe αποδίδει 189 ίππους και σαφέστατα υπερέχει έναντι των άλλων δύο σε επιδόσεις, ενώ και η λειτουργία του είναι πιο γραμμική και αθόρυβη. Φυσικά, όλα αυτά έχουν και το αντίτιμό τους, που στην περίπτωση του Santa Fe "μεταφράζεται" σε αυξημένη κατανάλωση.

 
 Chevrolet Captiva 2,4 VS Hyundai Santa Fe 2,7 VS Kia Sorento 2,4
Εσωτερικό
Xώροι
Οδική συμπεριφορά
Συμπέρασμα