• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Πώς λειτουργεί

Αυτό  το  άρθρο  έχει  δημοσιευτεί  στις  5/6/2007
ΔΙΑΦΟΡΑ
Ειδικά παιδικά καθίσματα Volvo
Διαβάστηκε από 2448 αναγνώστεςΗμερομηνία δημοσίευσης:5/6/2007
Πάνω απ' όλα τα παιδιά…
Παραδοσιακά, η Volvo θεωρείται μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της παθητικής ασφάλειας. Ειδικά στον τομέα της προστασίας των παιδιών επιβατών, οι Σκανδιναβοί φαίνεται πως έχουν κάνει τεράστια άλματα προς τα μπροστά. Μάλιστα, πρόσφατα παρουσίασαν και το νέο τύπο παιδικών καθισμάτων με την περιγραφή booster cushion. Ας δούμε περί τίνος πρόκειται.
Διαφορετικό ύψος καθίσματος
Το εν λόγω σύστημα έχει την ιδιότητα να διαμορφώνει τα πίσω καθίσματα ανάλογα με το ύψος των παιδιών που φιλοξενούν. Πρακτικά, η "σέλα" του καθίσματος έχει την ικανότητα να σηκώνεται σε δύο στάδια, ώστε αφ' ενός να επιτρέπει στα παιδιά να βλέπουν έξω από το παράθυρο, αφ' ετέρου να τα αποτρέπει από το να γλιστρήσουν κάτω από τη ζώνη, σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης. Για να επιτευχθεί αυτό, οι ζώνες έχουν την ιδιότητα να προσαρμόζονται ανάλογα με τις σωματικές διαστάσεις των παιδιών, προκειμένου να τα συγκρατούν αποτελεσματικά. Παράλληλα, ανάλογα προσαρμόζονται και οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας για τα πίσω καθίσματα, ώστε να μην τραυματίσουν τους επιβάτες, αν το κάθισμα είναι υπερυψωμένο σε σχέση με την κανονική του θέση.
Απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες
Όπως είπαμε, η "σέλα" του καθίσματος της Volvo μπορεί να ρυθμιστεί σε δύο διαφορετικά ύψη. Το χαμηλότερο στάδιο αφορά σε παιδιά με ύψος από 1 ως 1,5 μέτρο και βάρος που κυμαίνεται από τα 21 μέχρι τα 36 περίπου κιλά. H υψηλότερη ρύθμιση αφορά σε παιδιά με ύψος από 800 εκατοστά μέχρι 1 μέτρο και βάρος μέχρι 25 κιλά.
Σε ποια μοντέλα Volvo υπάρχει;
Tα εξελιγμένα αυτά παιδικά καθίσματα θα τα συναντήσετε ως εξοπλιστικό στοιχείο σχεδόν σε όλα τα επόμενα μοντέλα της Volvo, όπως στο νέο V70 και στο compact SUV XC60.
Βραβείο
Μάλιστα, σε πρόσφατο συνέδριο με θέμα την οδική ασφάλεια, που διοργανώθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από τοπικούς κρατικούς φορείς, η Volvo βραβεύτηκε γι αυτήν της την καινοτομία. "Στόχος μας είναι να προστατεύουμε όσο καλύτερα γίνεται τους επιβάτες. Αυτό το βραβείο αποτελεί αναγνώριση για τις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε όσο καλύτερα γίνεται τα δικά μας παιδιά", τόνισε σχετικά στη διάρκεια του συνεδρίου Τόμας Μπρόμπεργκ, σύμβουλος της Volvo σε θέματα ασφάλειας.
Η "σέλα" του καθίσματος σηκώνεται και, σε συνεργασία με την προσαρμοζόμενη ζώνη ασφαλείας, αποτρέπει το παιδί από το να γλιστρήσει κάτω από αυτήν σε περίπτωση σύγκρουσης.

Ανάλογα ρυθμισμένοι είναι και οι αερόσακοι τύπου κουρτίνας για τους πίσω επιβάτες, ώστε να μην προκαλέσουν τραυματισμούς, ανεξάρτητα από το ύψος του καθίσματος και της ζώνης.ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ